Samen uit, samen thuis!

Zoals ik al schreef heeft manlief geen werk meer. Nou ja.. officieel vanaf morgen maar gisteren en vandaag maakte hij z'n vakantie-uren op en was hij dus ook al thuis. Van tevoren heb ik me wel afgevraagd hoe dat nu zal gaan. Niet dat we van die ruziemakers zijn hoor, nee helemaal niet zelfs, maar 't is toch wel even anders!
Misschien vind je het gek dat ik eraan moet wennen, maar ik zal het je uitleggen. Toen manlief nog een vaste baan had, en hij was thuis dan had hij meestal vakantie. Hij vakantie, ik ook deels vakantie, en deden we leuke dingen. Daar stel je je op in en je geniet ervan. Of bijvoorbeeld in het weekend. We hebben daarin zo onze vaste dingen, en dat loopt op rolletjes, geen probleem. Maar nu..


Nu is het geen vakantie..
en ook geen weekend.
We hoeven niet met één van de kinderen naar het ziekenhuis.
De kinderen moeten gewoon naar school..
het werk in huis gaat door..
en manlief is daarbij!


Bij alle dingen die je normaal alleen doet, ben je nu met z'n tweeën! Is dat negatief of positief? Dat is maar net hoe je erin staat! Op dit moment staan we er allebei positief in en proberen we er het beste van te maken. We gaan om de beurt heen en weer naar school. We kochten gisteren een pak voor de bruiloft van D.V. a.s. juni, en we hadden geen oppas nodig omdat de oudste twee op school zaten en A. mee kon. Ik stofte boven en manlief ging er met de stofzuiger achteraan! We zijn eindelijk ECHT begonnen met het uitzoeken van allerlei laatjes en mappen! Ik kan mijn werk sneller doen omdat A. een papa's-kindje is ;-) en ga zo maar door!


Er staat nog van alles op de planning! We schreven een heel A4tje vol met dingen die nog moeten gebeuren, dus we zullen ons voorlopig niet vervelen.


En dat solliciteren dan, vraag je je misschien af? Nou, daar is hij ook echt wel mee bezig! Zo'n drie/vier uur per dag! Vanmiddag verzuchtte manlief ineens: 'volgens mij kom ik nog tijd te kort'! Zie je wel? We vervelen ons niet! ;-)

Reacties


 1. Het is hetzelfde gevoel als je met pensioen gaat en manlief de gehele dag thuis. Wij hebben het nog nooit zo druk gehad want je wilt van alles. Hier is nog wel de regel dat hij de buitenboel doet en ik het huishouden. Lekker ouderwets.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zal echt wennen zijn, dat geloof ik meteen. Je kon altijd je eigen gang gaan, nu heb je altijd je man in de buurt. Ik denk dan altijd maar, leuk als 'ie meehelpt, maar hij moet zich niet teveel met het huishouden bemoeien :-)
  Jij bent positief gestemd, dat loopt vast wel los.

  Ik hoop dat je man snel weer een goeie baan vindt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn vader is helaas ook werkeloos en mijn moeder moest (en moet!) daar wel erg aan wennen. Het is toch een stukje vrijheid dat je verliest, denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niet leuk; geen werk! Mijn man heeft ruim een jaar thuisgezeten, gelukkig kan hij binnenkort weer aan de slag. We hebben het nooit moeilijk gehad dat hij zoveel thuis was. En ook financieel niet. Hopelijk geldt dat ook voor jullie! Sterkte hoor!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!