Zonnige Zaterdag

Wat een heerlijke, zonnige dag was het vandaag! We konden vanmorgen uitslapen tot half 8. J. kreeg gisteravond wat later de fles en B. hoefde vandaag niet te voetballen. Ik was behoorlijk moe en dat bleek ook wel. Vanmorgen vertelden E. en A. hoe vannacht om 3 uur de wekker af was gegaan van A. E. had er gisteren aan geklungeld en 'm per ongeluk aangezet. Vannacht om 3 uur was de wekker afgegaan... en ik (of manlief) heb NIETS gehoord! En serieus.. het is zo'n wekker met van die bellen! Ze waren beiden wakker geworden en hadden 'm weer uitgekregen waarna ze weer verder waren gaan slapen. Goed opgelost jongens!


Er stonden vandaag heel wat klusjes op het programma. De was, en het strijken ervan. Een taart bakken voor zondag, samen met A. (Het werd een appelkwarktaart, het recept vond ik in het blad 'boodschappen'. Omdat we allemaal appelpartjes moesten gebruiken noemde A. de taart 'bruggetjestaart'. ) Een doekje door de bovenverdieping en de wc, stofzuigen, en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Op zaterdag gaan manlief en ik omstebeurt weg, zodat er steeds iemand bij J. is. Manlief ging eerst, samen met E. naar de stort en de kapper. Toen ze terug waren gingen A. en ik. We moesten 5 'klusjes' doen, en A. hield ze nauwkeurig bij. Eerst een kaart bezorgen, daarna naar de boekhandel, de boeken terug brengen bij de bieb, schoenen kopen voor A. en naar de markt. De eerste 3 klusjes gingen vlekkeloos, klusje 4 was wel een dingetje... A. had bedacht dat hij gele schoenen wilde met pijltjes. Ik vroeg nog waar hij die gezien had, maar hij had ze niet gezien, gewoon zelf bedacht! Nou.. ga daar maar eens naar zoeken.. We vonden uiteindelijk schoenen die hij wel mooi vond, alleen hadden ze z'n maat niet, dus werden ze via internet besteld en komen ze dinsdag binnen wandelen. Op de markt had A. geluk. hij kreeg een appeltje, een koekje én een doosje rozijntjes. Teveel om vast te houden, en daarom bewaarden we de rozijntjes voor vanmiddag.


Misschien vraag je je af waar B. is in dit hele verhaal. B. hoefde niet te voetballen en kon heerlijk met z'n vriendje spelen. B. speelt heel graag buiten. Momenteel is hutten en vlotten bouwen erg populair. Manlief had ze op de terugweg al gezien, met z'n tweeën op een vlotje, peddelend met een plank. Net voor etenstijd kwamen ze terug met de vraag of ze in de hut mochten eten. Ze kregen van de vader van vriendje L. een wegwerp-bbq, namen een emmertje gebakken patat en twee bevroren frikandellen mee en 'kookten' zo hun eigen potje. O, wat had ik graag even om het hoekje gekeken!
Vanmiddag kwam er nóg een vriendje spelen en ging het hele vlottenavontuur weer verder. En het moest er een keer van komen natuurlijk... Drijfnat kwam hij thuis. De laatste weken gebeurt dit 3 á 4 keer per week, we kijken er niet meer van op. Ik gaf hem schone kleren en een handdoek, en daarna vertrok hij weer.
Ik ben blij dat hij zo van buitenspelen houd. Voor hem is de campagne van sire in ieder geval niet nodig. Ik geloof niet dat we hem erg belemmeren in z'n spel.


Na het avondeten waren alle koters zo moe dat ze uitgeput in slaap vielen. Paps en mams deden nog even de laatste klusjes en gaan nu ook naar boven.


Fijne zondag!

Reacties

  1. Dat klinkt als een fijne dag, geniet van de zondag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk zo'n dag hopelijk nog een paar.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klinkt als een heel fijne dag! En wat leuk dat B. zo heerlijk in de weer is met vlotten en hutten én dat jullie hem hierbij zo heerlijk z'n gang laten gaan!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!