Veilig buitenspelen?!

We wonen langs een drukke weg waar meestal minimaal 50 k/u wordt gereden. Om deze reden spelen onze kinderen altijd achter het huis en in het park. Om naar het park te gaan moeten ze een rustige weg oversteken, en dat is verder geen probleem. In het park zijn wat fietspaden, een kinderboerderij, een voetbalveld, twee speeltuinen en veel gras, bomen, struiken. Ideaal! zou je denken! Dat vonden wij ook. De kinderen spelen er graag! Totdat B&E gisterenmiddag al snel thuis kwamen. Ze hadden een meisje gesproken waar ze weleens mee spelen, H. Ze is een jaar of negen. Ze had gisteren aan de jongens verteld dat ze net een man had gezien die zat te poepen, geen kleding aan had en met z'n geslachtsdeel stond te spelen. B. was erg verontwaardigd want 'de man veegde niet eens zijn billen af'. Nou ja.. als dat nu het ergste was!


Ik vroeg B. of hij wist waar H. woont, maar hij wist het niet. Na wat twijfel besloot ik toch het 0900-nummer van de politie te bellen. Volgens B. was H. wel naar huis gegaan, maar ik wist natuurlijk niet of ze het thuis verteld had en of de ouders de politie gebeld hadden.


Terwijl ik belde en een poosje moest wachten ging mijn mobiele telefoon. Deze gebruik ik zelden en ik wordt ook weinig gebeld, behalve door manlief en.. burgernet. En ja hoor, een oproep van burgernet. Ze zochten de man met dezelfde beschrijving als B. me had gegeven. Ik gooide de hoorn van de andere telefoon erop, er was in ieder geval gebeld. Later kreeg ik een melding dat de actie werd stopgezet en de man helaas niet was gevonden.


Ik waarschuwde de buren. Ook hun kinderen spelen vaak in het park. We hebben afgesproken om allemaal wat vaker te gaan kijken. Je weet maar nooit..


B. was vanmorgen nog verontwaardigd. "papa, die man had zo z'n hemd en onderbroek uitgedaan in het park'! en E.'en hij had ook z'n billen niet afgeveegd..'

Reacties

 1. Wij hebben ook ooit zoiets meegegemaakt in het bos, vlakbij m'n ouders.. We waren onderweg naar onze hut en toen stond daar ook iemand te friemelen... Wij moesten naar het bureau komen om aangifte te doen. Politie is wezen zoeken, maar niemand gevonden..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hè bah, dan voelt het park toch wat minder veilig :( inderdaad goed blijven opletten met alle ouders.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jakkes,., Vreselijk lijkt mij dat. Onze kinderen kunnen ook echt niet voor op straat spelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hé, bah, gelukkig dat ze gelijk naar huis zijn gekomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hè wat vervelend zeg. Dat zo'n fijne speelplek ineens angstig wordt. Wel fijn dat de kinderen op zich niet bang waren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat vervelend maar wees maar trots op je kids dat ze het gelijk verteld hebben.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!