Vakantie - uitje!

Vandaag gingen we als gezin een dagje weg. Gewoon, zomaar... dat mag ook weleens toch?
We zochten gisteren naar een betaalbaar uitje, en dat lukte! We zijn naar het speelgoedmuseum in Deventer geweest. De entreekosten zijn betaalbaar, 14 euro voor ons, als gezin. De kinderen genoten, en wij als ouders niet minder. Als je kinderen het naar hun zin hebben, heb je het als ouders ook naar je zin.
In het speelgoedmuseum was nu ook een tentoonstelling over playmobil. De kinderen mochten ermee spelen en er was echt van alles te zien. Niet dat het zo groot was, maar dat zijn onze kinderen ook niet, dus voor hen was het geweldig!

Na het speelgoedmuseum aten we pannekoeken bij ot & sien, een pannekoekenhuis net achter het speelgoedmuseum. Een aanrader! Op het moment dat wij er waren was het erg rustig en konden de kinderen naar hartelust in het speelkamertje spelen. (alsof ze nog niet genoeg speelgoed gezien hadden ;-)) De pannekoeken waren lekker en het uiteindelijke bedrag viel ook mee.


Na het eten gingen we weer verder. Ik had vanuit het pannekoekenhuis een bordje gezien met 'Deventer koek winkel', en, je raad het al, daar wilde ik even kijken. We kochten er een Deventer koek en wilden daarvandaan naar de kerk lopen. Als eerste kwamen we bij de BergkerkDaarvandaan wilden we naar de Lebuínuskerk lopen, maar we liepen wat verkeerd. Gelukkig kon ik daarom nog wat meer mooie plaatjes schieten..
De kinderen begonnen moe te worden, dus dronken we wat langs de IJssel, keken naar de boten, een kraan en een molen. Tijd om naar huis te gaan. Ik liep mee naar de parkeergarage en terwijl manlief de kinderen in de auto zette glipte ik nog even een winkeltje binnen dat ik had gezien toen we naar het speelgoedmuseum liepen. Ik had er door het raam schilderen en kaarten van Marius van Dokkum gezien en daar wilde ik nog even naar kijken. Nu ben ik helemaal geen kunstkenner maar de schilderijen van Marius van Dokkum vind ik zo leuk! Ik kocht er twee kaarten en ging terug naar de parkeergarage. Daar wachtte manlief en de jongens me op en ging manlief de parkeerkosten betalen. Slik....

Reacties

 1. wat een mooie dag hadden jullie,fijn allen samen genieten!
  groeten debora

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke dag hebben jullie gehad. Speelgoedmuseum zijn wij tijdens het museumweekend geweest. Onze kinderen vonden het ook erg leuk. Ook Ot en Sien hebben wij al regelmatig bezocht (de laatste tijd minder vaak ivm budget..) Altijd erg lekker daar, ook de broodjes. Wij komen regelmatig in Deventer, wonen er in de buurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zag er een heel gezellig dagje uit,nu nog wat nagenieten...

  Liefs,

  Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk hè Deventer! Toevallig was 'k er van de week woensdag met dochter en ook wij gingen naar het speelgoedmusem. Herinneringen ophalen :)
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt als een gezellig dag, ben nog nooit in het speelgoedmuseum geweest... goed om te onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk dagje! Klinkt allemaal erg gezellig. Wij hebben vorig jaar met een dagje weg die kerktoren beklommen! Was een hele toer, maar prachtig uitzicht... Mooi stadje hoor. En kinderen èn jullie voldaan weer naar huis. ( leuk die kaarten ja, van hem...zulke komische plaatjes....)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke foto's en leuke plekjes. Mocht je eens een keer een uitstapje in Brabant maken? Dan bent u van harte welkom in Hotel de Klok. Een leuk hotel gelegen in het centrum van Breda. De ideale plek voor activiteiten in Breda.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!