Laatste vakantieweek!

Vorige week zaterdag kwamen we terug van een weekje Zeeland. Ondanks dat J. nog best klein is (nou ja.. klein.. jong vooral) was het een heerlijke vakantie. We gingen naar zee, ook toen het stormde en de schuimvlokken om onze oren vlogen. We aten lekker brood van de bakker en gebruikte onze skottelbraai veelvuldig. De kinderen speelden heerlijk op de camping. We keken bij het ringsteken en gingen zelfs nog naar een kringloopwinkel. Ik scoorde daar trouwens nog zo'n achterzitje:


 Afbeeldingsresultaat voor achterzitje bobike

Een aankoop waar ik heel blij mee ben! B. en E. fietsen zelf, alleen A. zit nog weleens achterop, maar is echt te groot en te zwaar voor het gewone zitje. Dit is een mooie oplossing!

Vrijdag (op vakantie) deed ik alvast boodschappen bij Picnic en zaterdagavond werden die fijn thuisbezorgd. Hoefde ik dat mooi niet te doen! Ik waste al wel 3 wassen weg en deed deze week de rest. Maandag en dinsdag was ik daar grotendeels mee bezig. Ik had nog meer te doen. A. kreeg buikgriep en spuugde 's nachts eerst op de vloer van onze slaapkamer en later in bed. De rest ging gelukkig in een bak. Na het spugen kwam er diarree, en daar werd z'n bed ook niet schoner van. Hij is zeker tot donderdag ziek geweest en heeft vandaag (zaterdag) weer wat meer gegeten.

Woensdag zijn manlief en ik een dagje samen weggeweest. Qualitytime zeg maar, al besloten we het wel praktisch in te vullen. We aten alweer enkele weken 'winkelbrood' omdat de boer, waar we ons broodmeel kochten, ermee ophield. Destijds kochten we al het meel op, maar ik was door m'n voorraad heen en had nog geen alternatief gevonden. Na wat tips kwam ik uit op De Zuidmolen in Groesbeek. Daar zouden ze goed meel verkopen en je kunt het gewoon online bestellen. Omdat we eerst wat soorten wilden proberen gingen we eerst even kijken. We kochten verschillende soorten kilozakjes meel, en inmiddels is het testen begonnen. Het eerste brood was overigens heerlijk!


Na het bezoek aan de molen gingen we naar Arnhem om te winkelen. Niet voor de lol, manlief had echt nieuwe kleding nodig en slaagde goed. Fijn, hij kan er weer tegen! We aten een heerlijke lunch op de Korenmarkt en genoten van de zon op het terras.

Na het winkelen gingen we naar ons volgende doel: Ikea! Ik had een lijstje met dingen die we echt nodig hadden en die ik tweedehands niet had kunnen vinden. Onze zoutmolen was kapot gevallen net als een aantal glazen. Ik wilde een lampje op de kamer van J. en een paar schapjes. De batterijen waren op, enz. enz. Ons 'diner' aten we ook bij Ikea. We hadden trouwens nog een mazzeltje: op woensdag zijn alle 'balletjesmenu's' voor de helft van de prijs!

Weer thuis gekomen lagen de jongens net op bed, maar ze sliepen nog niet. Even knuffelen dus!

Donderdag deden we klusjes in huis en kwamen er vrienden eten. Super gezellig! We maakten er weer eens een ouderwets lange avond van.. we lagen om 2 uur op bed! Met als gevolg dat we vrijdag om 9:15 uur wakker werden.. (J. had om 6 uur een fles gehad en ik was weer even terug gegaan). We hadden de jongens nog een dagje uit beloofd en wilde dit eigenlijk vandaag doen, maar toen we het nieuws hoorden bleek vrijdag een betere dag te zijn, dus zette we ons in een versnelling en zaten we om half 11 in de auto. Zo snel kan dat gaan dus!

We reden naar Linnaeushof, hier vandaan toch 5 kwartier rijden. Maar wat was het leuk! De kinderen genoten zichtbaar, het weer was prachtig en het was niet druk.


We bleven tot sluitingstijd, en zorgden ervoor dat de kinderen naar de wc waren geweest voordat we vertrokken. We hadden namelijk bedacht dat we bij Schiphol bij de landingsbaan een patatje wilden gaan eten. Nou.. de landingsbaan was er wel, maar de patattent helaas niet :-(..


Ach, weet je wat! We komen langs Ikea, dan gaan we daar toch eten! En zo zat ik voor de tweede keer deze week bij Ikea te eten! Ik snelde gelijk nog even de winkel in om de schapjes voor J. te halen die ze woensdag niet hadden. We aten nog een ijsje na en toen was de pap op ;-). Snel naar huis, naar bed!

Vandaag, zaterdag, stond een klusjesdag gepland. Het lampje voor J. moest opgehangen worden. Er moesten nog wat vakantiespullen opgehaald worden bij m'n ouders. De auto moest worden uitgezogen. De was, die gisteren was blijven liggen, werd gewassen. En ik ging naar de Stadsakker. Een prachtig initiatief dat we graag steunen en daarom koop ik in de maand augustus daar onze groente. Vers en biologisch, zo van het land!


Vanmiddag haalde ik even de diepvries leeg (we hebben maar 2 laden) en ik maakte weer een lijstje van de vleesvoorraad. Zo kon ik gemakkelijk een weekmenu in elkaar draaien:

Zo: Sperciebonen, aardappels en kiprollade
Ma: Bloemkool, aardappels en kipdrumsticks
Di: Bietenstampot
Wo: Nasi
Do: Restjes
Vr. Erwten, aardappels en vis
Za: Patat

En nu is het alweer avond. Maandag gaat manlief weer aan het werk. De jongens hebben nog een week vrij maar gaan naar de Bijbelweek op dinsdag, woensdag en donderdag. Hoewel ik zelf niet meehelp dit jaar moet ik ze wel wegbrengen en ophalen. Maar ach.. het kan vast geen kwaad om alvast een beetje in een ritme te komen..

Reacties

 1. Goh is het nu al weer voorbij, hier hebben ze nog 3 weken. Leuk dat je slaagde voor zo'n mooi kinderzitje, je moet er echt tegen aan lopen soms. Fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is het nadeel wanneer ja als eerste vakantie hebt.. dan moet je als eerste weer aan de bak! Maar goed, we kunnen er weer tegenaan hoor! En inderdaad, zoals je zegt: bij de kringloop moet je er net tegenaan lopen! Dit was echt kringloopGELUK!

   Verwijderen
 2. Dat kinderzitje ziet er erg praktisch uit.
  onze jongste is drie maar echt een reusje.
  zit dus ook niet echt comfortabel meer in het normale zitje.
  Hier ook nog 2 weekjes vrij.
  Heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Herkenbaar hoor, dat reusje van jou! Wij hebben ook 'beren' van kerels! Geniet van je vakantie!

   Verwijderen
 3. Ik gebruik de laatste vakantieweek ook altijd om weer een beetje ritme te creëren als voorbereiding op de schoolweken.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!