Geen verpakte koekjes kopen.. (doel 97)

Een maand lang kocht ik geen verpakte koekjes. Geen speculaasjes of lekkere spritsjes, geen koeken voor het weekend en geen koeken voor school. Nee.. ik maakte alles zelf!
Voor school maakte ik een keer perencakejes die ik meegaf in hun trommeltje. Ze krijgen sowieso geen voorverpakte koeken mee en altijd iets in hun trommeltje, maar dit kan ook een speculaasje zijn, die ik dus gekocht heb. Nee..  deze keer kocht ik niets!

Voor het weekend bakte ik cake, zoals ik wel vaker doe. Simpel en lekker.

En de koekjes voor bij de koffie en thee? Die maakte ik ook zelf. Gewoon simpele zandkoekjes. Met jam of suiker. Lekker hoor! Hierin kan ik weinig variëren helaas. De één lust geen chocola, de ander geen nootjes, manlief geen kokos.. Dan blijft er weinig meer over!

Tijd
Kost eigen koekjes bakken nu veel tijd? Nou.. nee.. dat valt best mee! Koekjesdeeg maakte ik voor twee keer tegelijk. De ene helft legde ik in de koelkast om er een andere keer koekjes van te bakken. Bakken voor het weekend deed ik toch al vaak en bakken voor school is niet nodig voor elke dag. Ik geef ze ook weleens een plak ontbijtkoek, fruit of een mini-krentenbolletje mee.

Waarom?
Waarom deed ik dat eigenlijk, een maand geen koek kopen? Omdat ik wilde kijken hoeveel tijd ik er mee kwijt zou zijn en of het haalbaar zou zijn als ik gewoon geen verpakte koek meer zou kopen. En natuurlijk om afval te verminderen!

Doel behaald?
Ja!En nu?
Na een maand zelf gebakken te hebben heb ik besloten om er deels mee door te gaan. Als ik de oven toch aan heb is het makkelijk om ook even een plaat koekjes erachteraan te bakken. Aan de andere kant is het ook niet erg om af en toe een keer koekjes te kopen, als ik écht geen tijd heb! Hoewel.. dan komt er weer afval om de hoek kijken.. Toch maar zelf bakken dan!

Opvallend..
Kan ik normaal gesproken de koektrommel niet op tafel laten staan omdat ik 'm dan leeg eet.. Nu had ik aan één koekje genoeg! Terwijl ze toch wel echt lekker waren!

Reacties

 1. Dat laatste hé? Dat komt door een stofje wat 'ze' er in stoppen. Net als bij chips en snoep.. Ik zeg een echte win/win situatie dus!

  Hier krijgen ze trouwens nooit een koek oid mee naar school. Altijd fruit, meestal een appel ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hier bak ik ook meestal zelf. ALs ik brood bak, wat ik zelf kneed met de mixer en dan voor het brood erin gaat ,bak ik koekjes of cake of wat ook. Soms nadat ik eten eruit gehaald heb.
  Zelf bakken is lekkerder en voordeliger.
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kunt koekjesdeeg ook heel goed invriezen! Als het een keer snel moet gaan, heb je binnen no-time het huis geurend naar heerlijke vers gebakken koekjes. Kijk hier maar eens: http://www.culy.nl/inspiratie/dos-donts-bij-het-invriezen-van-koekjesdeeg/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hier alleen op woensdag koek mee naar de basisschool.Oudste heeft een langere dag en neemt wel koek mee. Ik zou ook wel vaker willen bakken en dan het liefst suikervrij, want dat zou voor mij de reden zijn. Maar ik kom er te vaak niet toe helaas.. Zelfgebakken zijn vaak het lekkerst!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Havermoutkoekjes vind ik ook lekker, en makkelijk om te maken.
  Knap dat je het hebt volgehouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed dat het je gelukt is! Hier in het weekend ook vaak zelf gebakken cake, vooral nu oudste dochter dat zonder mijn hulp alleen kan bakken...

  Koekjes wil ik ook al langere tijd doen, nu toch maar eens gaan proberen. Maak jij het zandkoekjes deeg echt zelf? (Dat zal haast wel....). Ben erg benieuwd welk recept je daarvoor gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel geslaagd dus en veel lekkerder. Zelf eet ik al lange tijd geen koekjes dus geen afval.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk dat het gelukt is, en helemaal een complimentje waard dat je er zo goed af kan blijven!
  Super!

  Groetjes,
  Alberta

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!