't Is allemaal een beetje TE..

.. deze week.
Zoals ik al schreef overleed opa maandag.

Allereerst wil ik jullie bedanken voor alle lieve reacties en meeleven. Het doet me erg goed!

Omdat manlief en ik maandagavond even bij opa wilde gaan kijken, zocht ik oppas. Helaas was B. ziek. Koorts, hoesten en toen ik hem 's middags in bad deed bleek hij helemaal onder de rode vlekken te zitten. Op de vlekken zaten bulten/blaasjes alsof hij door 100 muggen tegelijk gestoken was. Vreemd! Dus belde ik de dokter. Helaas.. al niet meer te bereiken..

Die nacht zijn we een aantal keer ons bed uit geweest voor B. Hoesten, huilen en bekertjes water..

Dinsdag gingen we verder met regelen. Hebben we gepaste kleding? Wanneer hebben we oppas nodig? Welke tijden? Waneer moet ik gaan werken? Wie kunnen we voor oppas vragen? Kan ze de jongens op bed leggen? Willen de jongens ook nog bij opa kijken?

Gisteren werden E. en A. ook ziek. Dat was te verwachten. ik kan me namelijk niet herinneren wanneer één van de kinderen ziek is geweest zonder dat één of twee broertjes later ook ziek werden.

Na weer een nacht met een huilend kind stond ik vanmorgen met pap in m'n benen op. B. is nog niet naar school. Misschien gaat hij vanmiddag een poosje. De psz voor E. afgebeld.

Toen ik A. uit bed wilde halen schrok ik. Het was nog een beetje donker op z'n kamer, maar ik kon duidelijk zien dat z'n gezicht helemaal rood was. Snel deed ik de lamp aan en wat bleek: A. had een bloedneus gehad vannacht. Aangezien A. niet zo'n piepert is heeft hij door gewoon lekker doorheen gesmeerd. ;-) Ik kan me trouwens niet herinneren dat onze andere twee kinderen voor hun tweede ooit een bloedneus hebben gehad. Het zal wel van de verkoudheid en het niesen komen.

Inmiddels is alles geregeld. Manlief komt eerder uit z'n werk om met B. en E. bij opa te gaan kijken. Ik blijf thuis en kook voor vandaag en morgen. Als ze weer terug zijn eten we en leg ik de jongens op bed. Manlief moet om 7 uur weer weg.

Morgenvroeg moet B. naar school en doe ik nog even een en ander in huis. Om kwart voor twee brengen we onze oudste twee bij de buurvrouw met de babyfoon en gaan manlief en ik naar de hypotheekadviseur. (spannend!) Om drie uur haalt een vriendin de kinderen bij de buurvrouw op en haalt A. uit bed. Rond kwart voor 4 hopen we weer thuis te zijn.

Om 6 uur komen m'n broer en zusje om op te passen. Voor die tijd moeten we de jongens gewassen hebben, pyjama's aan en hebben gegeten. Wij gaan weg voor de condoleanceavond.

Na het condoleren rijden we samen naar m'n werk om nog even een half uurtje de nodige dingen schoon te maken. (i.p.v. zaterdagmorgen).

Zaterdagmorgen moeten we om 9 uur bij mijn ouders zijn om de jongens weg te brengen. Zelf gaan we naar de begrafenis van opa. Om 1 uur haalt m'n zus B. op bij mijn ouders om hem naar zwemles te brengen. Als het meezit kunnen we hem zelf weer ophalen en halen we E. en A. weer op bij mijn ouders.

Je ziet het.. het was een heel geregel! Maar het is gelukt!

Inmiddels zit m'n hoofd ook vol met pap dus besloot ik een flink glas vitamientjes te nemen. De jongens kwamen er ook niet onderuit en kregen ook een bekertje.


En nu? Nu gaat de computer uit, maak ik brood klaar en breng ik rond 1 uur B. naar school. Aan de slag!

Reacties

 1. Tjonge!! Wat een stress en een geregel komt er dan bij kijken in zo'n week zeg. Fijn dat alles nu rond is, dat zal wel een beetje rust geven in je hoofd. En dat de jongens dan precies in zo'n week ziek worden, dat schiet ook niet op zeg :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat je zoveel lieve mensen om je heen hebt!! Sterkte de komende dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alsnog gecondoleerd!! Wat een geregeld he? En het loopt altijd weer anders dan je gepland had enzo... Heel veel sterkte in deze moeilijke, drukke week!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeetje , wat een gevlieg en geplan! Sterkte indeed...vergeet niet af en toe rust voor jezelf te nemen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt een hectische week achter de rug zeg! Heb je in het weekend even wat rust?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oei wat een drukke tijen, alles komt bijna tegelijk lijkt het altijd wel he? Sterkte met alles en beterschap voor je gezinnetje!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!