Schoonmaakkriebels en de GROTE boodschappen!

Met nog zo'n 8 weken te gaan begint het toch zo af en toe al wel te kriebelen. Dit moet nog schoon, dat moet echt nog een keer voor de baby komt en o ja.. de gordijnen wassen.. Vorige week maakte ik eerst maar eens een lijstje. Da's het begin, toch? Een lijstje maken?
Vandaag gierden de schoonmaakkriebels door m'n lijf, en daar wilde ik maar eens gebruik van maken. Of maakten de kriebels gebruik van mij? Het zou zo maar kunnen ;-).


Allereerst de was maar eens. Sinds een poosje was ik elke dag 2 wassen, en ruim ik twee wassen op. Strijken doe ik bijna elke dag, om het behapbaar te houden. Eigenlijk bevalt dit ritme me prima! En soms, als ik maar één was op een dag heb, dan doe ik eens iets extra's. De jassen, knuffels, kussens of wat dan ook. Op zondag wassen we niet, dus zo kom ik aan 12 wassen per week. Het grappige is dat ik eerder aan de 14/15 wassen per week zat! Ik was nu met een vollere wasmachine en wacht dus iets langer. Nog beter voor het milieu ook!
Vanmorgen vouwde ik de was op de bank op. Even zitten, want ik had grote plannen! 2 weken geleden is er een dakkapel geplaatst en zijn er drie dakramen aan de andere kant van het dak geplaatst. De ruimte is enorm, en wat een licht, maar ook.. wat een stof! Gelukkig stonden de 'schoonmaaktroepen' klaar, en is er de dag nadat we de laatste bouwvakkers uitzwaaiden een hele dag gepoetst. Gisteren werd het zoldertje er nog even ingemaakt en een vensterbank in het dakkapel. Niet alles was op maat, dus moest er boven gezaagd worden. We stofzuigden de boel en brachten snel de jongens naar bed, het was inmiddels half 9. De verdere afwerking én het maken van de kamers stellen we nog even uit. We wachten totdat onze geldboom weer gaat bloeien ;-).


Vanmorgen wilde ik de zolder even lekker schoonmaken. De bedden verschonen en hier en daar lekker opruimen. Nou, dat is wel gelukt!


 


Dit is het plekje van A. Hij vind het heerlijk zo onder het schuine dak. Een afscheiding hebben we gemaakt van kasten, zodat E. en A. elkaar niet kunnen zien en ze makkelijker in slaap vallen. Lees: niet gaan keten.. Z'n nachtkastje is een oude houten gereedschapskist. Onder z'n bed staan nu nog wat bakken lego. Straks.. als hij hier zijn eigen kamer heeft, is het de bedoeling dat hier een inbouwbed komt met lades eronder. Zoals gezegd.. dit is een tijdelijk, maar wel een fijn plekje voor A. Het dakkapel is gelijk voorzien van een rolluik en de dakramen van verduisterende gordijnen. Als alles dicht zit is het echt heel donker. Zo donker dat ik voor de zekerheid maar een nachtlampje in het stopcontact bij de zoldertrap heb gedaan. Er zou er maar één naar beneden rollen zeg..


Om je een beeld te geven van het hele dakkapel nog maar een foto:
Ik verschoonde dus de bedden, haalde overal een natte doek over, deed de knuffels in de droger om te verfrissen, ruimde rommel op, haalde een stofzuiger over de vloer en wilde nog dweilen, maar dat bleek teveel gevraagd. Dan morgen maar, het loopt niet weg!
Dit is de kant van E. Hij heeft een compleet set slaapkamermeubels. Gekregen weliswaar, maar het is nog prachtig! En weet je hoe leuk het is om een nachtkastje met twee lades te hebben, haha! Naast z'n nachtkastje staat een oude koffer met skipakken e.d. Daar moet nog een plekje voor gevonden worden.


Tegenover het bed van E. is mijn 'wasserette'. Het wasrek staat dus nu op de slaapkamer van de jongens. Niet ideaal, maar het is even niet anders. 's Avonds zet ik 'm pal voor de wasmachine zodat niemand er last van heeft.
Zie je dat zwarte mandje? Dat is de wasmand van de jongens. Zo kan ik alles in één keer meenemen en hoeven zij niet voor elke sok naar beneden. In de witte wasmand zit strijkwas, maar is inmiddels leeg. Ik heb vrij veel wasmiddel. Het meeste heb ik gekregen en ben ik aan het opmaken. Ik wil er uiteindelijk maar 2 overhouden: wit en bont poeder van Klok.


En toen was het tijd om naar school te gaan! Nou.. bijna.. Ik wilde nog even langs plentyparts voor een nieuw borsteltje voor de stofzuiger. Degenen die ik had was zo versleten! Ik had gisteravond al op internet zitten zoeken maar kon niets vinden, dus toch maar even naar de winkel. Blijkbaar is onze stofzuiger te oud, want het borsteltje was niet meer leverbaar. Gelukkig hadden ze wel een universele, dus gaan we het daar maar eens mee proberen!
Moet ik er nog bij zeggen welke oud, en welke nieuw is? ;-) En zo streepte ik nóg iets van m'n lijstje! Gisteravond kocht ik ook al zoiets: een nieuw filter voor de afzuigkap. Bij ons typisch zo'n ding waarvan je zegt: 'o ja, we moeten echt eens..' En het vervolgens weer vergeten. Behalve nu.. want ja, met schoonmaakkriebels moet alles op z'n kop, zelfs het filter van de afzuigkap.


Thuis gekomen aten we lekker een broodje. We deden op ons gemak, we hadden verder geen plannen. De jongens hebben op woensdagmiddag allemaal een half uur 'schermpjestijd'. B. als eerste, want die moet naar voetbal, daarna de andere twee. Verder werd er heerlijk gespeeld. Zelf poetste ik toch maar even de keuken, alsof ik nog niet genoeg gedaan had vandaag.


Tussen 16:00 uur en 21:00 uur kon mijn bestelling bezorgd worden van AH. Ik bestel één keer in de twee weken, en dan is het 'best veel'. Ik had al gezien dat de levering verwacht werd tussen 16:00 uur en 16:30 uur. Mooie tijd, lekker voor het eten koken alles al in de kast! Uiteindelijk kwam de bezorger zelfs een kwartier eerder.

Wat veel he? A. hoopt zondag jarig te zijn en dat hopen we maandag te vieren, dus een groot gedeelte was voor het feest. Verder de 'gewone' dingen als melk, yoghurt, appelmoes, wat vleeswaren, aardappels, wasmiddel, enz. Ook bestelde ik een pak babyluiers. In de kraamweek gebruik ik wegwerpluiers, daarna gaan we over op wasbare luiers, zoals ik ook al bij de jongens deed.
Helaas was er deze keer wel het één en ander mis met de bestelling. Er was een pak melk lek, één van de negen, en daardoor zat alles in die zak onder de melk. Voordat het de koelkast in ging moest dus overal een doekje over. De andijvie bleek op de diepvriesspullen gelegen te hebben en een zak kroepoek was 'geploft'. Nadat de bezorger weg was bleek ik 10 euro teveel betaald te hebben. Het verrekenen van de kratten was niet goed gegaan. Na een telefoontje met AH krijg ik alles vergoed bij de volgende bestelling. Fijn, ook weer opgelost!


Bij de bestelling zaten weer een aantal gratis producten:
Leuk om te proberen maar zelf zou ik het niet kopen. Iemand een idee wat je met hüttenkäse kunt doen?


Ook kreeg ik genoeg zegels voor een gratis 2e driegangenmenu. Kan ik daar iemand blij mee maken? Dan graag een mailtje: gezinsleven @ gmail . com Wie het eerst komt... (inmiddels weggegeven!)


Manlief was lekker op tijd thuis vandaag dus kon ik me helemaal richten op het eten koken: een grote pan chili con carne! Daarna volgde het bad- en bedritueel en nu slapen de jongens als roosjes. Zelf doe ik ook niet zoveel meer vanavond, er is genoeg gedaan. Morgen weer een dag!

Reacties

 1. Tjonge, jij heb echt schoonmaakkriebels zeg! Hier komt het er steeds maar niet van om weer eens flink aan te pakken, we zitten al 3 weken met zieken: dan de één, dan de ander. En soppen terwijl m'n kleine mannetje rondloopt is ook al niet zo'n succes ;-)
  Maar laat je door de schoonmaakkriebels niet té gek maken hoor! (Het is wel herkenbaar hoor, eind van m'n zwangerschappen deed ik, ondanks de bekkeninstabiliteit dingen die ik normaal echt noooit deed, ha ha!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou he? Ook wel weer lekker hoor! Balen zeg dat je steeds zieken hebt! Heb je zelf ook meegedaan? En ik doe inderdaad dingen die ik anders niet snel zou doen, al lukt het me al wel beter om hulp te vragen.

   Verwijderen
 2. Een heerlijke dag zo te lezen. Kom je nog wel aan jezelf toe?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad! Nou.. meestal houd het wel op bij mm verplichte uurtje op de bank smiddags, maar dat geeft niet. Ik laat me straks wel weer verwennen ;)

   Verwijderen
 3. Huttenkase is heerlijk met courgetten. Courgette in de lengte doorsnijden en uithollen. Het het vruchtvlees dat je hebt uitgehold niet weggooien maar in blokjes snijden. Dit met een gesnipperd uitje en/of paprika en gehakt/ ham even in een koekenpan bakken. Oven op 200 graden, koekenpanprutje mengen met huttenkase en in de uitgeholde courgette doen. Geraspte kaas erover en 20 minuten in de oven . Heerlijk en gezond.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Allemensen zeg! Je hebt de kriebels best te pakken. Wel mooi zeg de zolder!
  Huttenkase kun je ook bij de lasagne doen. Als laagje ertussen doen. Heerlijk is dat.
  Succes met ruimen en doe rustig aan.
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou he? Maar het is ergens ook wel lekker hoor *bloos*.
   Dat is ook een goed idee zeg! Lasagne eten we regelmatig, dus ga ik dat maar eens proberen.
   Bedankt!

   Verwijderen
 5. Ideaal zeg, de boodschappen aan huis! Moet je de kratten meteen uitruimen, of mag je ze ook een volgende keer mee terug geven?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het is echt heel lekker. Voelt heel luxe ;-). Al vind ik het leuker om zelf even naar de markt of de groenteboer te gaan hoor, maar dat komt straks wel weer.
   De kratten mag je houden en de volgende keer inleveren. Deze keer wilde ik ze liever gelijk inleveren, dus maakte ik ze snel leeg. Hoppa! Geen extra spullen in huis! ;-)

   Verwijderen
  2. Bedankt voor je reactie! :-)

   Verwijderen
 6. Lekker als alles even een beurt krijgt.
  Wij verwachten in september DV de tweede...maar ben ook al een lijstje aan het maken van wat ik graag allemaal nog wil doen...;-)
  Rustig aan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, echt heerlijk!
   Gefeliciteerd met je zwangerschap! Voel je je goed? Je bent er in ieder geval vroeg genoeg bij om alles schoon te krijgen. En jij ook.. rustig aan!

   Verwijderen
 7. Hallo, ik ben een stille lezer ( es )
  Ik had een vraagje of de AH diner zegels al vergeven zijn.
  Zo niet, zou ik daar in aanmerking voor mogen komen.

  Gr Hilda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Hilda,
   Leuk dat je een reactie achter laat. De zegels zijn inderdaad al weggegeven! Volgende keer beter.
   Fijne dag!
   Helma

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!