Dankbaar!

Met dankbaarheid mag ik schrijven dat manlief weer aan het werk is! Vorige week woensdag is alles rond gekomen en afgelopen maandag is hij begonnen. Tot nu toe heeft hij het er naar z'n zin, al is het wel wennen na een half jaar thuis zijn!


Ook ik moet er erg aan wennen. Deden we het afgelopen halfjaar de meeste dingen samen, nu moet ik ineens alles alleen doen! Vooral het fietsen naar school valt me zwaar. Een enkeltje is 3 km. fietsen. Breng ik de kinderen naar school: 6 km. Weer ophalen om thuis te eten, 6 km. Weer naar school brengen na het eten: 6 km. Ophalen om half 4: 6 km. Per dag fiets ik dus 24/25 km. Ik wil niet klagen hoor, we zijn erg blij dat manlief weer aan het werk is, maar pittig is het wel!


Als we terug kijken op achterliggend half jaar zijn we verwonderd en dankbaar. We zijn niets te kort gekomen! We hebben zo'n goede God! Elke dag draagt hij ons!


Ook aan (oprechte) belangstelling en meeleven geen klagen! Wat waren/zijn er veel mensen die ons het afgelopen jaar geholpen hebben! Kaartjes, boodschappen, gebed.. zoveel verassingen! Het maakte ons beschaamd.. Waar waren wij toen anderen zonder werk zaten? Een kaartje is snel gestuurd maar nu weet ik uit ervaring hoe het is als er iemand met wasmiddel/vlees/groente of wat dan ook voor de deur staat. Alle beetjes helpen tenslotte!


Ken je iemand die geen werk heeft? Een klein gebaar kan een dag een gouden randje geven!


Ook jullie wil ik bedanken voor jullie meeleven. Het is fijn om te weten dat er mensen met je meedenken en aan je denken.


Ons avontuur leven zonder auto hopen we nog een poosje voort te zetten. Manlief heeft weleens waar een auto van de zaak maar die is nu nog niet te betalen voor ons, dus doen we het nog een poos(je) zonder!

Reacties

 1. Gefeliciteerd! fijn dat je man weer een baan heeft! kan me idd voorstellen dat het fietsen je soms zwaar valt, zeker met de kou en aankomende winter, even doorbijten! Maar de dankbaarheid zal wel overheersen. Goede tip om aan anderen te denken die geen werk hebben. zal hier in de omgeving ook eens rondkijken. Gr.Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O, wat fijn! Gefeliciteerd! En dat fietsen... pfoeh. Hier ook een tijdje gedaan, maar ben nu toch wel blij dat de kids zelf kunnen fietsen :-)
  Grtz, Esrosa

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is zeker heel fijn! Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een fijn nieuws! Zeker iets om dankbaar voor te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kom net van de fiets af, k fiets niet zo vaak maar er was fietsenkeuring op school.. Heen en weer is dat bijna 7,5 km. Ik vind die 6 van jou ook veel hoor, voor elke dag.
  Maar wat fijn dat je man weer werk heeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heerlijk dat je man weer aan de slag kan, en dat het hem goed bevalt. Ik ben blij voor jullie. Ik kan me voorstellen dat je wel even moet wennen, want er is nu toch weer een nieuwe evenwicht.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn, weer werk! Is overblijven geen idee, scheelt je 12 km, want idd is het wel heel veel. Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. O wat is dat iests om dankbaar voor te zijn:Werk. We weten wat het is om geen werk te hebben. Ook geen auto. Loop naar de winkel en arts bijv. Heb ook geen fiets hier. Kan van dochter gebruiken,maar dat is niet zo handig omdat ze veel langer is als ik.
  Ook wij zijn erg geholpen en waarderen we geweldig. Je gaat er anders naar kijken als je weet dat iemand geen werk heft.
  Dacht ook al, is er geen overblijf mogelijk? Zeker als het winter is is dat handig.
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat fijn dat je man weer werk heeft.

  Dat fietsen naar school, dat ken ik.
  Onze kinderen zijn inmiddels 24, 22 en 20, maar destijds fietste ik ongeveer dezelfde afstand dagelijks!
  Te beginnen met een fietskar vol kinderen, en elke keer als er een kind groot genoeg was, mocht die zelf gaan fietsen ( uiteraard niet direct alle keren, maar langzaam opbouwend).
  Behalve dat ik zelf ( toen) superslank bleef, leerde onze kinderen vanzelf goed fietsen, de verkeersregels, verantwoordelijkheid, en natuurlijk lekker bewegen!
  Nooit hebben ze er later toen ze naar de middelbare gingen, een punt van gemaakte dat ze een flink stuk moesten fietsen, dat waren ze immers van kleins af aan gewend!

  En nu?
  Drie kinderen ( nou ja, jongelui) die graag( en veel) bewegen, slank en fit zijn en nog steeds vaak ( en graag) de fiets pakken.
  Ik wil maar zeggen: zonder auto is zo gek nog niet!

  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!