Hoera! Esther is jarig!

Vandaag is Esther, ons adoptiemeisje uit Burkina Faso jarig! Ze is 13 jaar geworden, al een hele meid dus! We steunen Esther al een paar jaar en sturen regelmatig post. Ondanks dat we ze nog nooit gezien hebben, behalve op een foto, ben ik toch aan haar gaan hechten. Manlief heeft dat niet (denk ik), maar die bemoeid zich er ook niet mee. Regelmatig krijgen we ook een brief terug, met mooie sierlijke letters. Helaas kan ik er niet altijd uitkomen wat er staat, maar wat me opvalt is dat ze het regelmatig heeft over haar 'broers', onze jongens ;-).

Ruim een maand terug maakte ik een klein pakketje voor haar klaar. B. kleurde een kaart en ik kocht een kleinigheidje. Bij de action vond ik superleuke enveloppen met nopjes erin. Vier stuks (twee A4 en twee A5) voor 0,99 euro met adresstickers erbij.


Zoals ik al schreef, ik maak regelmatig een pakketje klaar. Ik schrijf altijd een kaartje of een korte brief en stop er meestal een kleinigheidje bij zoals een leuke pen, notitieblokje, stickers of haarspulletjes. Soms maken de jongens iets, zoals deze vlaggetjes:


Bij het klaarmaken van een pakketje let ik op het gewicht. De verzendkosten zijn best hoog. Een kaart verzenden kost 1,15 euro. Doe ik er bijv. een velletje stickers bij dan zit je al snel op de 2,30 euro. Een pakketje met een pen of zoals hierboven kost 3,45 euro. En heel soms, ik denk ongeveer één keer per jaar verzend ik een pakketje van 5,75 euro. Zwaarder mag een pakketje niet wegen, dan haal ik het eruit en verzend ik het een andere keer, anders worden de verzendkosten wel erg hoog (10,35 euro!).

Lieve Esther,

Ook al lees je dit niet, toch ben je in gedachten bij ons. We bidden dat je een fijne verjaardag mag hebben en dat het pakketje op tijd is aangekomen. We denken aan je!

Reacties

  1. Mooi hoor, hoe jullie dat aanpakken. Daar zal ze toch heel erg blij mee zijn.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!