Nieuwe agenda 2017, over 'omdenken'gesproken ;-)

Vanmiddag besloot ik even langs de boekhandel te rijden om te kijken of er al nieuwe agenda's waren. De eerste afspraken voor 2017 kwamen al binnen, en na een poosje achterin m'n oude agenda schrijven wordt het langzamerhand tijd voor een nieuwe agenda.


Natuurlijk waren ze er al, dat had ik wel kunnen weten, maar ik heb me er niet zo mee bezig gehouden eerlijk gezegd. En daar stond ik dan, te wikken en te wegen. Want o, wat een leuke agenda's! Ik besloot even dingen op een rijtje te zetten die ik belangrijk vind (dit deed ik gewoon in de winkel hoor ;-)):
- de agenda moet ik mee kunnen nemen
- één week op één of een dubbele pagina, zodat ik in één oogopslag de week door kan kijken
- zondag bovenaan, voor ons nog altijd de eerste dag van de week
- per dag een paar lijntjes om op te schrijven, een leeg vak werkt op de één of andere manier niet zo goed (lees: wordt helemaal vol geschreven met grote letters..)


In de christelijke boekhandel waar ik was deden de meeste agenda's wel aan de eerste drie punten, maar de vierde niet, op één na. Oké, dan wordt die agenda het toch? Ik nam 'm mee naar de kassa.


Ik moest even wachten en had ondertussen nog meer tijd om na te denken, en vroeg me af of 13,95 euro niet wat veel was voor een agenda. En zou ik nog wat met 'minimaliseren' kunnen doen? Eigenlijk bedacht ik er gewoon een paar puntjes bij!


Ik liep even terug naar de tafel met agenda's. Er lagen wel goedkopere agenda's, maar die waren wel heel basic. Of is dat juist fijn? Je wordt zo in ieder geval niet afgeleid door allerlei plaatjes en mooie teksten enzo. En de prijs.. die was eigenlijk ook beter, 5 euro.


Ik legde de andere agenda terug en koos uiteindelijk een basic agenda voor 5 euro. Een stuk kleiner dan ik nu heb, geen plaatjes, wel lijntjes, zondag bovenaan, één week op twee pagina's én makkelijk mee te nemen!


Wat heeft dit te maken met minimalisme? Nou.. meer dan je denkt! Minimalisme heeft niet alleen te maken met rommel opruimen in huis, maar ook zorgen voor rust en overzicht. Door zo'n basic agenda gebruik je 'm ook waarvoor je een agenda hoort te gebruiken, en niet als boek of notitieblok of i.d. En misschien nog een voordeel.. na een jaar gebruiken gooi je 'm makkelijker weg! Ik heb namelijk van een jaar of 10 agenda's liggen omdat ik ze te mooi vind om weg te doen, dat overkomt me nu niet meer!


En wat de kosten betreft: doordat ik goedkoper uit was dan ik eigenlijk bedacht had, deed ik 5 euro in de vakantiepot!


Reacties

 1. Dag Helma,
  Zo dat heb je even goed voor elkaar ! Het is nog een mooie agenda ook , met een prachtige tekst op de omslag !
  Mag ik vragen van welke uitgeverij deze is ?
  Ik moet nl ook nog een nieuwe agenda .
  Groetjes, Clazien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Clazien,
   Dank je wel voor je aardige woorden!
   De agenda is van Baaij Light Cards
   Groetjes,
   Helma

   Verwijderen
 2. Mooie agenda. Geeft vast een goed gevoel dat je minder uitgegeven hebt dan de bedoeling was.
  Hier komt zeker weer de Homeplanner. Zo eentje die standaard op het aanrecht ligt, met weekmenu, boodschappenlijstje etc.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Alienke!
   Jazeker, dat geeft een heel fijn gevoel! Ik heb ook nog even met een homeplanner in de hand gestaan, maar uiteindelijk voor deze gekozen.

   Verwijderen
 3. Hier ook een grote agenda,maar alles staat er voor allemaal in: Wanneer mannetje week weg is voor werk, dochter die ook werkt en welke uren van de dag, mijn werkuren, vrije dagen van school,kerkelijke dingen....wie past op waar...
  Goed om 5 euro erin te doen, tikt lekker door.
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Wilma,
   Zoveel informatie gaat waarschijnlijk niet in mijn nieuwe agendaatje passen ;-) Maar misschien zijn jouw kinderen ook ouder?
   De vakantiepot tikt zeker lekker door, al bijna 100 euro verzameld..
   Groetjes,
   Helma

   Verwijderen
 4. Ik gebruik tegenwoordig gewoon een schoolagenda van de Action. Genoeg ruimte voor het hele gezin en ik kan alle schoolactiviteiten meteen kwijt! Werkt voor ons gezin perfect! (en niet duur ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Slim! Alleen heb ik mezelf een action-verbod opgelegd, dus kom ik er niet meer!

   Verwijderen
  2. Haha dat Action verbod snap ik, er ligt altijd meer op de kassaband dan je nodig hebt. Ik doe het tegenwoordig met een lijstje en moet me daar ook strikt aan houden (en dat lukt! ;-))

   Verwijderen
 5. Ik wil ook zo simpel mogelijk. En licht zodat het in de tas kan. Liefst eentje waar je op de voorkant een foto in kan schuiven. Bij de H.ema vind ik altijd die ik wil maar ze komen pas in november. Ach er zijn ergere dingen. fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies, er zijn ergere dingen! Zolang je 'm nog niet nodig hebt is het ook niet erg!

   Verwijderen
 6. Veel plezier van de nieuwe agenda. Even een vraag uit interesse: waarom begint de week op zondag? Ik dacht altijd dat zondag rustdag was omdat God ook op de 7e dag rustte nadat hij de wereld had geschapen? Dus ik snap het niet waarom dat dan de eerste dag is? En hoe doe je het dan met weeknummers? Aangezien die op maandag beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vroeg ik mij dus ook al af. In het jodendom is zaterdag de sabbat, en dan de zondag de eerste dag van de week.
   Mooie agendag heb je uitgezocht, en weer geld in de vakantiepot�� Die tweede week komt er wel.
   Mijn agenda moet simpel maar wel handig zijn. Heb meestal een van de Hema voor een euro of vijf. Maar die zijn er nog niet, dus jij bent er mooi op tijd bij.

   Groetjes
   Janneke

   Verwijderen
  2. Hoi Daantje en Janneke,
   Het klopt wat je zegt dat God op de 7e dag rustte. De zondag is echter de dag waarop de Heere jezus opstond uit het graf, en daarom voor ons de eerste dag van de week, de opstandingsdag! Met weeknummers houd ik me niet zo bezig. Er staat gewoon een weeknummer in mijn agenda, en mijn week begint dus op zondag.
   En ja Janneke.. die tweede week die komt er wel ;-) Hoe dan ook! Haha

   Verwijderen
  3. Bedankt voor de heldere uitleg :)

   Verwijderen
  4. Bedankt voor de heldere uitleg :)

   Verwijderen
 7. Grappig, ik herken je 'moeite' om een dure agenda te kopen. Daarom vraag ik deze altijd als cadeau aan de Sint. Ik weet nl nooit iets te verzinnen en een agenda gebruik ik dagelijks intensief.

  Straks is de vakantie pot vol voordat de vakantietijd aanbreekt... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook een goed idee, alleen hebben wij sint ook afgeschaft!

   Ik hoop het.. ;-)

   Verwijderen
 8. Ik krijg er altijd een van mijn moeder om een of andere reden maar wil het liefst een nibud agenda.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk, om je agenda-overwegingen te lezen. Ik heb nu voor de 2e keer de organizing-agenda. Die agenda begint niet op zondag, er staat extra informatie in en er is ruimte voor notities. Dat helpt mij bij organiseren. Ik heb ADD en vind het juist fijn als ik mijn agenda ook notities of boodschappen die mij te binnen schieten kan noteren. Ik raak ze dan niet kwijt. En ik zou het heel vervelend vinden om het weekend 'gesplitst' in de agenda te hebben. De vrijdag/zaterdag/zondag horen als weekend bij elkaar. Omdat ik visueel ben ingesteld, helpt mij dat om het weekend als geheel te overzien. Al vind ik het mooi om vanuit christelijk oogpunt de zondag als eerste dag te zien, voor mij werkt dat praktisch gezien niet.
  Ik heb jouw agenda niet gezien in de (christelijke) boekhandel waar ik werk. Wel veel andere.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie marmarel!
   Grappig, ik wil het weekend juist wel uitgesplitst, omdat ik het anders niet kan overzien! Gelukkig is er voor ieder wel een agenda in zijn/haar smaak!

   Verwijderen
 10. Wij hebben een digitale agenda. Als gezin zetten we daar afspraken in maar ook als familie, opa's en oma's enz. Ideaal vind ik het. Wil ik wat neer krabbelen gaat dit vaak op een notitie blaadje, kan ook een achter kant van een oude enveloppe zijn. Dit hang ik aan het prik bord is het niet meer van toepassing zo als een week menu gaat het de bak in.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zover zijn we nog niet. Ikzelf vooral niet ;-) Wie weet volgend jaar? Besparen we weer 5 euro voor de volgende vakantie, haha!

   Verwijderen
 11. Ja , hier ook een digitale, super handig en je krijgt meteen een berichtje te zien. Geen papierrompslomp.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb een Moleskine agenda. Links staan de dagen van de week en rechts staan alleen lijntjes, dus ideaal!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ha Helma,
  Vanmorgen was ik in de christelijke boekhandel voor de agenda.
  Ze hadden hem niet op voorraad dus ze wilde hem bestellen, maar bij de uitgever die jij aangaf hadden ze hem ook niet !
  Wat bleek ? Hij is uitgegeven door Den Hertog !!!
  Hij is nu besteld en ik krijg bericht als hij binnen is .
  Groetjes,
  Clazien.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!