Vakantievoornemens!

Gek is dat, in de zomervakantie maak ik altijd goede voornemens. Of nou ja.. een soort van goede voornemens. Echte goede voornemens maak je natuurlijk in december ;-).


Minimaliseren


Zo wil ik graag nog meer spullen uit ons huis verwijderen. Ik ruimde al veel op, echt veel, maar er kan nog veel meer weg. Ik zag bij de bieb het boek van Marie Kondo, en nam het mee naar huis. Altijd fijn om weer aangemoedigd te worden! Verder kocht ik van een boekenbon die ik met m'n verjaardag kreeg het boek Op Orde, wat ik overigens echt een aanrader vind als je wilt (beginnen met) minimaliseren. Wist je trouwens dat er verschil is in opruimen en minimaliseren? Bij opruimen kijk je wat er weg kan, bij minimaliseren kijk je wat er mag blijven. Zo.. weer wat geleerd!
Echte plekken aanpakken doe ik nu nog niet. Manlief heeft ook vakantie en we willen gewoon gezellige dingen doen. Wel verzamel ik spullen voor de kringloopwinkel. Een mandje, wat gebaksbordjes, enz. De spullen verzamel ik boven en breng ik af en toe weg. Wat nu weg gaat hoef ik straks (na de vakantie) niet te minimaliseren.


Zolder verbouwen


Onze zolder is nu één grote ruimte. E. en A. slapen er samen met een kast in het midden. De wasmachine en droger staan er, en er hangt eigenlijk elke dag was. En in de hoek staat nog een berg dozen die ik nog uit moet zoeken. Het slapen gaat prima, niets op aan te merken, maar toch willen we heel graag twee slaapkamers maken. En ja.. dat kost nou eenmaal geld.. Daarom ga ik maar weer eens een poosje bovenop m'n portemonee zitten en gaan we na de vakantie boodschappen doen voor max. 100 euro per week. Lijkt veel, maar we zijn inmiddels met 6 personen. J. 'snoept' ook z'n graantje mee door de flesvoeding (10 euro per pak) die hij krijgt. Gelukkig gebruik ik meestal wasbare luiers, dus veel wegwerpluiers hoeven we niet te kopen.


Minder schermtijd


De vorige plannen gaan vooral over 'na de vakantie', maar met dit plan ben ik al begonnen: 'minder tijd achter m'n telefoon'. Omdat ik tijdens de zwangerschap veel moest rusten pakte ik vaker m'n telefoon. Veel te vaak naar m'n zin! En het gekke is, dat je daar op de één of andere manier dan toch mee doorgaat. Niet zoveel meer als toen, maar toch.. Daarom verminderde ik al een heel aantal mensen die ik volgde op instagram. En verder is het vooral een kwestie van 'telefoon wegleggen'.


Zwangerschapskilo's 'opruimen'


En of het nog niet genoeg is heb ik nog meer om te minimaliseren: m'n gewicht! Haha, grapje! Na de bevalling moest ik 6 weken wachten voordat ik oefeningen mocht gaan doen. Of mág gaan doen moet ik zeggen, J. is nu 5 weken. Het gaat echt al wel beter met m'n bekken maar de klachten zijn echt niet 1,2,3 verdwenen. Het is nu de kunst om goed naar m'n lichaam te luisteren, en af te vallen. Is dit nou een plan voor tijdens of na de vakantie?? ;-)
Zijn er meer mensen die vakantie - goede - voornemens hebben?
Afbeeldingsresultaat voor minimaliseren

Reacties

 1. Haha...grappig! Dat heb ik ook altijd in de vakantie...plannen maken...goede voornemens, enz.
  Ik ben ook flink aan het ruimen, in huis en in de schuur.. heerlijk!
  Komt ook wel omdat mijn dochter 2 weken terug getrouwd is en ik na de vakantie iets nieuws ga beginnen.. met een schone lei beginnen dus;-)
  Groet, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel herkenbaar. Ik vind het mooie weer en de geplande vakantie juist een motivatie in plaats van korte donkere dagen in december. Zal aan mij liggen maar de voornemens in de zomer gaan stukken beter dan die in de winter. 😇

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat je zulke voornemens hebt. Ik heb heel vaak vlagen van: en nu ga ik het helemaal anders doen!

  Denk trouwens dat je boodschappenbudget heel redelijk is voor jullie gezinssamenstelling! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ook vaak wel, de slaapkamers altijd weer een grote beurt geven samen met de kids, dat is mijn voornemen, en ook weer vaker op de loopband lopen, we gaan ook nog Op vakantie dus heb nog drie weken de tijd hier voor

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De laatste weken voor de vakantie probeer ik altijd het huis nog een goede beurt te geven zodat dat in de vakantie allemaal wat minder kan. Dan gaat er ook heel veel weg, elke week zat de kliko vol ;-) In de vakantie zit ik vaak nog wel in het opruim- en weggooi ritme, en ik moet zeggen, nu met onze nieuwe plannen gaat er extra veel weg ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb ze vooral als school weer begint! Het nieuwe schooljaar vind ik echt een heel nieuw begin en dan heb ik vaak wel allerlei nieuwe ideeën.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!