Eczeem

Ik gebruikte voor de jongens Zarqua zeep omdat ze een zeer gevoelige huid hebben. Nu is de zeep bijna op en nergens in de aanbieding dus gebruikte ik deze week andere zeep.

Helaas.. A. zit nu weer helemaal onder eczeem. Hij krijgt allemaal bultjes die open gaan, dus heb ik (wéér) een afspraak bij de dokter gemaakt. Ik geloof dat ik maar een abonnement ga aanschaffen bij die beste man.

A. heeft sowieso altijd zalf om het eczeem onder de knie te houden. Nou ja, om het er weg te houden natuurlijk. Deze zalf is voor deze mate van eczeem niet sterk genoeg dus waarschijnlijk krijg hij een klein poosje een sterkere hormoonzalf. Natuurlijk weet ik dat het niet goed is voor z'n huid, maar wat kan ik anders?

De doktersassistente gaf me gelijk een lading tips. Lief bedoeld, maar A. is ons derde eczeemkindje, dus weet ik inmiddels wel redelijk wat ik wel of niet kan doen. Geen andere zeep meer gebruiken in ieder geval..

- Tegen de jeuk kun je een zemelenbadje maken. Zemelen kun je kopen bij de Tuinen. Kook ze een poosje en doe dan hiervan wat in bad, gebruik geen zeep!
- Gebruik neutrale vaseline om de huid soepel te houden.
- Was zonder wasverzachter. Zelf gebruik ik een beetje azijn om de zeep helemaal uit de kleding te krijgen.
- Trek je kind geen wollen kleding aan, dat kriebelt!
- Doe je kind niet te vaak in bad en maak het badwater niet te warm.

Zo en nu ga ik eens googlen of ik ergens toch een aanbieding zarqua kan vinden. Voor één bus ben je namelijk zo 10 euro kwijt..

Heb jij ervaring met eczeem?

Reacties

 1. Tweede halve prijs :-)
  Een geweldige aanbieding is het niet, maar het scheelt tóch weer wat!
  http://www.voordeelmuis.nl/cgi-bin/v.cgi?a=d&d=1299625

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn meid is 80% van het jaar eczeemvrij sinds ik met marseillezeep was en met azijn spoel, de kleren dan he, niet de meid :-)
  Misschien heb je er niks aan, maar bij deze. Groet kopka

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eczeem heb ik helaas genoeg ervaring mee. Ik kreeg het een half jaar na mijn geboorte en ben inmiddels 47 jaar. Het gaat de laatste 2 jaar aardig goed. Ik weet redelijk hoe ik het onder controle kan houden. Hormoonzalf gebruik ik al jaren niet meer (heb ik wel jaren gedaan, het hielp niet meer bij mij). Toen ik dat punt bereikt had, heb ik mijn voedingspatroon omgegooid. Ik drink veel water (1 1/2 tot 2 liter per dag, als volwassene dan). Dat scheelt echt de helft. Verder inderdaad speciaal wasmiddel, ik maak het met Sunlight- of Marseillezeep. Gezonde voeding heeft er heel veel invloed op bij mij. Ik beperk vooral de suiker en gebruik ook geen gewone melk (wel geitenmelk). Ik hoop dat het voor jouw kinderen een tijdelijk probleem is. Je ziet nog wel eens dat ze er in de pubertijd overheen groeien. Dat is bij mij niet gebeurd helaas, maar ik kan er nu wel mee leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier ook veel ervaring met eczeem helaas. Bij mij helpt gezond eten (suikervrij, zuivelvrij, tarwevrij en veel drinken) Verder smeer ik er kokosolie/olijfolie of aloë vera (uit een echt plantje) Ook doe ik mijn hand af en toe in een badje met zeewater, als je kindjes er op hun hele lichaam last van hebben zou je ook een badje met warm water kunnen proberen en daar zelf wat (zee)zout aan toe kunnen voegen. Hopelijk word het daarna een stuk minder, ben zelf ook niet zo'n fan van hormoonzalf (dat verdoezeld alleen het gevolg, niet de oorzaak!)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook wij hebben eczeem klanten in huis , bij periode is het rustig en dan steekt het de kop weer op . Tot in de oorschelp , hoofdhuid aan toe. Toen onze dochter een jaar of 7 was belde ze van school na een gymles, je moet haar komen halen want ze heeft gordelroos. Wij nee hoor dat is eczeem , maar hun bleven bij hun mening. Wederom naar de huisarts en die lachen want het was inderdaad weer een eczeem explosie ;) Zo zie je maar dat er nog steeds mensen zijn die niet weten wat het is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik weet wel dat er van weleda een lijn voor baby's bestaat die misschien ook voor je kinderen geschikt is. En wel eens gehoord van Van der Bend zeep? Kijk op allergiewinkel.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Met 2 allergiekinderen en eczeem heb ik ook zeer goede ervaringen met de Weledaprodukten. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Sinds wij een waterontharder hebben zijn we van veel jeuk verlost:
  Juist in kleding blijven ondanks de azijn klakresten achter. 'n beetje transpireren en daar gaan we weer.
  Nu over!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Google ook naar eens op paardenmarkt.

  Groet van Hilda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Onze zoon heeft ook zijn hele leven al last. Kreeg van de huisarts cetomacrogol zalf (soort makkelijk smeerbare vaseline). Fijn in gebruik omdat je het net zo vaak als hij wil kan gebruiken. Maar het hielp de laatste jaren niet meer zo goed. Overgegaan op ultrabalm (te bestellen via internet bij Lush). Wel wat duurder maar werkt goed.
  Groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hier ook goede ervaringen mer Zarqua. Wel duur idd, dus altijd maar de aanbiedingen in de gaten houden...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik hoop dat je een aanbieding kunt vinden! Wat maakt zo'n zeep dan veel uit zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zeeploos. Ik was me elke dag met een washandjes met lauw water. Als ik veel zweet meerdere keren. Ik heb meer was, maar vrijwel nooit meer kapotte huid. Ik ben zelfs te gevoelig voor neutral.. Marseillezeep verdraag ik als wasmiddel wel.
  Geen deo, geen parfum, geen wasverzachter, handschoenen voor de afwas en de schoonmaak, Lanoline als handcreme, geen shampoo, geen zeep, geen make-up, geen sieraden, geen synthetische stoffen, geen luchtspray, geen geurkaarsen, geen gezichtscrème..

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hier ook geen zeep (en shampoo, makeup, parfums e.d) maar ook geen vlees (zitten sporen van antibiotica e.d. in), melk (idem) producten, vis en eieren... Het helpt goed, de exceem is niet helemaal weg (in mijn geval dermatitus rond ogen neus en mond, ziet er niet uit en doet vreselijk pijn) maar voor 90 % wel. Ik vermijd gewoon zo veel mogelijk chemische producten, toevoegingen aan eten en drinken, geen koffie en alcohol (vond ik toch al niet lekker, dus geen probleem) en chocolade (dat is wel heel lekker...slik).
  Mijn zoontje had een maand na de geboorte exceem en kreeg alleen borstvoeding, toen ben ik ook gestopt met melkproducten en na twee weken was het weg. Andere kinderen hadden het in mindere mate. Een andere zoon had het achter zijn oren en kreeg uiteindelijk (na twee jaar smetten) een zware hormoonzalf. Het ging direct over! Helaas, mijn kinderen hebben een bruin huidje, zitten er nu witte vlekken achter zijn oren! Dat is dus een bijwerking van hormoonzalf en dat kan je verwachten zegt de huisarts. De kleine witte vlekjes zijn echter wel meegegroeid en zijn nu grote witte vlekken, maar ja... niets meer aan te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Bij Anne hielp dit : http://www.bartmeijervanputten.nl/archief2005/dermatologie_eczeem_weken.htm
  Ik smeerde haar in met creme in wit potje van vaseline. Is alleen te koop bij kruidvat.
  Wasmiddel die we hier alleen gebruiken is Ariel, omdat ik anders geen lucht krijg. Ik vermijd sowieso zeep met bepaalde geuren, omdat ik dan geen lucht krijg. Zorg dat wasmachine zeepvrij af toe word met chloor/ soda met hoge temperatuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. NAAR EEN HOMEOPAATH GAAN DAN METEN ZE JE DOOR EN KRIJG JE VANBINNENUIT MEDICATIE MIJN DOCHTER IS ER VANAF

  BeantwoordenVerwijderen
 17. DOKTER VAN DINTEREN IN RIDDERKERK GINGEN WIJ

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Als baby/peuter had ik ook erg veel last van eczeen ( dauwworm ). Niet veel middeltjes destijds bleken te werken( ruim 22 jaar geleden). Zoals de reactie hierboven heeft dr. A. van Dinteren mij weten te helpen door een homeopatisch medicijn te geven ( uit navraag bij mijn ouders bleken dit kleine bolletjes te zijn welke onder de tong gelegd diende te worden ). Dit bleek de uiteindelijke de oplossing voor mijn baby eczeem/dauwworm te zijn. Het is wellicht het proberen waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Goede informatie met leuke reacties. Interessant ook om te lezen en kennis op te doen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!