Nieuwe wasmachine!

9 jaar geleden ging manlief op zichzelf wonen en kocht hij een wasmachine. Nou ja, wasmachientje! Het was er één voor 1 á 2 personen met een trommel van 5 kilo.

7,5 jaar geleden gingen we trouwen en gebruikte we 'm dus met z'n tweeen.

5,5 jaar geleden werd onze oudste zoon geboren, 3 jaar terug onze tweede zoon en een jaar geleden onze derde zoon.

Inmiddels werd ons wasmachientje dus wel heel intensief gebruikt. Zo'n 13 keer in de week, waaronder een luierwas.
Maar goed, zolang de wasmachine bleef draaien zou 'ie blijven staan en als 't ie kapot gaat kopen we een nieuwe. Toch draaide de wasmachine nog maar kochten we toch een nieuwe. De laatste weken had ik erg veel last van stinkende was. Van alles geprobeerd! Nog maar een keer op 95 graden, pomp legen, minder was in de machine, meer wasmiddel, andere wasmiddel. Niets hielp!

Ten einde raad wilde manlief het pompje nog maar eens nakijken en trok hij het hele slangetje kapot. Nu was het klaar! Tijd voor een nieuwe!

Dit is 'm:
W 5877 Edition 111

Gelukkig zagen we 't aankomen en hadden we al gespaard voor een nieuwe wasmachine. We besloten om er niet op te bezuinigen. Ik gebruik de wasmachine elke dag, en dan moet 'ie het wel goed doen. En dan erbij.. we zitten op dit moment in onze tropenjaren. Kleine kinderen, buitenspelende kinderen, luiers.. Voor ons werd het dus een Miele er is geen betere :-)

Nou, we zijn wel van een t-ford naar een mercedes gegaan hoor! Gisteren is 't ie geleverd en gebruikte ik 'm maar liefst 6 keer. Inclusief een blousenwas, waarna ik de stoomfunctie gebruikte en de blousen niet gestreken hoeven te worden. Geweldig!

En inderdaad.. we kregen er een stofzuiger bij ;-).. nog even bedenken wat we ermee gaan doen.

Reacties

 1. Na eenmaal een blueair, die danste door de keuken, te hebben gehad was 'k dolblij met m'n arbeidersmiele ( een Zanussi ) ook een fijne wasmachien,
  suc6 met de jouwe
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een goed huishoudelijk apparaat is zijn geld vaak wel waard (goh, dat klinkt als een gezegde).
  Hier heb je elke dag weer plezier van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoeft niet duur te zijn koop Miele 2e hands gaat zo nog 10 jaar mee voor nog geen 100 euro :)

   Verwijderen
 3. Haha en je stofzuiger kan je altijd nog verkopen dan heb je weer wat geld terug :) Of je hebt er één voor boven en één voor beneden: hoef je niet meer te sjouwen ;)
  Veel plezier met je wasmachine! (ook net een nwe, zo blij!)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk, wij kochten in december ook een Miele. Toen was er ook een actie met een stofzuiger erbij. De stoomfunctie heb ik nog nooit gebruikt. Dus dat bevalt goed?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 5 kg kan prima ook voor gein met 6 personen is alweer 16 jaar oud en stamt nog uit de tijd dat merk die geen betere maakten ook echt de beste waren dat is nu wel anders.

  13 wassen in week, haal je expres schone kleren uit de kast of zo maar te kunnen wassen ?

  Hier 6 personen 3x per week soms 4 en met 5 kg machientje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor, anoniem,
   Ik haal geen schone was uit de kast! Ik heb sowieso een luierwas in de week, beddengoed, kleding handdoeken en een kind dat deels incontinent is..
   Maar goed, ik ga me niet verder verdedigen hierover. iedereen doet 't op z'n eigen manier!

   Verwijderen
  2. Hoeft ook niet als iemand iedere dag wil wassen,go

   Ik doe het 2x per week vindt ik voldoende :)

   Verwijderen
 6. Ik heb ook al een paar machines versleten. Ik heb er 2. Maar de ene doet het ook al een tijdje niet meer zo goed. Mijn volgende zal een Panasonic zijn van 10 kilo.
  Veel plezier met je nieuwe aanwinst. Speelgoed voor de vrouw ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waarom een 10 kilo ? Bedenk wel hoe meer wasinhoud hoe meer de kans op onbalans,hier ook zo,n 7 kg gehad drama liep de keuken door eigen gewicht 60 kilo Miele oude 5 kg eigengewicht ruim 100 kg :)

   Verwijderen
 7. Oja. Is het waar dat je in de nieuwste Mieles handwas kan drogen :p. Dat beweerde een verkoopster tegen mij. Zij had een Miele en deed Alles, maar dan ook alles in die Miele en nooit was er wat gekrompen. Ja. Ook de delicate stukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier hebben we ook een Miele, al 13 jaar! Ik hoop dat hij het nog lang vol houdt! En wij zijn met 6 personen, en ik denk dat ik ook wel rond 13 wassen in de week zit! Met vieze boerderijoverals, beddegoed en kinderen, dan wil de wasmachine wel draaien!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ...even bedenken wat we daar mee gaan doen....

  Met een stofzuiger zuig je stof op in je huis, toch......?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha Tecla, je hebt gelijk, maar laat ik nu al een stofzuiger hebben :-)..

   Verwijderen
 10. Het is altijd een fikse uitgave, maar hopelijk doe je er weer jaren mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lekker dat je toch nog zolang hebt kunnen doen met de wasmachine die je man al had! En dan nu inderdaad een mooie, goede nieuwe, waar je hopelijk minstens 10 jaar mee vooruit kunt.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gefeliciteerd met je fijne nieuwe wasmachine. De onze is zo'n 16 jaar oud nu, maar doet het gelukkig nog goed. Even afkloppen!

  wat apart dat je er een stofzuiger bij krijgt!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik hoop dat mijn machine nog heel wat jaartjes mee gaa ;-), helaas geen miele, en moet eerlijk zeggen dat ik daar wel een beetje spijt van heb! Mn ouders hebben wel een miele, en ik merk wel echt verschil! Ik heb een siemens, volgens de wasmachine'boer' was dat ook heel goed, nou.. ben er niet super tevreden over :-( dus de volgende (hopelijk duurt dat nog even) wordt een miele!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Beetje vreemd om bij riekende machine er gelijk eruit te gooien:(

  Laat ook nooit je man er naar kijken zeker niet met 2 linkerhanden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heerlijk voor je! Daar zal je een schik van hebben. Zeker nu je zo intensief wast met die kleintjes.. Geniet maar heerlijk van je schone fris ruikende was ;-)

  Lieve groet en goed weekend,
  Alberta

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!