Jarig - avondvierdaagse - feest

Afgelopen 31 mei was ik jarig. Omdat het zondag was vierden we het alleen in ons gezin en kwam de andere visite afgelopen vrijdag. Zondagmorgen werd ik wakker gezongen, zoals we dat hier altijd doen. Toen ik wakker was (wat ik natuurlijk allang was ;-)) kreeg ik de cadeau's. Ik ben gek op cadeautjes, vooral als het nuttige cadeau's zijn. Nou, die kreeg ik! Een paar nieuwe schoenen van Wolky. Donkerblauw met een oranje zool, zoals je hieronder kunt zien:

Heel fijn, want ik loop al jaren 's zomers op birkenstockslippers en gabor instappers. Dat geeft niet, behalve als je dingen wilt doen als de avondvierdaagse lopen ;-). 

Verder kreeg ik het boek: 'leven zonder afval' van Emily-Jane Lowe-Townley Ze heeft ook een blog waar ik regelmatig op kijk. Het is (nog steeds) een wens van me om minder afval te produceren maar vaak komt het er niet zo van. Ik hoop dat dit me een beetje helpt. Er staan leuke tips en recepten in al vind ik het boek wel wat prijzig.

Ik kreeg nog een boek: Spice Wise Een boek over koken met kruiden en specerijen zonder zout. Ik bestelde het boek zelf en kocht er gelijk één voor m'n schoonouders. Ik koos ervoor om een persoonlijke boodschap in te zetten. Dat viel tegen! Ik mocht maximaal 90 tekens gebruiken dus schreef ik: 'geniet van het nieuwe eten' en daarna de namen van de kinderen. De namen van de kleinkinderen konden er helaas niet meer bij. Het boek werd snel verzonden maar de persoonlijke boodschap bleek er met een zilverpen in te zijn geschreven. Jammer! Dat had ik zelf ook wel kunnen doen, dan had ik ook veeeeeeel meer tekens kunnen gebruiken. :( 
Het boek zelf heb ik nog niet gebruikt, maar het ziet er goed uit! 

Ook kreeg ik een bos pioenrozen van manlief:


Ik ben dol op pioenrozen maar koop zelden bloemen voor mezelf en al helemaal geen pioenrozen! Je begrijpt dat ik hier erg blij mee ben!

Avondvierdaagse
Vorige week liep ik samen met B. de avondvierdaagse. Vier dagen lang 5 km. lopen. De eerste twee dagen droeg ik mijn nieuwe schoenen, de andere twee dagen niet, omdat ik toch wat blaren kreeg. Het was de eerste keer dat we meededen, maar we hebben het gered!Vrijdagavond vierde ik mijn verjaardag voor familie en vrienden. Ik werd verwend met geld, boekenbonnen en bonnen van Doc 2. Echte cadeau's vroeg ik niet. We willen eerst graag verhuizen en dan kijken wat we nog nodig hebben. De bonnen van Doc 2 willen we gebruiken om een nieuwe lamp te kopen of voor wat leuks in huis. Ze hebben genoeg, dus er zal vast wel wat voor ons bijzitten!

De taarten maakte ik zelf, behalve de twee dozen tompouchen die ik op de kop tikte voor 2 euro. Het waren nog oranjetompouchen uit de diepvries, maar ze smaakten er niet minder om!

Ik maakte een Monchoutaart:


En een chocoladecaketaart:


De Monchoutaart maak ik bijna elke verjaardag omdat hij nogal geliefd is. Het grappige is dat deze keer de chocoladetaart eerder op was! Hij was ook wel erg lekker, al zeg ik het zelf ;-). Het recept staat in een bakboek dat ik heb, dus kan ik helaas niet publiceren.

Zaterdag verjaarde mijn vader en hadden we dus weer een feestje. Dat zag ik gisteren terug op de weegschaal, 1 kg aangekomen! Nu dus maar weer goed aan de slag en hopen dat die -3,5 kg nog meer worden!

Reacties

 1. Gefeliciteerd. Wat een leuke kado's. Heerlijk zien de taarten er uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog gefeliciteerd and we wish you many more!
  Mooie cadautjes zeg. Je bent goed verwend.
  Mss kun je de namen van de kleinkinderen er door hen zelf in laten zetten. Persoonlijker ook nog.
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van Wolky schoenen verwacht je eigenlijk geen blaren! Maar goed ze werden natuurlijk ook wel meteen heel intensief gebruikt.

  Gefeliciteerd nog trouwens!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie schoenen, je kreeg mooie dingen voor je verjaardag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. gefeliciteerd met jou verjaardag,moooi die schoenen,wij hebben ook de avondvierdaagse gelopen,nu is het weer rustig deze week.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Alsnog van harte gefeliciteerd. Wat een mooie schoenen heb je gekregen!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!