November!

Gisteren was het dankdag, en wat hebben we veel om te danken! In het bijzonder is dat wel voor onze Juda, inmiddels 4,5 maanden jong. En verder voor alle dagen vol vreugde in ons gezin, alle dagen eten, een lekker bed, een fijn huis en lieve mensen om ons heen. 's Middags, toen manlief en de oudste drie naar de kerk waren luisterde ik dit lied:
Mét de dankdag was ook de maand november aangebroken. Een nieuwe maand én een nieuwe kans voor het maandbudget dat hopeloos verkeerd ging. Ik rekende me aan het begin van de maand veel te rijk en kocht extra dingen die eigenlijk best uitgesteld hadden kunnen worden. Daarbij kocht ik niet alleen nieuwe schoenen voor B. en A. maar ook voor E. Onze hard groeiende J. had wat nieuwe kleertjes nodig die ik via marktplaats aanschafte. Ik kocht ook alvast wat zomerkleertjes. Dat lijkt voorbarig maar juist nu zijn ze voordelig te krijgen. Maar goed, een nieuwe kans dus.


Ik hield twee maanden geleden twee maanden lang gedetailleerd bij wat ik kocht bij het boodschappen doen. Aan de hand daarvan maakte ik een boodschappenlijst voor 1 maand. Ik bestelde de boodschappen bij AH. De bedoeling is dat ik dan alleen nog de verse dingen hoeft te halen. En voor de rest geldt op = op. Ik ben benieuwd of dat werkt in ons gezin. We zullen zien.


Veel he? Vind ik ook. Al zitten er ook spullen bij voor de verjaardag van B. en zit één krat halfvol met 10 kg. aardappels.


Bij de bestelling kreeg ik een bakje Johma salade, een notenreep, een doosje hoestpastilles en een zak pastasaus. Reclamemateriaal natuurlijk, maar goed, wel nuttige reclame. Al ga ik de producten echt niet zomaar aanschaffen, proberen kunnen we ze wel!


Heb jij weleens maandboodschappen gedaan? En ga je het dan halen of laat je het brengen?

Reacties

 1. Nog nooit gedaan. Het beangstigd me om opeens zoveel geld uit te geven voor boodschappen. Gek hè, maar toch het is een gevoel waar ik mee zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik bestel ook zeker 1 keer in de maand de "grote" boodschapen.
  dus voor heel de maand de houdbare producten.
  Ik weet ongeveer wat we nodig hebben.
  niet dat ik een basislijst gemaakt heb.
  misschien moet ik dat eens gaan doen
  Ik merk wel dat op deze manier boodschappen doen een stuk voordeliger uitpakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. nee ik doe geen maandboodschappen ik doe altijd voor de hele week boodschappen,eerder altijd laten bezorgen bij de ah en nu steeds bij de jumbo,maar ga het volgende week toch weer bij de ah doen,ideaal dat bezorgen ,ik haat zo boodschappen doen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op zich lijkt het wel handig maar dan mis je wel de reclameartikelen. Wij gaan 1 x per week en doen dan vaak meer dingen omdat we ver van de winkels af wonen. Soms als we iets vergeten gaan we nog wel eens op de fiets.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. als ik vers haal kan ik ook eventueel gebruik maken van de aanbiedingen.
   als zijn de producten die ik gebruik maar zelden in de aanbieding.

   Verwijderen
 5. Ik doe ook maandboodschappen. Aan de hand van een voorraadlijst. Haal ze dan wel zelf. Maar ik merk bij mezelf dat ik er een beetje laks in wordt. En dan grijp je ook weleens mis... dus misschien ga ik toch weer terug naar weekboodschappen. Het is een aardige klus om ze eerst uit te zoeken in de winkel en daarna thuis in de kast te krijgen. En na de grote boodschappen zit mijn gangkast ook overvol. En gaf me dat voorheen ook wel een goed gevoel, ik merk dat ik er nu eerder wat onrustig van wordt. Kennelijk kun je van gedachten veranderen ;-). Maar als je ze laat bezorgen kan ik me goed voorstellen dat je dit prettig vindt. Bij ons bezorgen ze boodschappen wel gratis thuis (die je dus wel zelf hebt gedaan in de winkel) en dat vind ik wel prettig. Dan kan ik gewoon op de fiets en hoef je minder te sjouwen. Leuk weer om te lezen trouwens. Groetjes Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Weekboodschappen kan ik wel, maar voor een maand lijkt me best lastig.

  Wat mooi die dankdag trouwens!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt in dit artikel de naam van je jongste voluit geschreven ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!