Het gewone leven..

Vandaag begon het 'gewone leven' weer. De oudste drie kinderen naar school, manlief naar zijn werk en ikzelf thuis met J. Bij het 'gewone leven'  hoort ook: op tijd opstaan! Ik stond om 6:15 uur naast m'n bed en nadat ik eerst zelf in de kleren schoot waste ik J, riep de andere jongens en ging naar beneden. Er zijn nl. wat veranderingen in het 'gewone leven'. J. wil nu helemaal geen flessen meer, dus moet hij een sneetje brood voordat ik met de andere jongens naar school ga. Dat lukte allemaal en ik was blij dat ik op tijd op de fiets zat.


Nadat ik de jongens op school gebracht had deed ik eerst een lading boodschappen. AH heeft hamsterweken en er was van alles wat ik echt nodig had. Poeder voor de vaatwasmachine bijvoorbeeld en allesreiniger van Ecover en tandpasta en nou ja.. Een kar vol.


Thuis kon ik me weer lekker uitleven. Wassen, vouwen, de douche en wc schoonmaken, de kamer en keuken van alle weekendtroepjes ontdoen, stofzuigen, de zolder stoffen. Heerlijk om weer ongestoord m'n handen te laten wapperen!


J. is niet erg fit. Ik vermoed dat hij de 6e ziekte heeft. Hij was vorige week al wat koortsig maar omdat er ook tandjes aan komen dacht ik dat het daar mee te maken had. Tot mijn verrassing had hij gisteren allemaal stipjes die nu veranderen in vlekken. Hij sliep veel vandaag en was wat jengelig. Gelukkig kan dat allemaal bij mama ;-).


Ik ben een nieuw projectje gestart: ik maak een jaarboek! Elke dag maak ik een foto of twee en die plak ik in een digitaal boek. D.V. januari 2019 wil ik deze dan af laten drukken. Van de afgelopen vakanties heb ik ook fotoboeken af laten drukken die nog regelmatig gepakt worden. Ze staan ook gewoon in de boekenkast. Ik maak dus elke dag een foto, dit kan van alles zijn. Van één van de kinderen, van een feestje of gewoon van de maaltijd. Moet je eens foto's terug kijken van vroeger, toen je zelf klein was, wat zie je dan? Hier gaat het vaak zo: 'o ja, toen hadden we die kasten nog', en.. 'oh, die kleding had m'n moeder allemaal zelf gemaakt'. Juist de dingen die je toen heel gewoon vond blijken nu leuke herinneringen te zijn. Juist de dingen uit het 'gewone leven'! Misschien moeten we het 'gewone' eens wat meer waarderen!Eén van de foto's uit het jaarboek, ter illustratie.

Reacties

 1. Leuk idee, je jaarboek! Ik ben momenteel bezig met het fotoboek van 2017... Hele klus weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee van dat jaarboek.
  Ik was bij dochter ook fanatiek begonnen.
  Een boek van de geboorte, eerste jaar, tweede jaar......
  En daar bleef ik hangen. Ze wordt binnenkort 8 ai 😁

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk weer het normale ritme. En die foto'S zijn zo kostbaar. Toen de laatste baby bij onze zoon en schoondochter werd geboren liet ik van alle foto'S voor de beide dochters een handzaam stevig boekje maken en wat hebben ze er in zitten bladeren, o en de hond stond er ook in dat vonden ze helemaal geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!