Gezin zonder auto..

Over twee weken is het een feit, we hebben geen auto meer! Manlief heeft per 31 maart geen werk meer en moet daarom ook zijn auto inleveren. We weten dit al een poos hoor, maar ik heb er bewust niet over geschreven. Inmiddels is manlief druk aan het solliciteren, al valt het nog niet mee.


Maar ja, de auto.. Voor manlief een heel ding, voor mij niet zo.. Ik kan geen auto rijden en vaak ben ik tijdens een autorit ook nog misselijk, dus nee.. met de auto weg is niet helemaal mijn ding. Manlief daarentegen kan er echt van genieten!


Voorlopig kopen we geen andere auto. We hebben net een huis gekocht en weten ook niet wanneer manlief werk vind. Totdat we meer financiële zekerheid hebben geen auto. Lastig? Dat is nog een beetje afwachten. De auto wordt nu veel gebruikt voor woon- werk verkeer. Soms gaan we op zaterdag weg of we gebruiken 'm 's zondags om naar de kerk te gaan als het regent. In ieder geval, ik zit er niet veel in.


Hoe we het nu gaan doen? Dat hangt af waar we naar toe moeten. Als we een keer naar vrienden verder weg willen dan kunnen we voor een dag een auto huren bij bijv. greenwheels of snappcar. Dan plannen we een hele dag vol met bezoekjes en brengen 'm aan het einde van de dag weer terug.


Voor een ziekenhuisbezoek met één van de jongens kunnen we waarschijnlijk wel een auto lenen van vrienden of kennissen. Er zijn al heel wat mensen die hun auto aangeboden hebben, zo lief!


En dan heb je nog de 'noodgevallen' zoals een bezoek aan de HAP. Bijna alle buren hebben een auto, er is vast wel iemand van wie we de auto mogen gebruiken. Zo nuchter moet je soms gewoon denken.


De meeste vrienden wonen op fietsafstand. De ouders wonen op +/- 45 min. fietsen. Mijn ouders hebben een grote auto en willen ons zo af en toe best ophalen.


Gelukkig zitten we in de goede tijd van het jaar. Het wordt steeds wat warmer buiten, heerlijk! Een fietsritje is helemaal niet verkeerd, zo blijven we in beweging. Wat ik nog moet doen.. een regenpak voor manlief kopen, want ja.. de zon kan niet altijd blijven schijnen he?!

Reacties

 1. Dat is best lastig. Werk vind je ook niet zo snel. Ik hoop dat het hem lukt. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zou een brommertje voor je man anders een alternatief zijn misschien?

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Manlief kwam gisteren thuis met dit idee ja. Maar ja, op een brommer kun je ook niet met z'n allen. En de leenauto's zijn redelijk in de buurt. Bedankt voor de tip!

   Verwijderen
 3. hallo Helma,ik ben altijd blij iets over jou te lezen!je was mn 1eblog die ik volgde en ik moest altijd via jou blog op 1andere geraken,nu kan ik al beter met mn pctje om,je stuurde me ooit kaarten met korting voor de efteling,ben ik nog niet vergeten,hoor!knipoog!alle dagen kijk ik om jou te speuren!ik hoop van harte dat je ventje snel ander werk vind,je krijgt alle steun vanuit het verre westvlaanderen belgie groetjes debora

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Spannend joh, niet zozeer het niet hebben van een auto als wel het zoeken naar een nieuwe job.

  Nou heb ik door jouw stukjes wel gemerkt dat jij niet bij de pakken neer gaat zitten, en dat je creatief bent in het verzinnen van oplossingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel veel succes met het vinden van een nieuwe baan! Fijn dat je zo positief kan blijven, ik zou helemaal de zenuwen krijgen met net een nieuw huis, zonder baan! Gr Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oei dat is niet leuk,ik hoop echt dat je man snel weer een nieuw baan krijgt,je hebt net een nieuw huis gekocht dus veel onzekerheid voor jullie,en dan nog de auto weg,wij zullen niet echt zonder kunnen,maar jij blijft best positief gelukkig,zet hem op,ook tegen je man zeggen hoor,zet hem op .

  gr yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Yvonne! Het is zeker niet makkelijk maar we blijven positief ;-)

   Verwijderen
 7. O wat naar zonder werk! Hoop dt hij gauw iets vind. Vroeger had je nog uitzendburos in Holland, maar weet niet of dat daar nog bestaat. Wij hebben zelf ook geen auto meer,maar man heft er een van het werk. Als hij er niet is heb ik ook geen auto. Als ik zelf rij geen problem maar autoziek is niet leuk weet ik ook uit ervaring. Hier hebben we sea bands, dat werkt goed voor autorijden. 2kids die niet tegen rijden kunnen, maar met bandjes gaat het goed. Ze zijn er ook voor volwassenen.
  Groet en stertke met alles!!
  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jah vervelend, maar idd niet onoverkoombaar als ik je zo lees, heb je best nog veel goede alternatieven voor als het een keertje moet.
  Succes met het vinden van een nieuwe baan.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat zijn soms lastige situatie's. Ik heb hetzelfde meegemaakt dat ik mijn auto moest inleveren omdat ik geen werk meer had, gelukkig was het bij mij redelijk snel opgelost en vond ik weer werk. maar ik hoop dat het bij jullie ook snel wordt opgelost.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Eigenlijk is dit ook wel een goede test. Tegenwoordig zijn we veel te veel afhankelijk van onze auto. Een auto cleans op zijn tijd, kan volgensmij geen kwaad.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!