Oktober!

En ineens is het alweer oktober! De weken vliegen voorbij en voor je 't weet is het weer kerst.
Veel tijd om te bloggen heb ik niet. Er zijn gewoon teveel dingen (of mensjes ;-)) die aandacht vragen en die belangrijker zijn dan m'n blog.


J. groeit goed. 7,7 kilo maar liefst, en dat met goed 3 maanden. De fles vind hij maar zo zo.. Hij kokhalst steeds alsof hij de voeding vreselijk vies vind. B. deed dit ook en was ook met vier maanden van de fles af. Daarom zijn we maar vast begonnen met fruithapjes. Gewoon een paar lepeltjes gepureerd fruit. Natuurlijk moet hij daaraan wennen, maar hij eet er lekker van dus denk ik dat het een goede stap is geweest. Fruit- en groentehapjes maak ik uiteraard zelf. We hebben over het algemeen voldoende fruit in huis en als wij iets eten wat J. nog niet mag dan zorg ik dat er nog wat anders is. Een wortel is zo gekookt en gepureerd. Of ik maak wat in het voren en vries dat in. Makkelijk en gezond!


Vanaf deze maand start ik met een maandbudget in plaats van allemaal losse budgetten. Als dat bevalt dan gaan we daar D.V. het nieuwe jaar mee verder. Ik blijf wel opschrijven waar ik het geld aan uitgegeven heb. Overzicht houden vinden we belangrijk. Daarom heb ik eind vorige week een lijstje gemaakt met dingen die in oktober aangeschaft moeten worden en dus van het maandbudget af moeten. Er moet weer meel besteld worden bij De Zuidmolen, B. en A. moeten nieuwe schoenen, we hebben wat verjaardagen, enz.


Oktober is ook de maand waarop onze kerkelijke gemeente aan de beurt is voor de voedselestafette van de voedselbank. Ik kocht daarom vanmorgen alvast wat producten. Op het foldertje dat we mee kregen stonden wat voorbeelden. Ze zette me aan het denken. Niet alles was even gezond, knakworstjes bijvoorbeeld. Ik heb ervoor gekozen om vooral gezonde, houdbare dingen te kopen, zoals rijst, pasta's en gezeefde tomaten. Het lijkt me belangrijker om elke dag een gezonde maaltijd te hebben dan iets lekkers bij de lunch.


Onze jongens gingen vandaag al wat deuren langs om een bijdrage (producten) te vragen en hadden zo al een hele doos bij elkaar. Vanavond kon het ingeleverd worden, dus mochten ze iets langer opblijven om de doos mee weg te brengen, als beloning zeg maar. Ze waren maar wat trots!
In oktober valt ook de herfstvakantie. Manlief hoopt ook een paar dagen vrij te zijn. Misschien dat we een keer een uitje kunnen maken, daar is voor en tijdens de zomervakantie niet veel van gekomen. Maar goed.. alleen als het uitkomt met het maandbudget! (grapje!)

Reacties

 1. Ik vind het mooi dat je kerk op deze manier bijdraagt!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. fijn dat de kleine zo goed groeit,lekker genieten nu hij is zo weer groot,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi initiatief van je gemeente! En een mooie doos geworden zo, top!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!