Ervaringen Airfryer gevraagd!

Onze frituurpan dreigt het te begeven. Nu is er een gezin in de buurt dat een airfryer heeft en het geweldig vinden. Ben jij iemand die een airfrayer gebruikt? Wil je dan een berichtje achterlaten met je ervaringen? Dank je wel!

Reacties

  1. Wij hadden eerst de airfryer van Philips en die beviel erg goed maar wij hebben een open keuken en de lucht na een potje bakken was niet te harden. Vooral toen we kipvleugeltjes in het ding gingen bakken heerlijk maar niet te doen qua lucht. We maakten iemand blij met een bijkeuken en kochten zelf een tefal actifry oid. Met snackmandje voor kroketten. Ook heel tevreden over en kan beter uit elkaar en schoon. '
    Voordelen
    Minder vet
    Sommige snack vinden wij lekkerder dan uit het vet maar da's persoonlijk
    kippenpootjes worden heerlijk knapperig in het mandje.
    geen frituur vet of olie meer kopen.
    Nadelen'
    Duurt best lang is niet iets om even snel te doen na een dagje weg. Wij zijn met vier personen en dan moet ik wel even voorbereiden voor we kunnen eten. Hier houden ze van hele knapperige frietjes en dan moeten ze wel 20 minuten bakken, Bij de tefal hoef je niet voor te verwarmen.
    De ruimte is beperkt, er passen in het mandje max 4 kroketten en dan moet je dus vaak bakken.
    Het ruikt flink.
    Wij zijn positief met erkenning van de beperkingen.
    Philips heeft inmiddels wel een grotere versie maar daar hangt dan wel weer een prijskaartje aan.
    Nic

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volgens mij heeft Daantje van Sander en Daantjes mint groene blog er een. Kun je haar vragen naar haar bevindingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij hebben zo kleintje zijn maar met ze 2 ik vindt hem geweldig bak er haast alles in ,en hebben ook open keuken maar zet onder de afzuigkap en ruik niks er van als morgens op kom .
    Gr Nel

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wij hebben er een en vinden het een geweldige uitvinding. Ten opzichte van frituur is het grote voordeel dat er geen frituurvet nodig is.
    Wij doen er zelfgebakken patat in, warmen bv kibbeling op of gegrilde kippenpoot. Dat is in een mum rondom warm, sneller dan in oven.
    We hebben er ook eieren in gekookt en een cake in gebakken. Er kan nog veel meer mee. Op Facebook laat een kok zien wat je er mee kunt : The Philips Chef.
    Enige nadeel vind ik dat hij best lawaaierig is. Wij kunnen onze open keuken afsluiten met schuifdeuren, dat scheelt voor lawaai en geur. Overigens zou ik een frituur nooit in de keuken zetten, vanwege de geur en ontbrandingsgevaar. Een airfryer durf ik wel in de keuken te zetten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We hebben trouwens een van de eerste airfryers, we hebben dus al een paar jaar ervaring.

      Verwijderen
  5. Ja, wij! Al een jaartje zo ongeveer. Ik bak er kreukelfrietjes in, zo'n 20 minuten per halve zak. Ze worden heerlijk!! Ook kunnen er frikandellen, mexicano's, voorgegaarde kippenvleugeltjes en ook spare-ribs prima in. Ik had vroeger altijd last van de maag als we op zaterdag friet hadden gegeten. Nu niet meer. 't Is allemaal een stuk minder vet. Bij de vleugeltjes loopt het vet onder het mandje en blijven er heerlijk knapperige exemplaren over! En je wast 'm snel af nadien. Geen vies gedoe met frituurvet, ideaal! En ook nauwelijks luchtjes. Ik moet er wel bij vertellen dat de kroketten, kaassoufflés en bitterballen nog in een frituurpan met vet gaan. (die buiten onder het afdak staat). Die dingen lukken mij niet erg in de airfryer.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wij zijn er echt super enthousiast over!! :) Je kan er zoveel meer mee dan met een gewone friteuse! Bijvoorbeeld aardappeltjes bakken, kippenpootjes opwarmen (eten wij nooit, maar kan wel), je kan hem als mini-oven gebruiken om broodjes op te warmen. En de patat is lekker knapperig en stukken minder vet.

    Ik weet niet met hoeveel jullie thuis zijn, maar ik zou voor meer dan 3 personen wel voor de XL versie gaan. Want het bakken duurt wel wat langer dan met een gewone friteuse.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wij hebben nu een klein jaar de Philips airfryer, de grote. En we zijn er erg tevreden over. We zijn een gezin met 5 jonge kinderen, dus nog geen grote eters. In de airfryer kunnen we in 1x alle patat bakken (20-25 min) terwijl we in de gewone frituurpan het in 2x moesten doen. In tijd scheelt dat niks,omdat een frituurpan veel langer voor moet verwarmen.
    De patat wordt wel wat droger maar dat went snel. De kroketten werden bij ons ook niet zo lekker, tot we de tip kregen om ze van m.ora te gebruiken en dat werkt goed. Maar wel fijn om van te voren te weten of je dat wel wil.
    En het schoonmaken gaat erg makkelijk, een groot voordeel!
    Wij hebben een open keuken en merken niets van geurtjes.

    Groetjes Bianca

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wij hebben er eentje, ruim een jaar nu. Bevalt ons erg goed, ik vind de frietjes lekkerder dan die uit de frituurpan. Moest wel even wennen.
    Kroketten en frikandellen (Mora) gaan ook goed.
    Hij maakt wel vrij veel geluid, maar ik heb een dichte keuken, dus geen last van, ook niet van vieze luchtjes.
    Paprika "roosteren" gaat ook erg goed, lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi ik heb Daantje er over geïnterviewd op revieweerst.nl. Zij heeft er eentje! Zij is er heel enthousiast over.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wij hebben er ook eentje, de Actifry van tefal. Ik bak er wekelijks frietjes voor 2 personen in. Het is even wennen (vooral voor mijn man), maar het is een prima alternatief als je vetarm moet eten. Eigenlijk werden de frietjes van mijn menu geschrapt, maar als Belg is dat een ramp haha. De frietjes zijn in elk geval stukken lekkerder dan die uit de oven!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Annelies Windhoud24 augustus 2015 om 10:27

    Gebruiken jullie ook echt ovenfriet? En ovenfrikandellen? Want wij hebben de airfryer pas, en we hebben er gewone friet in gedaan, maar deze werd erg slap. Moet je echt etenswaren voor in de oven kopen?

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Na alle positieve reacties over de airfryer, helaas ik vind het niet lekker hebben patatjes verschillende keren geprobeerd,ook de speciale voor de airfryer niet echt lekker de (oven) kroketten ook niet.Een paar afbakbroodjes bakken was wel goed en vis in aluminium folie ook.Maar die kunnen ook prima in mijn gewone oven.
    we verkopen de airfryer weer. Vind het wel jammer , maar de keren dat ik friet eet, moet het ook lekker zijn , daar had ik de airfryer) voor gekocht,(om van de frituurpan schoonmaken en de stank af te zijn.de Airfryer zelf Tristar komt heel goed uit de test. maar is dus niets voor ons.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wij hebben hem al een aantal jaar. 2 volwassenen.
    De airfryer patat van aviko vinden wij heerlijk. Wij schudden wel om de paar minuten de patat even op. Meestal eten we kipkorn erbij. De snacks van mora zijn allemaal geschikt
    Speklapjes zijn ook heerlijk. Ik doe dan wel een klein scheutje water onderin. Dat vangt de vetspetters op. Op zondag bakken we broodjes erin af. Ook appelflappen maak ik weer even warm. Ze zijn dan ook de volgende dag nog heerlijk.
    Vraag of je bij iemand mag kijken,-/ proeven.
    Wij twijfelen om de xl aan te schaffen. Die we nu hebben is al wat ouder en beperkt in ruimte.
    Groeten josé

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!