Zwerfvuil opruimen

In mijn blogje van gisteren schreef ik over het voornemen om tijdens mijn wekelijkse looprondje met A. het zwerfvuil dat ik tegen kom mee te nemen. Ondertussen had ik het gistermorgen al een keer gedaan. Eerlijk gezegd: het voelt vreemd. Ik schaamde me. Gek he?

Toch was het niet voor niets, kijk maar:


In deze aflevering zie je een man die elke dag zwerfvuil opruimt. Hij pleit ervoor dat iedereen elke dag één stuk zwerfvuil opruimt. Ik doe mee, jij ook?

Reacties

 1. Goed van je, ik zit alleen altijd op de fiets en om nu voor elk ding af te stappen.
  Als ik ga wandelen zal ik er toch eens over nadenken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als ik met de kinderen in het park bij ons vlakbij wandel raap ik ook wel eens afval op. Ik stoor me er echt aan dat het allemaal zomaar neergegooid wordt en wil m'n kinderen ook bijbrengen dat dit niet goed is voor de natuur. m'n oudste roept het nu zelf al als hij iets ziet liggen: "Kijk mam, iemand is heel slordig geweest!" En dat je je schaamt, herken ik wel, maar inmiddels heb ik dat niet meer. Ik zit rommel van een ander op te ruimen, daar hoef je je niet voor te schamen toch? Die ander moet zich schamen. Ik heb de aflevering ook bekeken trouwens, over die moeder met 3 kinderen. Echt heel inspirerend. Ik bedenk me nu steeds hoe ik het aan zal pakken. Vooral met vlees weet ik het nog niet goed. Dat is toch altijd in plastic verpakt. Melk ga ik denk toch maar in kartonnen pakken kopen. Hoewel dat ook gerecycled moet worden. Vraag me af of dat veel uitmaakt. Iemand een idee?

  Succes met bloggen verder, ik volg je al een tijdje, maar dan in stilte.

  Groetjes,

  Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed van je. Hier worden er door scholen en community dagen georganiseerd voor bermen schoonmaken. Je staat versteld wat er weggeruimd word. Dochter hier heft als bijna laatste dag, ditch cleaning.
  De junior high adopteert een gedeelte van de weg en die zorgen ervoor.
  Op school wordt het gestimuleerd door wat je op het veld zie liggen binnenbrengt en het wordt beloond en later als de pot vol is met bijv. knikkers is er een klassenfeestje.
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zit altijd op de fiets en bij de dubbelen overweg kan je niet zomaar stoppen om het vuil op te rapen .

  Hier is de WSW aan het opruimen van afval .

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo, ik woon in Amsterdam en het stoort me dat er zo ontzettend veel troep overal ligt. Daarom ga ik er af en toe op uit met een plastic zak om te verzamelen. De stad is dan weer ietsje schoner. Het is ook nog eens een goeie gymnastiek : je moet immers bukken. Natuurlijk is het een druppel op een gloeiende plaat, maar alles begint in het klein. Het lijkt me wel gemakkelijker om dit opruimwerk samen met iemand te doen of met een groepje. Joyce

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!