Familiegrapjes

Je kent ze vast wel, van die grapjes waar je als gezin of familie hard om moet lachen, maar waar een buitenstaander niets van begrijpt. Ook wij hebben van die grapjes, vandaag zal ik er twee verklappen.


1. Familie 1 wagen - tractormodel
De eerste dag dat de rolstoel in huis kwam, werd het al bestempeld als mama's 'familie 1 wagen', een variatie op formule 1 wagen. Tijdens het avondeten zei B. ineens: 'Mam.. ik bedoel het niet vervelend ofzo.. maar eigenlijk is de rolstoel een soort tractormodel, grote wielen achter, kleine wielen voor'. We hebben er met elkaar hard om gelachen en sindsdien heet de rolstoel: familie 1 wagen - tractormodel.


2. Wonderboom
Onlangs hadden we visite die ons een stukje van hun maggiplant aanbood. Leuk, ja natuurlijk, graag! De zaterdag erna stond ze voor de deur met een stuk maggiplant. Manlief stond op dat moment onder de douche en kreeg van dit hele gebeuren niets mee. Ik pootte de plant snel even in een pot met aarde, want kort erna moesten we weg.
Zondag, tijdens het koffiedrinken zegt manlief: 'Nou, wat daar nou staat.. sjonge! Dat is wel heel hard gegroeid ineens, ik heb het nog niet eerder zien staan. Het lijkt wel een wonderboom!'. Dat bleek dus de maggiplant te zijn, die manlief aanzag voor onkruid. De tranen rolde over onze wangen van het lachen.. Sindsdien heet de maggiplant dus 'wonderboom'. (Mocht de wonderboom je niets zeggen, lees dan hier het verhaal van Jona)


 Afbeeldingsresultaat voor jona wonderboomReacties

  1. Leuk ja. Dat zijn van die leuke uitdrukkingen die altijd bij zullen blijven.
    Groet, Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja geinig hoe kinderen het kunnen vertellen en de wonderboom, ik sta er ook elke keer versteld van hoe snel dat groeit. Lekker in de soep. Fijne Paasdagen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!