Weggeven op de weggeefgroep!

Nu het voorjaar weer in de lucht hangt lijkt het opruimen een beetje vanzelf te gaan. Hier een laatje, daar een hoekje, de vloer van de kelderkast, enzovoorts. Met het schoonmaken wordt er ook best wat opgeruimd. En ja, waar laat je dat dan?! Nou.. in plaats van een grote doos voor de kringloop zet ik tegenwoordig (hihi, hoor mij, lees: 'de laatste weken'..) nogal eens iets op de weggeefgroep van facebook. Handig, want meestal is het dezelfde dag al weg!


Wat deed ik weg via deze groep?
- 5 T-shirts
- 5 kleine shirtjes
- tijdschriften
- box voor billendoekjes
- maskers
- en alles wat ik er vandaag weer op zette..


Wat ik fijn vind aan het weggeven van spullen via deze groep, is dat je er iemand blij mee maakt. Er komt iemand aan de deur op het op te halen, dus ik hoef er niet voor weg. En nee.. ik hoef er ook niet voor thuis te blijven, ik zet vooraf in de advertentie: 'vanavond loten, morgen ophalen tussen ..'. Ik kies dus zelf een tijd uit.


Ik kies ervoor om te loten, waarom? Misschien een beetje een ingewikkeld verhaal..
Ik heb een hekel aan mensen die de hele dag op hun telefoon kijken. Ik bedoel.. ik heb een hekel aan de telefoon en niet aan de mensen ;-). Als ik in m'n advertenties zet: 'voor de eerste die reageert' dan stimuleer ik -voor mijn gevoel dan he-  dat mensen de hele dag op hun beeldscherm kijken, want stel je voor dat je iets misloopt! Als je een advertentie plaatst met 'loten' hebben veel meer mensen de kans én tijd om mee te doen.


Een naam loten kan via deze website, zodat je zelf niet hoeft te kiezen, en dat is wel net zo eerlijk.


Als je lid bent van zo'n groep kun je natuurlijk ook meeloten. Soms doe ik dat, niet zo vaak, anders heeft het opruimen niet zoveel zin. Één keer heb ik een stapel kinderboekjes opgehaald, maar dat was het dan ook wel.


Ik ben benieuwd, geven jullie ook weleens wat weg via een weggeefgroep?

Reacties

 1. regelmatig doe ik dat, wat ik wel jammer vind is dat er nog steeds mensen tussen zitten die niet komen opdagen. Gelukkig zijn ze erg streng op deze groep daarop.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben het nog niet eerder gedaan (meestal kwam alles onderhands wel bij een bekende via, via, via terecht), maar moet zeggen.. misschien toch eens proberen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind je motivatie voor het stemmen heel goed. Mensen die de hele dag op hun mobieltje kijken zijn ook niet prettig om mee te praten....

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!