Tartelettes met yoghurtroom, chocolade en fruit!

Hoe noem je gebakjes die je niet helemaal zelf gemaakt hebt? Halfmade? Ach, maakt ook niet uit, ze waren heerlijk, dus wil ik het recept met jullie delen!

Tartelettes met yoghurtroom, chocolade en fruit!
Gebak voor 4 personen

Nodig:
- 100 gram pure chocolade
- 4 kant en klare (korstdeeg) taartbodempjes (ik gebruikte ze van Jos Poell)
- 100 ml. slagroom
- 2 eetlepels suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 ml. griekse yoghurt
- 200 gram. gemengd fruit (bijv. bosvruchten, aardbeien, vijgen, kiwi)

Doen:
- Smelt de chocolade au bain-marie en bestrijk hiermee de binnenkant van de taartbodempjes, laat hard worden.
- Giet de chocola die je over hebt op een glad bord en maak een dun laagje, laat hard worden.
- Klop de slagroom stijf met de suiker en vanillesuiker en schep hier heel langzaam de yoghurt doorheen. Verdeel dit over de taartbodempjes.
- Schraap de chocolde van het bord af zodat je krullen krijgt. 
- Leg bovenop het slagroommengsel het fruit en decoreer met de chocoladekrullen.

Eet smakelijk!


Dit recept komt uit het blad 'boodschappen'.

Reacties

  1. Jummie. :) Wist trouwens niet dat deze bodempjes nog bestonden. Ze werden toen ik klein was (ben nu 51) gebruikt maar dan met 'jonker fris vlaaivulling' en als het heel luxe was met slagroom er bovenop. Die van jou zijn vast nog lekkerder. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmmm, wat zien ze er mooi en lekker uit! Dat heb je leuk gedaan. Het zijn echt gebakjes geworden.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb ze zondag gemaakt, en ze waren echt heerlijk. Omdat ik de aardbeien te prijzig vond heb ik er mandarijntjes uit blik opgedaan, maar we herhalen het zeker nog eens met aardbeien! Bedankt voor het doorgeven van het recept!
    Groetjes van Truus

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!