Kleding kopen voor volgend jaar, hoe wij dat doen en tips!

Ik heb het toch weer gedaan, en ik had me nog zo voorgenomen om het niet te doen: kleding kopen in het voren. Voor volgend jaar alvast.


De redenen waarom ik het niet wilde doen:
- het ligt bijna een jaar niets te doen in de kast (wij noemen dat stiekem 'stilstaand kapitaal' ;-))
- je krijgt een stapel losse shirtjes en broeken die niet bij elkaar blijken te passen
- vaak krijg ik aan het begin van een seizoen nog wat kleding van anderen, ik kan beter wachten om te kijken wat daar bijzit.
- Uitverkoop begint tegenwoordig vroeg, het moet gek gaan om kleding per se voor de volle mep te moeten betalen.


De redenen waarom ik het nu wel deed:
- B. past de kleding van H&M, Hema, C&A niet, daarom koop ik zijn kleding meestal bij WE. De prijs ligt daar wat hoger maar over het algemeen is de kwaliteit ook beter. B. draagt nu 2 nieuwe setjes kleding, de rest is van vorig jaar of gekregen. Daar is niets mis mee, maar van deze kleding blijft voor volgend jaar niet veel over. Eén en ander is al behoorlijk versleten. Daarom kocht ik 2 weken geleden in de uitverkoop al een set kleding voor volgend jaar zomer. Dat is iets wat ik eerder verkeerd deed, ik kocht 'losse' kledingstukken waardoor ik dus de zomer erop bijpassende kledingstukken voor moest zoeken.
- Vanavond kreeg ik een mailtje van WE: 25% korting op veel sale artikelen. Oei.. even kijken! Ik maakte zo weer 3 setjes kleding en kocht 1 polo voor E. of A. Bij elkaar 61.74 euro, waarvan 53.74 euro voor B. Niet gek vond ik, drie setjes kleding voor 53,74 euro! Bijna 18 euro per set. Nu heb ik dus 4 nieuwe setjes kleding en kan hij volgend jaar weer vooruit!


Voor E. en A. kocht ik twee weken geleden ook een set kleding. Voor E. blijft er meestal nog wel wat over van B. maar ik vind het leuk om voor hem ook wat nieuws te kopen. Voor A. geldt hetzelfde. De kleding schuift gewoon door maar ze krijgen wel wat nieuws erbij. De spijkerbroeken zijn in dit verhaal uitgezonderd. B. heeft super skinny spijkerbroeken die E. niet eens over z'n bovenbenen krijgt ;-). E. krijgt dus nieuwe spijkerbroeken. A. kan wel weer de spijkerbroeken van E. aan.


Tips voor het kopen in voor volgend jaar:
- Koop kleding minstens één maat groter. (Dit geld voor kinderkleding vanaf ong. maat 104)
- Jassen kunnen prima 2 maten groter gekocht worden.
- Koop setjes kleding voor de zomer, zodat je niet alsnog setjes moet maken als het zomer is.
- Spijkerbroeken, shirtjes met lange mouwen en truien koop ik wel 'los'. Jeans zijn makkelijk te combineren. Koop ik een gekleurde broek, dan koop ik gelijk iets erop zodat je niet het hele dorp af hoeft te lopen naar die ene bijpassende trui.
- Sokken koop ik ook vaak in het voren. Ik koop voor elk kind andere sokken, anders weet ik niet meer welke sokken bij elkaar horen.
- Let op de prijs. Als de sale net is begonnen kun je makkelijker setjes maken maar betaal je wel meer dan wanneer je wacht tot de kleding nog verder afgeprijsd is. De kleding heb je nu nog niet nodig dus soms kun je het erop gokken.


Koop jij ook kleding in het voren voor de kinderen? Hoe doe je dat en heb je nog tips?

Reacties

 1. Bij een actie van c en a had ik twee halen, één betalen, kocht ik een broek voor zoon die hij direct aankon en eentje die een jaartje moest wachten. Als je weet dat je kind dat bep. merk goed past, kun je dat wel doen, anders is het gokken en is er kans dat het helemaal niet gedragen wordt. Voor shirts doe ik dat ook wel, koop in uitverkoop wat extra voor volgend jaar. Vaak spijkerbroeken hier, vrijwel met alles te combineren, ik koop nooit meer dan één gekleurde broek per seizoen.
  Ik koop steeds minder van tevoren, veel wordt doorgeschoven en oudste komt op een leeftijd dat hij ook zelf mee wil kijken en de smaak geldt dan niet meer voor jarenlang...;-) Bovendien, als ze hun groeispurt krijgen moet te niet teveel hebben in de kast maar gewoon veel wassen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kijk ook meestal naar het merk en het model. Driekwartsbroeken hoef ik voor B. bijvoorbeeld echt niet te kopen. En zoals je zegt: niet teveel kopen, gewoon wat vaker wassen!

   Verwijderen
 2. Tot een aantal jaar geleden deed ik het wel. Zeker als we op vakantie gingen naar het noorden want daar heb / had je een paar leuke winkels die wij hier niet hebben. Maar ik heb 3 meiden, en misschien is dat anders, want die willen niet alles meer aan. Kijken naar de mode e.d. Mijn oudste 2 zitten nu in de leeftijd dat ze een groeispurt kunnen maken, dus durf ik de gok ook niet echt te nemen.
  Niet dat ik nou dure trendy kleding koop, maar ze zijn gewoon kieskeurig. Ik koop sowieso het liefst in de uitverkoop. Jongste is een heel ander type, bij haar staat kleding van de oudste helemaal niet leuk meer. Dus doorschuiven doe ik ook niet veel meer.. Ik koop ook regelmatig bij een tweedehandskinderkleding winkel hier in de buurt. En daar verkoop ik dan ook weer wat..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat herken ik: onze jongste kan de kleding van de oudste ook niet aan. Nou ja, het past wel maar het staat niet. Oudste zoon krijgt ook een mening over kleding. Blouses hoef ik niet meer te kopen, dat vind hij vervelend. Gelukkig vind hij korte broeken en shirtjes niet zo'n probleem.

   Verwijderen
 3. Vroeger toen de kids klein waren wel. Nu niet meer. Ze kijken altijd wat ze nodig hebben. En vaker tegen normale prijs maar soms ook uitverkoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn zoon en dochter kopen het zelf in het seizoen waar het nodig. Ik kijk altijd wat ik nodig heb voor mijn jongste zoon en dan vul ik het aan et wat hij leuk vind in de winkel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zelf dingen op de groei kopen doe ik niet meer. Hoogstens bij de kringloop, maar aan die 10 kronen - 1,15 euro kan ik me geen buil vallen. Hoewel het nu wel weer zou kunnen voor de oudste want als zij het niet draagt komen er nog twee achteraan. Heb wel een flinke voorraad kleding voor allemaal. Heel af en toe koop ik eens wat joggingbroeken, shirts, maillots of andere basics, maar die vind ik toch bijna nooit in de uitverkoop. Probeer ze dan wel te kopen bij 3 voor 2 acties ofzo, of met een kortingscode online...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Soms doe ik het wel voor oudste dochter: mocht zij ineens een groeispurt hebben dan kan de 2e het later wel aan. Voor zoonlief wel gedaan: wat setjes en wat 'basis dingen' die makkelijk te combineren zijn. Ook pas rompers in de uitverkoop nog eens extra afgeprijsd: die heb ik sowieso toch nodig want vanaf maat 62 was het bij de meiden vrijwel allemaal roze/ bloemetjes/ kantjes etc. en om zoonlief dat nou aan te doen... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig, zo deed ik het eerst ook! Helaas kan E. sommige dingen van B. niet aan omdat ze een hele andere bouw hebben.
   Rompers e.d. kocht ik inderdaad ook altijd in het voren.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!