Recept yoghurt - citroenmuffins

Nadat ik vorige week citroenen had gekocht voor de eierkoeken, bleven er nog een aantal over. Verder gebruiken wij eigenlijk geen citroenen, maar ook dit receptje had ik nog liggen, en zo kwam ik toch van m'n citroenen af. Dit recept komt uit een Boodschappen / 5 / 2016.


Yoghurt - citroenmuffins
Nodig voor 12 stuks:
- 2 eieren
- 80 ml. zonnebloemolie
- 240 ml. yoghurt
- 200 gram rietsuiker
- rasp en sap van 1 citroen
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- muffinbakvorm

Doen:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop het ei met de olie, yoghurt, suiker, citroenrasp en - sap in ca. 3 minuten tot een luchtig mengsel. Voeg het bakmeel toe en meng tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de muffinvorm en bak de muffins in de oven in 20-25 minuten gaar en goudbruin.


Ik maakte er overigens cupcakes van maar vergat de oventijd aan te passen. Vandaar dat ze een kleurtje hebben. Aan de smaak deed het overigens niets af, want ze waren heerlijk!

Reacties

  1. Ik haal altijd citroen-maanzaad muffinmix bij onze molen, die is echt favoriet. Dit recept ga ik zeker eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!