Schiphol behind the scenes!

Vandaag sloten we onze herfstvakantie af met een uitje. Een heel leuk uitje! Vandaag beleefden we Schiphol van heel dichtbij!


Onlangs spaarde ik zegels bij AH voor het 2e toegangskaartje gratis. Ik had drie kaarten vol en ze bewaard voor de herfstvakantie. Vorige week ben ik er eens even voor gaan zitten: wat zouden we kunnen gaan doen, én heeft het zin om dat met de spaarkaarten te doen. Tijdens het scrollen kwam ik dit uitje tegen, en ik vroeg manlief wat hij ervan vond. Ik wist het antwoord eigenlijk al wel.. Manlief en onze zoons zijn gek op vliegtuigen! Er ging dan ook een groot gejuich op toen ik vertelde wat het uitje zou zijn.


We konden nog op twee tijden reserveren, half 10 of half 5. Het werd half 10, wat inhield dat we om 6 uur op moesten staan vanmorgen.. slik.. (het is toch vakantie?!). Maar de jongens hoefden helemaal niet te slikken, ze hadden zelfs hun wekker gezet en sprongen bij de eerste piep hun bed uit. Manlief smeerde de bolletjes terwijl ik J. de fles gaf. We pakten de laatste spullen bij elkaar en gingen om 7:15 uur de deur uit. Allereerst gingen we J. wegbrengen. Hij mocht vandaag een dagje naar opa en oma. Dat lijkt misschien wat vreemd: een gezinsuitje zonder ons kleinste mannetje, maar dit had uiteraard een reden. J. is deze week al een aantal keer mee geweest. Naar de speeltuin, naar oma's verjaardag. We merken dat al die uitjes best veel voor hem waren. Daarbij was hij ook niet fit, een beetje grieperig zelfs. Voor de andere drie kinderen zou het niet leuk geweest zijn als ik ook thuis bleef, dus mocht J. een dagje naar opa en oma. Opa en oma stonden nog net niet te juichen toen we kwamen en J. had het prima naar z'n zin gehad, dus m'n schuldgevoel is inmiddels verdwenen ;-).


Op Schiphol moesten we onze kaartjes weer omzetten in andere kaartjes, onze legitimatiebewijzen laten zien en een parkeerkaart regelen. We waren keurig op tijd en konden bijna gelijk mee met de buschauffeur. De bus zat lang niet vol, wat eigenlijk wel lekker was. Om de drie stoelen hing een scherm waarop we de route konden zien en waarop informatie werd gegeven.


 

De zon scheen, en onze reis begon. Wat was er veel te zien! We kwamen langs de politiehelikopter..
.. privéjets..


... het oudste verkeerstorentje..


.. testruimtes..


.. fabrieken..


.. de koningin Maxima kazerne.. (het eerste gebouw dat naar KONINGIN Maxima is vernoemd)


.. de gevangenis..


.. sneeuwschuivers..


.. de brandweer.. (en het oefenterrein)


.. een enorm parkeerterrein..


.. en nog meer! We keken onze ogen uit!

Na een uur was de reis weer voorbij, helaas!


Daarna liepen we nog even naar het panoramaterras en het station. Onze parkeerkaart was toch de hele dag geldig, dus we namen het er maar van.

Toen de jongens genoeg gezien hadden  stapten we in de auto om naar de spottersplaats te gaan. De A380 zou namelijk landen, en ook al hadden ze dat al eens gezien, het blijft indrukwekkend, dus gingen we nog maar een keer kijken.

Jammer genoeg was het mooie weer overgegaan in regen en we aten daarom ons bolletje maar in de auto op.

Op de terugweg gingen we even naar Ikea om een ander matrasje te halen voor het bedje van J. Ik bedacht dat ik gelijk een nachtlampje en wat weckpotten mee kon nemen maar die bleken ze niet (meer) te hebben. Jammer!

Daarna was het tijd om J. op te halen. Hij zat verhaaltjes te vertellen aan oma, maar sprong bijna uit z'n stoeltje toen hij ons zag. Dát vind ik nou zo mooi he.. Wanneer ze je ook zien, ze zijn altijd blij! Zelfs midden in de nacht wordt ik nog enthousiast begroet! En, zoals ik al schreef: J. had het prima naar z'n zin gehad en de meeste griep lijkt voorbij.

We kijken terug op een leuk uitje. Ik gebruikte hiervoor twee spaarkaarten van AH, en heb er dus nog één over. Wie kan ik er blij mee maken? De spaarkaart kun je inleveren bij de volgende uitjes (klik!). Stuur gerust een mailtje: gezinsleven @ gmail . com

Reacties

 1. Wij hebben dit ooit ook eens gedaan. voor 9/11. Was echt heel leuk.
  Schiphol is altijd leuk. Spottersplaatsen kun je wel een hele dag staan met jongens. Is dat degen vlakbij Aalsmeer?
  groet,
  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk uitje zeg! Het lijkt me heel bijzonder en superleuk voor kinderen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!