Een jarige!

Gisteren vierde onze B. zijn 7de verjaardag! Kleintjes worden groot.. Er werd lang naar uitgekeken en hij dacht na over cadeau's. Maar hoe gek het misschien ook is.. hij wist niet zo veel. 'Ik vind alleen buiten spelen leuk mam..'.

Omdat hij hard aan een andere fiets toe was kochten we op MP een 'nieuwe' fiets voor hem. Dolgelukkig is hij er mee! Verder nog een doosje lego, een soldaten pet en sjaal, en een dagboekje.
Morgen hoopt de visite te komen. Van mijn ouders krijgt hij een legeroverall, van m'n schoonouders een regenpak en verder nog wat lego.


Over de traktatie werd lang nagedacht, maar ik kwam er niet uit. B. lust namelijk niet alles. Geen chocola, geen slagroom, geen banaan.. Vorig jaar trakteerde hij appelflapjes en het jaar daarvoor cakejes, maar wat moest ik nu weer verzinnen?! Uiteindelijk kocht ik zakjes snoep en was ik een keer snel klaar. Voor de jufs en meester maakte ik een fruitschaal waar ze allemaal wat van af mochten pakken. Makkelijk én gezond!


Morgen komt de visite dus moet er voor taart gezorgd worden. Tot hun 5e verjaardag maak ik 'grote koeken', daarna gaan we over op taart. B. lust maar één soort: appeltaart! Ik had mazzel.. bij 'onze' HEMA kun je taarten bestellen sinds vorige week. Om dat te vieren verkochten ze appeltaarten voor 2,50 euro. Ik kocht er twee, één voor het weekend en één voor de verjaardag.
Verder bestelde ik een speculaaskruimelvlaai voor 4,50 euro (ook bij HEMA), kocht ik 2 doosjes tompouchen voor 2 euro en hoop ik zo nog een chocoladetaartje te maken. Ik denk niet dat we alles nodig hebben, maar dan hebben we zondagmorgen ook nog wat bij de koffie.

Misschien vraag je je af waarom ik niet zelf bak, dat doe ik anders nl. altijd. Daarzijn verschillende redenen voor:
1. we zijn erg druk
2. ik heb last van een dipje (gaat weer over hoor!)
3. deze taarten waren wel erg goedkoop, daar kan ik zelf niet voor bakken!

Reacties

 1. Gefeliciteerd en toch een mooi kado als hij er blij mee is. Ja soms heb je van die dipmomenten en kom je nergens toe. Het gaat inderdaad meestal weer over. Ik herken het.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd! Leuke kadoos toch? Als ik hier even m'n dag niet heb bak ik ook niet zelf brood en koop ik het een keer voor een paar dagen. Hier genoeg dipjes/dippen, dus troost je, je bent niet alleen.
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van harte! Prachtig toch: een nieuwe tweedehandse fiets!
  Zelf bakken is heel leuk maar het moet niet persé, ik doe soms net als jij nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van harte gefeliciteerd met je zoons verjaardag! Je hoeft je niet te verontschuldigen omdat je zelf niet bakt deze keer....ik begrijp het helemaal!
  Soms heb ik dat ook....en op andere momenten bak ik van alles tegelijk!
  Hopelijk voel je jezelf snel terug beter!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. gefeliciteerd met je zoontje,en heerlijk toch om eens niet zelf te bakken,gewoon lekker van gnieten

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!