Wat doe je in een kwartier?

Vanmorgen las ik op het prikbord bij de klas van zoonlief dat ze pakjes sparen. Aangezien ik weinig pakjes meer gebruik, ging het mij niet aan, dacht ik. Maar thuisgekomen speurde ik toch nog even de kast na. Zoonlief vind het zo leuk om ook iets mee te nemen. En ja hoor, daar stonden nog twee pakken 'speculaas'. Allebei bijna een jaar over datum. Mooi, dacht ik. Openmaken, weggooien en zoonlief heeft ook een pakje. Maar het zat me niet lekker. Waarom zou ik het niet eerst eens proberen, misschien was het nog wel goed. Zo gedacht, zo gedaan..

 
En wat bleek? Het was helemaal niet overstuur! En de koeken zijn heerlijk. En ik ben blij dat ik het toch eerst geprobeert heb!
De dag ging verder met allerlei werkzaamheden. Stoffen, poetsen, was opvouwen, ophangen en strijken, voor de kinderen zorgen, enz. Tot kwart voor 3.. Om kwart over drie moet ik naar school, voor die tijd moest ik nog kleintje uit bed halen, verschonen en jas aandoen en tweede zoon z'n jas aandoen. Ik hield dus nog een kwartiertje over. Tja, wat doe je in een kwartier?

Dit hoekje bijvoorbeeld! Zo zag het eruit.. Ik keek naar m'n treuriguitziende bramen- en bessenplanten, en bedacht dat ik ze maar in de kliko moest gooien..


  Totdat ik beter keek..

 
 Yes! Ze lopen uit! Wat een taaie planten zeg!

 
 Zo, het hoekje weer geveegt, potten afgeveegt, de stoep ontgroenen komt een andere keer. En, o ja, ik gooide ook nog 6 dingen weg! 3 olielampjes, 2 windlichten en een vogelhuisje! En verder bladeren enzo:

 
Nog een paar minuten over.. snel nog maar wat water uit deze vijver geschept. Waarom heeft zo'n zandbak een deksel?! 

 
En weetje.. ik had er nog een voldaan gevoel van ook! 'Zomaar' een schoon hoekje in m'n tuin! En dat in een kwartiertje :-).

Reacties

 1. Dat geeft een heerlijk gevoel hè!
  En maargoed dat je die pakken voor speculaas niet weg gedaan hebt. Het is droog, dus....wat kan het voor kwaad?
  En je zoon was blij met de pakjes?!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo zie je maar: niet te snel iets afschrijven!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat was dus 2x een meevaller; eerst de speculaas, en toen de planten die nog goed bleken! En wat is dat lekker hé, zo maar een hoekje opgeruimd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om te zien hè dat planten alweer mooie knopjes vormen. Ik heb hier mijn oude fuchsia's weer korter geknipt (stonden in de garage te overwinteren) en die beginnen in de bijkeuken alweer aardig te groeien. Nu nog op naar mooi weer dat ze weer naar buiten kunnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kleine dingen, groot resultaat! Lekker hoor! Hmm jammie, speculaas.. Kan nog makkelijk, want het is nou koud genoeg ervoor.... Brr! Groetjes, Marike

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dank je wel. Je stimuleert me om een kwartiertje aan het werk te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. jazeker kun je veel doen in een kwartier! ik heb een jaar lang iedere dag een kwartier opgeruimd (lees troep weggedaan in huis) en het verbaasde mij ook hoeveel je kunt doen in zo'n korte tijd. voelt goed! :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!