Kleedjesmarkt!

De kinderen telden de dagen af.. 'als het woensdag is, dan...! En gisteren was het dan eindelijk zover, kleedjesmarkt! Manlief bracht ons weg met 5 bananendozen vol spullen, een kapstok en een schilderij. We legden snel onze kleedjes neer en begonnen met uitpakken. Wat jammer toch dat veel mensen zolang niet kunnen wachten en alvast in de tassen begonnen te graaien..


Ik had van tevoren alles geprijsd zodat ik er dáár niet meer over na hoefde te denken. Toch denk ik dat ik dat de volgende keer niet meer doe. Het lijkt mensen wel een beetje af te schrikken.


Er waren kleedjes genoeg, maar helaas wat weinig kopende mensen. Ja, op het laatst, als je gaat inpakken.. Er kwam een buitenlandse man naar me toe met de vraag wat de drie overhemden moesten kosten. Omdat ik er vanaf wilde mocht hij ze voor 3 euro hebben, maar meneer wilde maar 2 euro geven. Ik ging overstag, beter 2 euro dan niets. Meneer was nog niet klaar, hij moest een tasje, die ik niet meer had, en bromde over 'duur zonder tasje'. Ik negeerde hem. Kom op zeg.. 2 euro voor 3 overhemden en dan nog klagen over een plastic tasje?


Uiteindelijk verkocht ik voor zo'n 30 euro. De overige spullen werden weer in de auto geladen en we reden er rechtstreeks mee naar de kringloopwinkel. Daar lieten we twee bananendozen vol spullen en de kapstok achter. Eén doos namen we weer me terug en het schilderij. De inkomsten vielen wat tegen, maar 30 euro is toch weer beter dan niets.


Verkoop jij weleens spullen op een kleedje of kraampje? 

Reacties

 1. toevallig vorige week voor het eerst, de kinderen wilden zo graag, maar de opbrengst viel ookk erg tegen, er waren erg weinig mensen, degenen die er waren buitenlanders die alleen voor kleding kwamen, dit had ik niet veel bij, wat ik had wel bijna allemaal verkocht, maar totaal maar 12,70, dus 30is wel beter...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook heel vaak op rommelmarktjes gestaan en ook nu ga ik zelf ook nog geregeld naar kofferbakmarkten. Ik vind het zelf wel heel erg prettig dat er een prijsje op staat. Ik koop dan veel eerder dan dat ik het idee heb dat ze aan de persoon de prijs bepalen. Wel lekker dat jullie toch nog verdiend hebben. Iedere euro is er tenslotte eentje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. kleedjesmarkt en ook kofferbakmarkt,nog nooit van gehoord in belgie,wel zijn hier en daar op zaterdag en zondag rommelmarkten,die bundelen ze dan in een boekje zodat je kan kijken waar je heen wilt,maar kleedjesdag op een woensdag ,nog nooit van gehoord ,lijkt me nochtans leuk vooral als je als ik verzot bent op zo'n marktjes.grtjes debora

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben wel eens meegedaan aan een garageverkoop, en dat ging precies zoals bij jou. Best frustrerend, en sommige mensen hebben jammer genoeg weinig fatsoen...
  Toch goed dat je nog 30 euro hebt verdient.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik eigenlijk nooit, maar dat komt omdat ik geen goede onderhandelaar ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer dat het wat tegenviel, en wat raar zeg: zeuren over een plastic tasje! Je zou hem meteen niets meer willen verkopen!
  Hier met koningsdag voor het eerst op de vrijmarkt. Eerst leek het niets te worden, uiteindelijk verkocht manlief nog voor meer dan 100 euro! (En kochten wij weer bij andere kleedjes voor ruim 20 euro ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik doe daar niet aan mee, hier heb je 1 keer per 2 jaar open carport dag en kan je spullen verkopen . Ik breng het naar de kringloopwinkel gelijk klaar .

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik laat mijn kinderen het verkopen op de kindermarkten in de zomer

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!