Recept bananenbrood!

In de laatste Allerhande staat een recept van een bananenbrood. Ik had al eens eerder bananenbrood gebakken, maar die was niet lekker. Toch probeerde ik dit recept uit, gelukkig maar, want hij is zo lekker!

Bananenbrood
Uit Allerhande Maart 2015
gebak - 10 pers. 
Nodig:
- 250 gram tarwebloem
- 1 tl gemalen kaneel
- 2 tl bakpoeder
- 300 gram bananen
- 100 gram boter
- 200 gram witte basterdsuiker
- 8 gram vanillesuiker
- 2 eieren
- 125 gram creme fraiche
- cakevorm (27 cm)
- bakpapier
- keukenmachine

Doen:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier.
2. Zeef in een grote kom de bloem, kaneel, bakpoeder en een mespunt zout. Pel en prak de bananen. Meng de boter, basterd- en vanillesuiker in de keukenmachine in 20 sec. tot een bijna glad mengsel. Laat draaien en voeg 1 voor 1 de eieren en de creme fraiche toe. Schep door het bloemmengsel.
3. Schep de bananenpuree door het beslag. Verdeel over de cakevorm en bak in ca. 1 uur goudbruin en gaar in de oven. Controleer met sateprikker. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.


Prijs p.p. 0,25 euro

Reacties

  1. Ziet er lekker uit. Ik heb nog wat bananen in de vriezer, die kan ik hier wel voor gebruiken

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voor de prijs hoef je het niet te laten zeg. Dat is niet duur! Bedankt voor het recept.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb dit vandaag gemaakt en het is inderdaad lekker!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!