Budgetten november evaluatie!

Vorige week schreef ik over de budgetten die ik maakte voor 2016. Ik besloot er per 1 nov. gelijk maar mee te beginnen. Vandaag alvast een terugblik!


Boodschappen: Van de 380 euro houd ik 2, 84 euro over. Fijn! Ik ben bang dat ik volgende maand niet uit ga komen omdat er dan een aantal keren vrienden/familie mee-eten, maar ik doe m'n best! Eten voor maandag heb ik al in huis.


Kleding en schoenen (100 euro): 4,42 euro tekort. Mede doordat ik vandaag nog een trui kocht voor B. Verder kocht ik oa. een paar laarzen voor mezelf en schoenen voor B. Deze 4,42 euro haal ik alvast van het budget van december af.


Cadeaus (75 euro): Ondanks de aankopen voor sinterklaas en het cadeau voor de verjaardag van B. houd ik 0,09 euro over. Prima!


Vervoer (50 euro): 40 euro over!


Vakantie, uitjes, uit eten e.d.(75 euro): niets gebruikt! Ik ga m'n best doen om te sparen voor een vakantie, een goed begin dus!


Kapper + oppas (50 euro): 43 euro over. Dat moet ook wel, aankomende maand hoopt de kapper te komen en is dit bedrag weer op!


Overige uitgaven: van de 150 euro gebruikte ik 76,83 euro. Waaraan? Aan een nieuwe Jemako mat bijvoorbeeld! En aan een pakketje voor ons sponsorkind dat verzonden moest worden naar Burkina Faso. Ik liet foto's afdrukken en kocht het één en ander bij de kringloopwinkel. Het geld dat over blijft gaat mee naar de volgende maand. Mocht er een keer een grotere uitgave zijn, dan kunnen we deze ook hiervan betalen.


Al met al ben ik best tevreden!

Reacties

 1. Als je over 3 maanden rekent kom je vast goed uit. Fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel netjes! Als ik dit zo lees denk ik: ik zou ook wel willen weten hoeveel ik uitgeef, misschien als we 'ons plan' waar ik een vrijdag over vertelde ten uitvoer brengen dat ik het ook ga doen, als we controle krijgen dat ik kan zien dat we zuinig (proberen te) leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig naar die Jemako mat. Waar gebruik je het voor? Wat zijn je ervaringen ermee?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat mag! ;-) De mat gebruiken we om onze voeten op te vegen. De ervaringen zijn supergoed! De schoenen zijn echt droog en we merken dat er veel minder zand in huis ligt!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!