Project Postvriend

Ooit gehoord van Project Postvriend? Ik ook niet, totdat de verdubbeldame erover begon. Het liet me niet los, en ik meldde me aan. Vandaag kreeg ik een mail met vijf adressen waaruit ik er één of twee mocht zoeken. Maar ja, wie kies je dan? Het zijn allemaal onbekende dames en ze vinden een kaartje allemaal fijn. Daarom besloot ik om ze alle vijf een kaartje te sturen.

Wat is project Postvriend?
Project Postvriend is een initiatief dat zich inzet om de eenzaamheid in onze samenleving te verkleinen. Dit proberen wij te doen door middel van het versturen van kaartjes en/of brieven naar degene die wel een verrassing op de deurmat kunnen gebruiken.
Project Postvriend wil proberen om de populariteit van o.a. postcrossing* en snail mail**  in te zetten om een brug te bouwen  tussen mensen die zich eenzaam voelen en anderen. Dit is een laagdrempelige manier om eenzaamheid bespreekbaar te maken en nieuwe contacten te leggen.
Door middel van het verzenden van een kaartje of brief kan men een persoon die eenzaam is het gevoel geven dat er aan hem of haar  gedacht wordt. We laten hen op die manier weten dat ze niet alleen zijn. (letterlijk overgenomen van de site)

Wil je ook meedoen en een eenzaam mens blij maken met post?
Je kunt je aanmelden op de site: www.postvriend.nl

DOEN!

plaatje van internet

Reacties

  1. Wat fijn dat je dit op de blog zet. Ik had het al een keer gevonden, maar kon het niet meer vinden. Ik ga me aanmelden.
    O ja, ik kijk al een tijdje op je blog. Leuk om te lezen.
    Groetjes Marieke J.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke blog heb je. En wat een leuk initiatief om post te versturen naar anderen. groet van http://creativeworship-workshop.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!