Minimaliseren, kledingwissel en de was nog buiten!

Vandaag had ik een dagje waarvan ik er wel een paar van in de week zou kunnen gebruiken!
Ik stond op tijd op en zo hing voor schooltijd de was al buiten. Het beloofde een mooie dag te worden, dus ik ging er vanuit dat de was vanmiddag wel droog zou zijn.


Nadat ik de kinderen op school gebracht had, fietste ik door naar het zwembad. Ik trok een half uur baantjes. Het was lang geleden dat ik gezwommen had, maar in het kader van Gezond leven (klik!) toch wel weer goed om te doen. Ik heb een hele poos samen met een vriendin gezwommen, maar inmiddels was ons wekelijkse zwemuurtje wat verwaterd (haha!) en zo kwam het dat ik maanden niet zwom. Het was toch wel weer lekker, al schrok ik van de prijs, 5 euro!
Ik heb me voorgenomen om vaker te gaan zwemmen, maar dan in de weken waarin ik, buiten de schoolritjes, niet beweeg. Volgende week moet ik met B. voor controle naar het ziekenhuis. We gaan dan op de fiets, dus dan ga ik niet zwemmen.


Na het zwembad fietste ik even langs de markt om wat groente en fruit te halen. De jongens eten op dit moment heel veel appels, dus die sloeg ik lekker in. Heerlijke nieuwe elstar appeltjes!


Thuis voelde ik me een beetje loom, zoals ik altijd heb na het zwemmen. Ik nam de tijd om een lekker bakkie thee te drinken met een plak zelfgemaakte ontbijtkoek, lekker!


Maar ja, er moest ook nog wel wat gebeuren! Ik wilde de slaapkamers en de douche schoonmaken. Daar was gisteren niets van gekomen doordat ik onze kleding had gewisseld. Nu die van de kinderen nog, dat hoop ik volgende week klaar te maken. Ik schreef gelijk op wat ik zelf nog nodig had. Niet zoveel, 2 leggings, een rood t-shirt en een vest/trui voor op een blauwe rok. Ik wacht even met winkelen totdat ik de winterkleding van de jongens ook in de kast heb liggen, en wil dan alles in één keer kopen.



Ik ben erg blij met het resultaat. Niet zozeer omdat de stapeltjes recht liggen, want dat liggen ze eigenlijk altijd, maar omdat nu echt alle stof uit de kast is. Ik haal er wel elke week de stofdoek doorheen, maar helemaal achterin en bovenin kom ik ongeveer 4 keer per jaar.
Zoals je ziet, links is de afdeling van manlief, rechts van mij en het middelste gedeelte is van beiden.

Mijn eigen kleding legde ik anders in de kast dan gebruikelijk. Ik legde rok, vest/trui, shirt en legging bij elkaar op één stapeltje. Zo hoef ik maar één stapeltje uit de kast te pakken en heb ik alles compleet. Ik weet niet zeker of dit goed gaat werken, dat zullen we wel zien.


Ik maakte dus boven schoon en nam gelijk een klein minimaliseer-projectje mee. Deze mand stond bij E. en A. op de kamer. Ze deden eigenlijk niets met de inhoud, dus wilde ik het eens uitzoeken:


Dat was een leuk klusje! Er zaten heel veel reclame-autootjes in, die ik in een zak deed om er een ander kindje blij mee te maken. Een paar auto's moesten in de autobak. De duplo en playmobil ging weer in de goede bak en er werd heel wat weggegooid. Dit mag blijven, maar wel op een andere plek:


En dan houd je dit over:


De mand staat zolang op zolder. Maar wie weet gaat 'ie ooit helemaal weg. De jongens hebben de mand overigens nog helemaal niet gemist. Gelukkig maar, want de autootjes zijn al bij het jongetje, samen met een grote stapel te kleine zomerkleding van A. Ik blij - zij blij!

Ik streek nog een grote was weg en zeemde de ramen beneden. Wat fijn dat ze weer schoon zijn! Daarna haalde ik de jongens weer op en begon het hele 'aan het einde van de middag' gebeuren.

En de was? Die was inderdaad droog vanmiddag, en ligt gevouwen en wel in de kast!


Hoe was jouw dag?


Reacties

  1. O heerlijk! Krijg helemaal zin om de kasten te gaan opruimen.
    We hebben een soortgelijke kast, dubbel zo groot en erg rommelig!
    Eens even kijken wanneer ik daar tijd voor heb om aan te beginnen.
    Jouw foto's geven mij in ieder geval een schop onder de kont!

    Hier ook een dagje van was buiten drogen, was vouwen en strijken, badkamer schoonmaken en rampen lappen (al heb ik maar de helft van het huis gedaan want het was tijd voor de zwemles - nee ik heb zelf niet gezwommen).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. O, soms heb je dat nodig he, Alienke, die schop onder je kont! Nou, ik moet nog meer kasten hoor, dus kan nog wel een schopje gebruiken, haha!

      Verwijderen
  2. 5 euro is niet goedkoop voor een half uurtje zwemmen maar ik denk dat de sportschool niet veel goedkoper is. Wel knap dat je alleen gaat zwemmen. Je kast is weer heerlijk opgeruimd. Mijn winterkleding ligt nog in dozen op de vliering. Ik heb alleen legkasten en geen hang.
    Mijn dag was er ook 1 van sportief zijn. Heerlijk te wandelen geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, dat klopt, het is niet goedkoop, daarom ga ik ook niet elke week.
      Je hebt geen hanggedeelte? waar laat je dan de jasjes e.d.?
      Wandelen is ook heerlijk!

      Verwijderen
  3. Waarom nu al de winterkleding? Het is bij mij nog 'zomerkleding-met-een-katoenen-vestje'-weer. Ik ben nog even niet toe aan wol, fluweel, suède enzovoorts.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Omdat ik nu tijd had! De katoenen vestjes gebruik ik ook, maar die draag ik de hele winter door. ik heb een hekel aan dikke truien, dus nee geen wol, fluweel e.d. voor mij!

      Verwijderen
  4. Hier begin ik ook met de wisseling. Bomen zijn hier al aardig geel na de eerste nachtvorst. 16 graden dus lekker. Vandaag weinig gedaan ivm zieke thuis en dan doe ik het ook rustig en doe wat samen. Nu voor de schoolbus komt de koffie aan en samen even een bakkie met manlief. Vanavond schoonmaken bij een bedrijf dus lekker makkelijk eten(Three sister soup).
    Is een abonnement niet goedkoper voor het zwenmmen?
    Groet, Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ach, is je zieke weer beter?
      Three sisters soup? Nooit van gehoord! Even googlen zo!
      Een abonnement is 0,50 euro per keer goedkoper, maar die 10 ritten moeten wel binnen een bepaalde tijd op zijn.

      Verwijderen
  5. Wat een heerlijk productief dagje!
    je kast ziet er weer tip top uit. Je setjes bij elkaar leggen klinkt als een goed idee.
    Het zwemmen is idd duur. Als je dat elke week doet, tikt het nogal aan. Maar jou kennende vind jij wel een voordelige oplossing.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je, Anita!
      O ja, ik ga gewoon niet elke week! Volgende week moet ik 10 kilometer extra fietsen, dan ga ik bijvoorbeeld niet zwemmen.

      Verwijderen
  6. Wat een lekker productief dagje heb je gehad! Je bent al lekker op tijd ook met de kledingwissel. Hier liggen nu de shirts en longsleeves door elkaar... Ik wil nog even wachten met de wissel, aangezien ze hier nogal warmbloedig zijn ;).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat was echt heerlijk Carolien! Hier liggen de shirtjes en longsleeves ook nog door elkaar hoor, ik heb de kasten van de jongens nog niet gedaan. Zelf draag ik in de zomer voornamelijk jurken zonder mouwen, maar dat werd me nu te koud.

      Verwijderen
  7. heerlijk dat je de kleding kasten al klaar hebt,ik moet het nog doen hier,we hebben echt de zomerkleren nog gewoon aan,je ziet nu op school van alles,de een loopt in hemdje rond de ander al in een dikke winterjas,raar om te zien,maar hier denken we nog niet aan de dikke winterjas ,de kids lopen nog gewoon op blote voeten,ik ook trouwens.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat zie je hier inderdaad ook. De ene heeft een winterjas aan op de fiets, en de ander komt op z'n shirtje langs. Zelf hebben we gewoon onze zomerjassen nog aan.

      Verwijderen
  8. Zo! Goed bezig geweest! Jullie kast ziet er super netjes uit! Heerlijk als alles weer zo netjes en schoon is he!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je, Julia! Ja, dat is echt heel fijn, gewoon een genot om naar te kijken!

      Verwijderen
  9. Het ziet er weer prachtig uit, je mag er trots op zijn. Ik heb nog maar twee jurkjes die me passen..... De rest is veeeeel te groot ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wauw, wat een mooie ruime kast hebben jullie! Wij moeten 1 zo'n hanggedeelte samen delen, en dat is dus altijd passen en meten... We hebben gelukkig wel redelijk wat ruimte als liggedeelte.
    Vijf euro voor zwemmen is inderdaad niet goedkoop. Hier is het 2,95 voor een uur, op dinsdag is het langer (van 1 tot 4 of zo). Ik ga ook 1x per week met een buurvrouw - heerlijk! Alleen als zij niet ga moet ik mezelf er wel toe zetten om dan alleen te gaan. Maar als ik dan in het water lig geniet ik er wel weer van ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!