De mokjes van D.E.Ongetwijfeld ken je het merk Douwe Egberts. Ik ken het van vroeger, mijn ouders dronken deze koffie. Helaas ben ik nooit volwassen geworden, en is koffie drinken aan mij niet besteed ;-). Met een pak koffie van D.E. maak je me dan ook niet blij, maar die mokjes.. Oh, die vind ik zo leuk!
Een tijdje geleden zag ik dat je bij aankoop van één of twee pakken D.E. een mokje kreeg. Echt, ik was in staat om ze te kopen! Maar ja, wat moet ik met koffie? Manlief drinkt ongeveer 3 á 4 keer koffie in de week, dus hebben we een Senseo in de kast staan.


Toen een poos terug de opa van manlief overleed en hij spullen uit mocht zoeken nam hij een koffiezetapparaat mee, van D.E. Vergelijkbaar met onderstaand, maar dan goudkleurig. Nu staat hij op zolder, het koffiezetapparaat dan he, niet manlief. In ons nieuwe huis wil ik 'm in de kelderkast zetten en 'm gebruiken met verjaardagen.Maar goed, de mokjes. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik er nog niet één heb.. Mijn moeder heeft ze wel, met huisjes notabene.. Steeds als ik er kom kijk ik er naar en als ik in een kringloopwinkel kom kijk ik altijd of er van deze mokjes staan. In de catalogus die pas bij de folders zat zag ik nog meer van die leukerds!
Deze bijvoorbeeld. Ze zijn er in veel meer plaatsen, leuk, leuk, leuk!
Mok Utrecht (D.E Zegel)
Of deze, met bloemetjes:

Cappuccinomok (D.E Zegel)

Of deze, van Piet hein Eek:
Mok groot (Piet Hein Eek)
En wat dacht je van deze: mooi geel is niet lelijk!

Mok geel (D.E Zegel)
En dit is helemaal een beauty!

Cappuccinomok (D.E Zegel)
(sorry, ik krijg de plaatjes niet kleiner!)

Zie je het al voor je? Ik doe het kastje met mokken open in m'n nieuwe keuken en tadaa! Ik tover allemaal D.E. mokjes tevoorschijn! Grapje natuurlijk.. eerst nog flink op zoek en hard D.E. mokjes sparen!

Reacties

 1. Hallo , ik heb nog 3 witte mokjes met rode DE letters erop.
  Ik vind ze ook leuk, maar jij mag ze alledrie voor 5,00 kopen.
  Ik hoor het wel.
  Groetjes Jeanette M. jmcrea@hotmail.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb er boven nog staan met een beertje erop ik kom niet op de naam .

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik ga ook voor je op zoek! Ik gun je ze maar heb ze zelf helaas niet, wie weet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb een paar mokken, 'gewoon' witte met een rood DE-tekentje erop. Ze worden regelmatig gebruikt, voor ons koffie-zuperds zijn ze precies de goede maat ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!