Kerstkaarten

Hoeveel kerstkaarten verstuur jij dit jaar? Maak je ze zelf of koop je ze? Bezuinig je erop? Breng je ze weg of plak je postzegels?

Allemaal vragen waar ik je wel antwoord op wil geven. ;-)

Wij versturen dit jaar zo'n beetje 50 kerstkaarten. Vorig jaar heb ik flink wat namen van m'n lijstje geschrapt omdat we die mensen eigenlijk nooit zien. Ik maakte de kerstkaarten zelf. Ik bewerkte een mooie foto, plakte ze op een kaart en voilà, zelfgemaakte kaarten! (ik plaats 'm volgende week ook op m'n blog!)

En ja, ik bezuinig erop.. Dit jaar was m'n voornemen om eerst alle oude kaarten op te maken. Dat is niet helemaal gelukt maar de stapel is aanzienlijk geslonken, dat dan weer wel. De rest is voor volgend jaar.. De foto's drukte ik af bij kruidvat, gelijk met een stapel andere foto's zodat de prijs - in verhouding - voordeliger was. Het kaartenkarton kocht ik bij de action, net als de enveloppen overigens. Ik kocht mooie creme karton en gewone witte enveloppen. De enveloppen worden toch gelijk weggegooid, daar ga ik geen dure voor kopen.

Op 10 kaarten plakte ik een postzegel. Een stuk of 20 gaan er met de kerkpost mee. (wordt door de jongeren bezorgd voor een klein bedrag per kaart) En de overige 20 bezorg ik zelf. Vrijdag ga ik naar m'n ouders en neem dan gelijk een stapeltje kaarten mee om daar te bezorgen, zaterdag vieren we de verjaardag van m'n schoonvader -> weer een stapeltje, een aantal kaarten geef ik aan de kinderen mee naar school en voor de rest pak ik m'n fietsje.

Hoe pak jij het dit jaar aan?

Reacties

 1. Ik maak een mooie winterfoto of een foto met onze kids er op. Daarop typ ik in een fotobewerkingsprogramma de tekst en onze namen. Die foto's bestel ik dan bij webprint (met kortingscode). Voor nog geen 8 cent heb ik een voordelige kerstkaart. Ik breng de kaarten op 't dorp zelf rond en een aantal gaat met de zendingspost en nog zo'n 10 kaarten verstuur ik met een kerstpostzegel. Een aantal mensen stuur ik de kaart digitaal, dat scheelt weer postzegels.
  groetjes, Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe het ook niet meer zo royaal hoor. Veel vrienden en familie hebben aangegeven dat ze per mail wel een kerstgroet zullen sturen...niets voor mij maar dan schrap ik ze onverbiddelijk van de lijst. (vrienden teveel denk ik, deze mensen!) Ik heb vorig jaar een hele boel dozen kaarten gekocht bij de prijsmepper. Dat is een outlet van kruidvat, en ze kostten destijds maar 25 cent per doosje. Die kaarten heb ik dus opgemaakt. En één velletje zegels gekocht. De rest ga ik ook zelf bezorgen, op t fietsje, net als jij dat doet. Eerder deed ik dat nooit, maar ach, ik fiets heel wat af en het is eigenlijk best te doen.
  Tot een jaar of drie geleden, gebruikte ik drie vellen kerstzegels..nu nog maar één...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zucht ja, de kerstkaarten.
  Ik vind het ieder jaar weer een puzzel. Ik denk er te laat aan (of ik wil er pas te laat aan denken ;-))
  Het is best leuk hoor kaarten krijgen, maar ik vind het vaak zo'n verplicht nummer.
  Ik moet er dus nog over gaan nadenken. Ik vind het wel leuk om een foto van de kinderen te doen, maar ja dan moet ik ze alle6 wel leuk bij elkaar krijgen. Dus het zal toch wel weer een gekochte kaart worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit jaar heb ik mijn kerstkaarten tegen een zacht prijsje op de markt gekocht. Helaas zijn de postzegels (veel) duurder dan de kaarten zelf... Ik kan ze niet zelf bezorgen, want mijn familie woont ver weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Om kerstkaarten te versturen gebruik ik altijd de telefoonklapper en kijk dan wie wel en wie niet. Dit jaar waren het er zó'n 40, De kaarten hierin de buurt bezorgen we zelf en de rest gaat via de post en voor m'n vader en anderen in Polen heb ik meegegeven aan hem .Een aantal mensen van wie ik geen adres heb gaat per email.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik doe ze zojuist de deur uit, vroeger stuurde wij er ook veel en veel meer maar de laatste jaren worden dat er steeds minder.
  Nu waren het er 15 per post, en 10 bezorg ik zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zucht... Ja, dat moet ook nog gebeuren *Ü* Eerst maar een leuke foto van de meiden zien te maken... Hier elk jaar het voornemen om minder kaarten te doen, maar meestal komen we toch zo tussen de 50 en 60 uit. Grote familie, en dan is het toch ook wel weer leuk natuurlijk. Helaas niemand hier echt dichtbij, dus bijna alles op de post. Flinke aanslag op het budget dus, al die postzegels!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onze broers en zussen stuur ik altijd een digitale kaart. Dat bespaart ook postzegels.
   Verder stuur ik liever een kaart aan jonge alleenstaanden in onze kerkelijke gemeente.
   Groetjes, Marleen

   Verwijderen
 8. Ik bezuinig er ook op.
  Gebruik veel kaarten zie ik zelf vorig jaar kreeg, plak ze op een andere kaart en klaar.
  Ook hier aktie's voor het wegbrengen, zelf breng ik alleen bij de buren en verder laat ik ze bezorgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben er eigenlijk nog helemaal niet mee bezig! Ik moet daar eens over gaan nadenken!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!