Een kind van zes met stress...

Kan dat, een kind van zes met stress?


Ja, het kan, helaas! Onze B. is een mannetje dat graag alles weet, maar zich ook overal druk over maakt. Hij 'hangt' erg aan manlief, en als manlief niet zo lekker in z'n vel zit, is hij ook niet te genieten.


Inmiddels is hij zo gestrest dat hij al weken hees is. Soms zo erg dat ik hem nauwelijks kan verstaan. Natuurlijk zijn er oorzaken. Stress komt niet vanzelf.


- We weten dat B. over een poosje geopereerd moet worden. Hij is al vaker geopereerd, dat heeft helaas niet de goede uitwerking gehad, dus moet hij nog een keer.


- B. is steeds erg doof, dus vandaag ging hij met manlief naar de KNO-arts. En, zoals verwacht moet hij nog een keer buisjes. Ach.. 't is pas de derde keer..


- Het nieuwe huis, ook al zo'n spannend ding..


- En dan ook nog naar de logopedist om zijn stembanden beter te gaan gebruiken. Kan een kind nog meer hebben?


Een half jaar geleden kregen we al het advies van de schoollogopediste om naar de logopedist te gaan. De schoollogopediste screent de kinderen alleen maar. Ik heb het toen een beetje af gehouden. Hij moest al op zoveel andere dingen letten (we wisten toen nog niet dat hij nog een keer geopereerd moet worden) dat ik het op de lange baan schoof. Door de heesheid van nu moet hij wel naar de logopedist.


Ik hoop dat je begrijp dat ik medelijden met hem heb. Al laat ik dat niet zo blijken. Ik neem 'm wat vaker op schoot voor een knuffel en probeer 'm een klein beetje extra aandacht te geven.


Ken jij gestreste kinderen?

Reacties

 1. Ja hoor, ik heb er drie!
  Ze zijn van kleins af aan al van die nadenkertjes, hooggevoelig, veel piekeren en snel overprikkeld.
  Sterkte met je zoontje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi mama hierboven en gezinsleven. Onze zoon is altijd precies hetzelfde geweest. Dit leidde op latere leeftijd tot tics. Nu onderzoeken gehad en blijkt dat hij een denker is en te weinig ontspanning in zijn hoofd heeft en daarom tics (spierspanningen). Hij gaat nu van een fysiotherapeut les krijgen in mindfullness. De psycholoog noemt dit bezig zijn met totale onzin om je hoofd leeg te krijgen. Heel in het kort was dit even mijn verhaal. De hoop is erop gevestigd dat hij die rust in zijn hoofd gaat doorzetten naar meer uren per dag. Misschien hebben jullie er ook iets aan.

   Verwijderen
 2. ok mijn dochter kan zich enorm druk maken over dingen. spannende, nieuwe dingen, maar ook leuke (nieuwe) dingen. zo hebben we pas op de dag dat we op vakantie gingen, gezegd dat we gingen.. toen stuiterde ze van enthousiasme ipv een boze, niet hanteerbare dochter zoals vorig jaar (die zich afvraagt wat er te doen is, hoe het eruit ziet, wat je er kan doen, wie er zijn, of het wel leuk is, enz... ) ook de 1e x school.. pff de 2 weken vooraf niet te genieten.. alle nieuwe dingen zijn stressgevoelig.. binnenkort mag ze een nachtje in t scoutinggebouw slapen.. ben benieuwd of ze uberhaupt wil.. vandaag zijn ze met scouting op pad, naar een andere scouting, samen leuke activiteiten doen.. leiding zet haar bewust in een groepje waarin 1 van haar eigen leiding zit en niet alleen maar leiding van andere scoutinggroepen... leiding snapt dat zij wat vastigheid nodig heeft ;) super.. ;) lastig soms als je kind zo'n denkertje is... knuffel maar lekker! (die van mij wordt vooral boos en onhanteerbaar als ze ergens mee zit.. ) het hoort er helaas bij.. leren omgaan met dingen die je spannend vind of eng, maar zo fijn als je moeder dan heerlijk met je knuffelt en laat weten dat ze er voor je is!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien een pauze van een aantal weken inlassen bij de logopedist? (Ik ben zelf ook werkzaam als logopedist) De adviezen en oefeningen vd logopedist thuis in het achterhoofd houden (bv zo min mogelijk schreeuwen/roepen, op de ademhaling letten) en weer starten met logopedie als jullie in wat rustiger vaarwater zitten?
  Met zoveel stress erbij zal het resultaat van logopedie nu ook wat minder zijn. Veel succes, groet van Mette

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat vervelend voor je zoon , onze dochter heeft 9 keer buisjes gehad en toen hebben we gezegd even aankijken . maar bij haar heeft het goed geholpen ook logopedie heeft zij gehad. Bij haar uite stress zich in lichamelijke klachten . Een beetje extra aandacht en afleiding deed bij haar wonderen en er niet teveel een '' drama'' van maken . Ik weet het is lastig want je kind zo zien is verschrikkelijk, veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jah ik ken diverse kinderen met diverse uitingen van stress, beslist niet leuk en dan zo jong, dat begroot me altijd zo... sterkte hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bah naar zeg.. maar gelukkig heeft hij een moeder die het ziet en hem daarin begeleid. Sterkte samen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. nee ik ken dit niet maar knuffel hem maar vaak want moederliefde sterkt hem vast iets meer,sterkte hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Och, wat sneu! Mijn jongste zoon kan soms ook wat gestresst zijn, omdat hij alles goed wil doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vervelend zeg! Gelukkig dat jij er aandacht voor hebt!
  Oudste dochter hier is ook heel gevoelig voor veranderingen, nieuwe dingen etc. Gisteren haalden we bijv. de box van jongste uit de kamer, maar dan is oudste ook helemaal van slag :-(

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!