Punten, pasjes en zegeltjes

Ben jij ook zo'n spaarder? Ik moet je bekennen.. ik kan er soms wat van! Een portomonix die uitpuild van de pasjes en in het vakje van het kleingeld zitten allerlei soorten zegeltjes. Waarom doen ze dat toch, die winkeliers? Ik denk dat het een kwestie van klantenbinding is. Je wil zo veel mogelijk punten sparen, maar dan moet je wel naar die winkel! Toch maakt me dat niet altijd zoveel uit.
Ik heb een kruidvatpasje bijvoorbeeld, die gebruik ik bijna wekelijks. Kleine moeite, terwijl het me toch al wel wat opgeleverd heeft: een zak paaseitjes en 50 fotoafdrukken.

Airmiles spaar ik ook. Het pasje is nog van m'n schoonouders, die samen met m'n man een 'rekening' hadden. Ze hadden er nog nooit wat mee gedaan, totdat ze drie jaar terug zeiden dat wij de punten mochten hebben. Het bleken er al erg veel te zijn. Ik bestelde toen een afdruiprek voor de vaat, een frituurpan, een dekbedovertrek voor onze oudste zoon en een enorm wasrek voor de zolder.. en dat kostte me.. 6,95 euro verzendkosten :-). Vanmorgen deed ik een bestelling via V&D, ik leverde hier ook airmiles in, dat scheelde me 65 euro! De airmiles spaar ik vooral bij AH, soms bij Etos of V&D.

Zelfs manlief spaart punten, bij Esso! Bij elke liter één punt, en als je binnen 4 dagen weer terug kom krijg je een dubbele hoeveelheid punten. Bij 1950 punten kun je een cadeau uitzoeken of een pasje kiezen van 20 euro bij o.a. Hema. Dit leverde me al zeker 5 pasjes op!

Op dit moment spaar ik zegels, bij C1000. Vorig jaar hebben we met de hele familie zegels gespaard en zijn we daar een dag van weggeweest. Gezellig! Ook dit jaar zijn we druk aan het sparen. Inmiddels heb ik 2 kaarten vol, ik had geluk.. ik vond er nog één buiten, op de stoep..

O ja, ik spaar ook punten van de perla-koffie. Zelfs drinken we erg weinig koffie, en daarom hebben we een senseo voor de visite. De punten kun je sparen en bij een volle kaart een gratis pak koffiepads. Ik meen dat ik er nu drie gratis heb gekregen.

Zijn er ook dingen die ik niet spaar, vraag je je misschien af? Ja hoor.. als ik in een bepaalde winkel bijna nooit kom, spaar ik ook geen punten. Een poosje terug kon je zegels sparen voor glazen bij de Hema. Ik had één kaartje vol.. dus 1 glas. Wat doe je met 1 glas in je kast? Niets.. jammer dus..

Spaar jij punten en / of zegeltjes?

Reacties

 1. Ja hoor! Bij de primera voor 1/5 staatslot, bij de da-drogist voor waardebonnen, bij airmiles voor warchild en stichting aap, bij de hema had ik 2 glazen (!), bij de pomp voor freebees (daar hebben we al heel veel van gekocht. Manlief spaart ze ook en zit voor zijn werk altijd op de weg..., dat schiet lekker op! Kijkshop wordt dan ook regelmatig door ons gezien), punten bij de plaatselijke bloemenwinkel (geen flauw idee bedenk ik me nu waarvoor...schaam) en dan heb ik ze geloof ik wel zo'n beetje...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn man zit ook voor z'n werk veel op de weg en heeft uitgezocht dat je bij Esso de meeste punten krijgt :-) misschien voor jullie ook een tip?

   Verwijderen
 2. Ik overweeg om Airmiles te gaan sparen. Maar het pasje aanschaffen kost 2,50 euro en dat vind ik teveel ;-)
  Het liefst wil ik dan dat mijn vriend ook een pasje heeft (hij tankt vaak) en dat alles wat we sparen, op één rekening komt. Zou dat kunnen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk het wel hoor, Maggie! Je kunt ook je bonuskaart van AH aan je airmiles koppelen, dus twee pasjes zal dan ook wel gaan.

   Verwijderen
 3. Als ik zo even denk, dan spaar ik ook best wel veel;
  Ik heb een kruidvat pasje, Airmiles, inderdaad zegels voor (bij onze supermarkt) een dagje Walibi, en bij de Hema had ik vorig jaar maar liefst 6 champagne glazen bij elkaar gespaard, dat kwam vooral door mijn moeder, want die koopt heeeel veel bij de Hema ;-)
  Ik las laatst wel ergens dat veel mensen niks met de punten doen, wij doen er ook niet heel erg veel mee, maar met de Airmiles zijn we al twee keer naar de film geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik spaar nu ook de c1000 zegels, maar doe er zelden boodschappen. Heb nu zelf 5 zegels bij elkaar gespaard. Vond er 7 op de grond net buiten de winkel, kreeg er 3 van een vrouw na mij bij de kassa. En heb er 29 geruild via MP voor andere bonnen/zegels die ik nog had liggen. Heb er nu bijna genoeg voor 2 uitjes die we willen maken. Ik neem altijd alles aan wat ik er gratis bij krijg, maar ga er niet extra voor naar de winkel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah! Had jij even geluk met die 7 zegels! Ik vond er vandaag één op de stoep, daar was ik ook heel blij mee :-)

   Verwijderen
 5. Ja hoor! Kruidvatpasje, airmails, bij plus koopzegels en verder pak ik meestal ook actiezegels wel aan: krijg ik zelf geen kaart vol dan zijn de buren er bijv. wel blij mee! Koffie schiet niet op, die 2 of 3 pakken die wij kopen per jaar :-) Die geef ik dus ook weer aan een ander...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nav van je blogje heb ik een airmilespasje aangeschaft. Ik doe mijn boodschappen altijd bij de AH en mijn drogisterij-artikelen haal ik altijd bij de Etos, dus dat wordt wel lekker sparen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed van je! Kijk wel even van tevoren waar je precies airmiles bij krijg!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Op welke produkten of voor welk bedrag krijg je dan air miles bij AH? Ik heb wel een air miles pasje, die doe ik samen met mijn ouders. Toendertijd woonde ik nog thuis, dus vandaar. Wij zijn daarvoor al een keer naar het Dolfinarium geweest, mijn moeder heeft er een keer een buggy voor gekocht en verder nog niet zoveel. Maar dolfinarium waren ook aardig wat airmiles. Ik gebruik de pas dan nu ook alleen maar bij Etos, en als ik een keer bij de VD kom daar. Ik ben alleen de inloggegevens kwijt, dus weet niet wat voor saldo wij op de am hebben te staan.
  Ik heb verder ook nog een kruidvatpasje, en pasje van Schuurman Schoenen, en pasjes van de hobbywinkels bij ons in de buurt. Maar dat schiet ook allemaal niet op.

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik had wel geweten wat ik had gedaan met 1 glas van Hema! Op MP zetten! Er zijn altijd mensen die balen dat ze er in de actie niet (genoeg) hebben kunnen bemachtigen en die maak je (is mijn ervaring) er weer blij mee.
  Na een rondje opruimen hier had ik ook een stelletje 'eenlingen' die ik op MP heb gezet, van de 6 zijn er inmiddels 4 de deur uit. Waarvan eentje is opgehaald en geruild voor een kindertekening, voor dat soort acties ben ik ook altijd wel in.

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
 10. etje, wat een goed artikel zeg! Handig! Ik bestel dus niks via internet bij deze!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!