De erfenis van opa. (1)

Ik schreef het al eerder: de opa van manlief is overleden. Aangezien oma ruim 4 jaar geleden al overleed en er nu niemand meer in hun huisje woont, moet het leeggehaald worden. Een verdrietige bedoeling. Het is zo definitief allemaal.

Vorige week zaterdag werd manlief uitgenodigd om spulletjes uit te komen zoeken. De 'aanhang' kon niet mee, dat zou te vol worden in huis. Dus ging manlief met zijn zus om wat uit te zoeken.

2 uur later kwamen ze terug. Manlief had een bananendoos vol spullen! Eén erfenisstuk wil ik vandaag laten zien:Het is een gebaksschaal, 8 gebaksbordjes en een schaaltje voor bonbons. Een heel set! Ik ben er, ondanks het verdriet, erg blij mee!

Reacties

 1. Het ziet er inderdaad nog prachtig uit! Iets om zuinig op te zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is een mooi set! een mooi aandenken.. altijd waardevol zo'n erfenis waar je dan ook nog echt blij mee bent. Er zijn er zoveel die het allemaal zo naar de kringloop brengen..

  lieve groet,
  Alberta

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een mooi set! Fijn om zo'n tastbaar aandenken te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is ook een schatje om te zien met dat leuke randje vind ik. Ik vind het best een mooi aandenken wat je vast nog echt gebruikt ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt heel erg mooi. Fijn om nog iets zo moois te krijgen,waar ze zelf altijd zo zuinig op geweest zijn he? Mss wel voor gespaard.
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig zeg! Een mooi aandenken...

  Groet @Let...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi zeg je zal altijd aan hem denken als je het gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig zeg. En fijn dat het zo goed terecht is gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Koesteren mooi in gebruik .

  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Niet weg breng geven, later kan je de kinderen er blij mee maken .

  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik heb ook flink wat spulletjes uit mijn ouderlijk huis, mijn broer wou alleen hebben waarvan hij dacht dat het waarde had, voor mij is dat helemaal niet belangrijk , mijn ouders zijn geboren in 1907 en 1917, ze zijn er al een aantal jaren niet meer en het mooiste wat ik nog heb is een fotoalbum met fotos uit hun jeugd ,nog van die zwart witte met dingen zoals de eerste autos, radio en de zeppelin , waarde 0 euro ,maar voor mij kostbaar

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!