Terug van vakantie! (deel 2)

We hebben er weer en paar heerlijke nachten op zitten. Hoe leuk de vakantie ook is, slapen is het fijnst in je eigen bed!

Woensdag:
De morgenstond heeft goud in de mond! We genoten van een prachtige zonsopkomst!


Woensdagmorgen gingen we naar Monkey Town, een overdekte speeltuin. Helaas vonden de jongens het helemaal niets. B. raakte in de war van de netten (in z'n hoofd), E. kon (vanwege hypermobiliteit) helemaal niet omhoog klimmen en moest omhoog geduwd worden door B. A. durfde nergens op. En het was druk! Verschrikkelijk! Toen ik even op stond van m'n stoel om een foto te maken ging er snel een mevrouw op zitten. Toen ik terug kwam zei ze: 'o, zat u hier?' 'Ja',  zei ik, en onze spullen staan hier ook. Zegt ze: 'ja, ik moet ook ergens zitten'. Helemaal waar natuurlijk, maar wij waren expres vroeg gegaan zodat we een plekje zouden hebben, en dan is het niet leuk als je plekje op zo'n manier ingepikt wordt!

Na ons Monkey Town - avontuur reden we door naar IJmuiden met de bedoeling daar ergens te eten. We parkeerden onze auto maar konden nergens een viskraam vinden. Uiteindelijk, na een ritje in de auto kwamen we bij De Dolfijn en aten we daar kibbeling. We bekeken een deel van de haven vanuit de auto en reden door naar Haarlem. Een paar weken geleden was manlief samen met een vriend naar de St. Bavokerk geweest voor een concert. Hij vertelde ons er veel over, en maakte ons nieuwsgierig, dus kochten we een kaartje en gingen naar binnen. De jongens (en ik ook!) vonden het prachtig! We liepen de hele kerk door en beantwoorden vele vragen van de kinderen.
Na het kerkbezoek liepen we nog een klein stukje in de stad. Het was koud, dus maakten we het niet te lang. We kwamen langs de WE en dat kwam goed uit. manlief had nog maar 1 goede spijkerbroek en er was juist een actie '2e spijkerbroek 50 %', en ze hadden nog de goede maat liggen, dus kochten we twee spijkerbroeken. Zo, nu kan hij weer een poos vooruit!

Verderop kwamen we de winkel van Van Delft tegen, een pepernotenwinkel! B. en ik gingen even naar binnen en kochten 1 zakje likkoekjes. Heerlijk!

Donderdag:
Een koude, natte dag. We brachten een bezoekje aan een kaasboerderij en een kringloopwinkel. De rest van de dag genoten we van elkaar. We deden spelletjes, aten restjes, pakten hier en daar alvast wat in.

Vrijdag:
We stonden op tijd op. Ontbeten, pakten de auto in, maakten het huisje schoon en gingen weer naar huis. Dag fijne vakantie!


Reacties

 1. Dat klinkt als een heerlijke vakantie!
  Jammer dat hij al weer voorbij is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aargh, wat een brutaal mens zeg! Om zo maar je plek in te pikken en dan ook nog moeilijk te doen. Heel onprettig.

  Meestal hoor ik enthousiaste verhalen over binnenspeeltuinen. Maar ik kan me voorstellen dat als het er druk is, het vrij afschuwelijk is!

  De eerste foto vind ik dan weer prachtig!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jak! De brutaliteit!

  Gelukkig verder een heerlijk (mooie) vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke vakantie, afgezien van die mevrouw dan. Maar je eigen bed slaapt inderdaad het fijnst.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!