Storm, markt, kringloopgeluk en weekmenu

Vorige week hadden we een emotionele week. Een hele emotionele week zelfs. Een jong gemeentelid overleed en we gingen op bezoek en naar de rouwdienst. Ik had daardoor ook niet zoveel zin om te schrijven, maar heb gelukkig nog wat foto's om over te vertellen.


Donderdag stond ik voor het raam te wachten op m'n schoonouders. Ze zouden op J. passen zodat wij naar de rouwdienst konden gaan. Omdat schoonmama op dit moment moeilijk loopt wachtte ik ze dus op, zodat manlief even kon helpen de storm te trotseren. En echt, het was zo gek! Ik zag een rolluik van een huis afwaaien. Echt een ROLLUIK! Met cassette en al, zo hup! in de tuin van de buren! In een andere tuin stond een trampoline op z'n kant en we werden getrakteerd op een gratis veiligheidshesje.
Onderweg moesten we nog stoppen voor een enorme tak die van de boom gescheurd was. Er stonden al wat auto's voor ons waar mensen uit sprongen en met elkaar de tak van de weg sleepten. Ik begreep dat er zelfs mensen overleden zijn als gevolg van de storm. Als je deze dingen leest ben je extra blij dat we zelf weer veilig thuis gekomen zijn.


Zaterdag had ik zowaar weer eens tijd om naar de markt te gaan. B. hoefde niet te voetballen dus manlief was lekker thuis. E. ging met me mee. Ik vind het heerlijk als één van de kinderen meegaat. Of twee, of drie.. maakt me niet uit. Op de markt is het altijd gezellig. Ik had allemaal losse tasjes meegenomen en een bakje voor wat pinda's zodat ik geen overbodig plastic mee hoefde te nemen. Ik vroeg een kilootje uien aan de aardappelboer. Hij had ze kant en klaar liggen, in een plastic zakje. Maar toen ik vroeg of ik een kilo losse uien mocht in m'n eigen tas vond hij dat helemaal geen probleem. De notenkraam weet inmiddels dat ik met een eigen potje kom. Nee heb je, ja kun je krijgen..


Ik bracht m'n marktaankopen thuis. Aan manlief de eer om alles op te ruimen. Hij vind het leuk om de fruitschaal mooi op te maken, en dat deed hij dan ook:
Ik hoop dat we weer een weekje vooruit kunnen met het fruit en de groenten. Ja.. knoflook zit nog wel in een plastic netje..


Manlief vroeg of ik ook niet even langs de kringloop wilde. Er stond nog een doos spullen dat weg moest, dat nam ik mee, en ik deed natuurlijk een rondje. Ik had nog wat leuke 'gelukjes':
- Een jasje voor J. voor volgend jaar, 2 euro
- 2 kaartjes, 20 cent
- een bordje voor in m'n letterbak, 50 cent
- een paar mooie schoenen, 7,50 euro


Vooral met de schoenen ben ik erg blij. Ik heb vorig jaar gezocht naar mooie donkerblauwe schoenen maar kon nergens een leuk paar vinden. Of ze pasten met niet, hak te hoog, of wat dan ook, maar geen schoenen te vinden naar m'n zin. En nu vond ik ze bij de kringloop! Je kunt niet zien dat er op gelopen is! Alleen de binnenzooltjes missen maar die koop ik wel bij de schoenmaker. Zo'n buitenkansje kon ik niet laten schieten natuurlijk!


Vrijdag maakte ik al een weekmenu voor deze week. Dit doe ik nu al een aantal jaar en het bevalt me eigenlijk nog steeds prima. Ik schrijf het menu op een krijtbord en kijk 's morgens even of ik nog iets uit de diepvries moet halen.
We eten over het algemeen één keer in de week iets met rijst/pasta/mie, één keer stamppot, één keer vleesloos. De rest hangt een beetje af van het seizoen en de aanbiedingen. Het 'vleesloze - gedeelte' moeten we nog een beetje inkomen en proberen we wat uit te breiden. Deze week (zo - za) eten we zelfs twee keer vleesloos: champignonsoep en Turkse linzensoep.


Deze week is, zover ik kan zien, een vrij rustige week. Ik hoop dan ook wat extra's in huis te kunnen doen zodat ik met 'stormachtige' weken het extra werk wat kan laten liggen.

Reacties

 1. Verdrietig zo jong overleden, kan me voorstellen dat je dan niet meer zin hebt om nog iets te doen. Wat een storm ja, hier viel het mee, wel een stevige wind maar niet rondvliegende dingen gelukkig. Griezelig. Leuke kringloopvondsten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb je blog gevonden via creatiefmetweinig.blogspot.nl
  Ik ga je zeker volgen. We hebben dezelfde interesses.
  Wat leuk dat je ook de kringloop bezoekt en thuisblijfmoeder bent. Wat je week betreft, verschrikkelijk is het om mensen te moeten missen waarvan je had gehoopt dat ze er langer zouden zijn. Helaas kunnen wij hier over meepraten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Catootje,
   Leuk dat je meeleest. Ik ga je blog ook even bezoeken, inspiratie is altijd welkom ;-).

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!