Mijn dag in woord en beeld!

Zo'n dag als vandaag.. is zeldzaam! Ik had vandaag 'vrij' in de zin van: ik hoefde vandaag niet te fietsen! Vanmorgen en vanmiddag reden de jongens met een moeder uit de buurt mee en tussen de middag mochten de jongens bij een vriendin eten. O, wat was dat heerlijk zeg! Ik nam me voor om veel te doen, en dat is gelukt! Kijk je mee?

Vanmorgen om half 7 stonden we op. Manlief was al weg. Het hele riedeltje begint: tanden poetsen, aankleden, ontbijt enz.
8:10 uur: B & E worden opgehaald. Ik zwaai ze na en ga gelijk de kliko buiten zetten. Daarna maak ik de prullenbakken in de keuken schoon:


O, en als ik toch bezig ben, doe ik het schapje erboven ook maar gelijk! Daarna snel ik naar boven om de bedden van de jongens af te halen. Ik verzamel alle was die nog op de slaapkamers ligt. Op maandag was ik sowieso alle pyjama's, dus die graai ik ook gelijk mee.


Vandaag wil ik de hele witte waston leeg wassen. Een 30 graden was en een 60 graden was. Dat lukt, op 1 tafelkleed na.


Als de wasmachine aanstaat vouw ik gelijk de was op die nog boven hangt. (wasmand links) De strijkwas neem ik mee naar beneden.


O ja, ik had toch een nieuwr strijkplankovertrek? Er gelijk maar opdoen!


Aan de strijk dan maar!


Zo, nu in de kasten doen en is het tijd voor thee!


Met een restje speculaascake van gisteren. Heerlijk! Ik verstuur gelijk wat appjes. Er moet nog eea geregeld worden aan oppas e.d.
Na de pauze is het tijd om boven te stoffen en te zuigen. Ik maakte gelijk maar foto's voor de komende binnenkijkers. De was is klaar, dus hang ik die tussendoor ook maar op. Gelijk de volgende was er maar in!


De overloop, met daarop foto's van Instagram. Helaas lukt het me niet meer om instagramfoto's te kopieren op m'n computer, dus nieuwe foto's kan ik niet ophangen :-(. Iemand hier ervaring mee??


Na al dat gepoets is het tijd om een broodje te eten met A. Het manneke heeft de hele ochtend lief gespeeld, haast een beetje verbaasd dat we 'nog steeds niet' weg hoefden ;-).
Na het eten lees ik even m'n mail en schrijf een blog.
Tijd om weer aan de gang te gaan! Ik schil eerst maar eens de stoofperen die ik vorige week al heb gekocht.


De peertjes staan op, en ik ga de was ophangen. Nu is het douchematje aan de beurt om gewassen te worden. Weet je wat, ik maak de douche ook maar gelijk schoon, hoeft dat morgen niet. A. speelt lekker met z'n vriendinnetje Anne beneden. Zo af en toe loop ik even naar beneden om te kijken of alles goed gaat.

O ja, dat wilde ik vandaag ook nog doen! Onze broodbakmachine begaf het vorige week ineens. Er is geen beweging meer te krijgen in de deeghaak. Ik moet nog uitzoeken hoe dat zit met garantie enzo maar kocht vast via MP een nieuwe bbm. Nou ja.. nieuw.. twee keer gebruikt.. Dat kostte me 35 euro, maar ik vind het zo vervelend als ik brood moet kopen. Vooral B. eet dan enorm veel, 7 sneden brood zaterdagavond! Dus snel aan dan maar!


Terwijl de peertjes pruttelen en de broodbakmachine met veel kabaal een broodje maakt ga ik even de ramen aan de achterkant zemen. Daar had ik eigenlijk een foto van moeten maken, want oei, wat waren ze vies! (maar nu niet meer!)

16:45 uur, B en E worden weer thuis gebracht. We drinken wat en eten een koekje. Ze vertellen honderduit over het eten bij tante A. school, enz.
Veel tijd om te drinken hebben ze niet, er moet buiten gespeeld worden. Prima jongens, oude kleren aan en ga maar!

Ik schil de aardappels en snijd de snijbonen.


Daarna moeten de stoofperen toch echt uit de pan. De pan heb ik weer nodig om te kunnen koken. Een gedeelte gaat in de diepvries. Eén bakje eten we vanavond gelijk op en twee mogen er in de koelkast voor de aankomende dagen. Vooral A. is er gek op!


Omdat ik nog een half bakje aardbeien heb staan dat op moet én de bananen overrijp zijn besluit ik om een smoothy te maken als toetje. Daar zijn we allemaal gek op én het fruit gaat niet overstuur én we krijgen gelijk fruit binnen!


Terwijl het eten staat te koken probeer ik wat op te ruimen, want o, wat hebben A en A er een rommel van gemaakt. Zelf zijn ze inmiddels allang buiten dus ga ik maar op de knieen. (Hebben ze een keer mazzel, gebeurd echt niet zo vaak dat ik het voor ze opruim!)


Na het eten volgt de vaat. Gelukkig kan het meeste in de afwasmachine, het restje dat overblijft was ik even met de hand.

De bbm piept, tijd om m'n broodje eruit te halen. O nee.. wat een gek brood! Alweer! Dat is de vierde al die zo gedeukt is! Ik bak tegenwoordig brood zonder kant en klare meel. Blijkbaar doe ik iets verkeerd, maar wat?! De donkerder broden lukken wel, alleen het volkorenbrood komt er zo uit. Ik heb al van alles geprobeerd: zout door de meel roeren, of juist de gist er doorheen. Eerst water, als laatste water.. Wat doe ik verkeerd? Wie heeft er tips?
(nee.. ik heb niet de klep open gedaan halverwege ;-))Na de vaat doe ik er 5-granen meel in om een donkerder brood te bakken. Deze zit er nu nog in.. afwachten dus maar!

Na het typen van deze blog maak ik nog de vaatwasser leeg en ga ik douchen. Ook de eerste was voor morgenvroeg zet ik nog even klaar. En o ja, ik wil morgen boodschappen doen, dus moet ook nog een lijstje maken.. aan de gang maar weer!

Reacties

 1. soms moet je even uitproberen, iets meer water of iets minder bloem. Ik koos voor het laatste en dat ging beter. Nu staat ie in de kast en mix weer gewoon brood en bak het in de oven. Doe ook weleens het deeg gewoon in de machine en als ie piept in de oven afbakken.
  Kneed liever zelf brood, anders eten ze hier ook de oren van je hoofd en binnen no time hebben ze weer honger.
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij mij lag het aan het soort meel. Sinds ik mijn meel bij een andere molen haal gaat het stukken beter. Daarvoor had ik al 2 andere molens geprobeerd. Kennelijk zit er verschil in. Nu gaat het perfect.
  Een ander probleem zou kunnen zijn dat je een ander programma moet kiezen.
  Veel succes. Het is erg vervelend als ze steeds mislukken en je er maar niet achter komt wat het probleem is.
  Ook erg leuk dat je ons op je blog je huis laat zien trouwens. Erg mooi! Geniet ervan met elkaar.

  Groetjes,
  Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker druk zeg! Heerlijk als je zo ongestoord je huis door kunt....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Teveel gist wil ook wel eens de oorzaak zijn, ik gebruik altijd 3 gram. Voor een vrije dag wel veel gedaan. Ik zal maar niet vertellen wat ik vandaag deed!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik doe altijd eerst de meel, dan in één hoek zout en in een andere hoek suiker, gist in weer een andere hoek, dan water erbij en een klontje boter. Kies dan het volkorenbrood programma en draaien maar. Kan eigenlijk niet verkeerd gaan.
  Succes ermee.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!