2018!

Allereerst wens ik jullie de beste wensen voor het nieuwe jaar!


De jaarwisseling verliep hier gezellig en nogal 'knallend'. Mijn schoonouders waren er, en de kinderen bleven uiteindelijk op omdat ze niet konden slapen. Uiteindelijk sliep E. nog een uurtje en viel A. om 23:40 uur op de bank in slaap. Dat werd een hazenslaapje natuurlijk.


Na het nieuwjaarwensen zijn manlief, B. en E. naar buiten gegaan. De jongens hadden nog wat vuurwerk wat afgestoken moest worden. Ik ben niet zo voor vuurwerk, maar met 4 vuurwerkliefhebbers in huis houd ik dat echt niet meer tegen in m'n eentje ;-).


M'n schoonouders gingen tegen half 2 naar huis. We legden de jongens snel op bed en gingen er zelf achteraan. J. die niet eens wakker was geworden, werd toen wel wakker en ik hield er al rekening mee dat ik 'm nog even een flesje moest geven, maar nee, hij viel toch weer in slaap.


De kerkdienst op nieuwjaarsochtend begon om 10 uur. Manlief ging samen met B. en E. die inmiddels alweer wakker waren. A. sliep tot 10 uur en was verbaasd dat het al zo laat was. Hij at zijn ontbijtje lekker in z'n pyjama en daarna stopte ik hem in bad. Dat was nummer 2, J. had ik al gewassen. Niks zo lekker als schoongepoetste kinderen!


Omdat schoonmama haar schouder gebroken heeft door een val was de 'nieuwjaarsreceptie' bij ons. Voor ons ook wel makkelijk. De kinderen konden gewoon spelen en de twee kinderen die er bij waren ook. Het was een gezellige boel. Toen om 5 uur iedereen weer weg was gingen we snel in de auto naar de volgende nieuwjaarsreceptie, van mijn oma. We waren nog niet halverwege toen A. riep dat hij misselijk was. We stopten even om de plastic zak uit de luiertas te halen. Ik hoopte nog dat het mee zou vallen, maar helaas, 100 meter verder werd de zak al in gebruik genomen. We stopten weer en vonden nog een handdoek in de auto. Ook die werd gebruikt.. Toen een hydrofiel doek die gelukkig nog in de luiertas zat. Ach.. arm kind! Bij mijn ouders (waar de nieuwjaarsreceptie gevierd werd) pakten we snel een bak. Ook daar hield hij het niet binnen. We besloten om niet naar m'n andere oma te gaan maar direct naar huis te rijden. A. viel in de auto in slaap, maar zodra we thuis waren en hij wakker werd begon hij weer over te geven. Ook vannacht bleef hij overgeven, tot vanmorgen 5 uur. Daarna kwam er niets meer. Vanmorgen at hij voorzichtig wat brood en dronk een slokje water. Daarna wat druifjes en een mandarijn, en vanavond zelf een klein bordje andijviestampot. Ik hoop dat hij er nu overheen is én geen broers aangestoken heeft!


Zelf deed ik vandaag wat boodschappen. Zocht wat zomerkleding uit. (Ja echt! De zolder is namelijk KLAAR! En omdat de kasten groot genoeg zijn legde ik de zomerkleding er ook bij. Op de bovenste plank. Niemand heeft er last van én er kan weer een bak weg van het zoldertje.) Ik vertroetelde A. een beetje. Streek een enorme strijkwas weg. En rommelde wat aan. Manlief nam de kwast ter hand en schilderde het bureau en een wandplank van B.


B. en E. gingen op zoek naar vuurpijlen. Nou ja, de stokken ervan. Ze maken er pijlen van met scherpe punten. Zijn die stokken toch nog ergens goed voor. ;-)


Ik heb zin om weer 'gewoon' aan de slag te kunnen. Eerst vijf weken bouwvakkers in huis en kamperen op de bovenverdieping. Nu vakantie. Laten we hopen dat ik volgende week weer lekker kan poetsen!


Afbeeldingsresultaat voor plaatje vuurwerk

Reacties

 1. Bah ook al zieken.
  Hier met kerst ook twee zieke kindjes.
  Gelukkig zijn ze alweer aardig opgeknapt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook voor jullie een gezond en gelukkig 2018 toegewenst. Vervelend dat steeds over geven arme jongen. Hopelijk gaat het de goede kant weer op, sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ligt ook een ziek mannetje op bed. Gelukkig niet overgeven. Dat lijkt me zo akelig.
  Heerlijk begin van je nieuwe jaar, zo opgeruimd op zolder. Geniet ervan! Beste wensen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!