1e vakantieweek & extra klusjes!

De eerste vakantieweek zit er alweer op! Deze week gingen E. en A. een nachtje bij mijn ouders logeren en B. 3 nachten bij m'n schoonouders. Daardoor was ik vrij veel alleen met J. en kon ik mooi het huishouden in orde maken.


Manlief heeft de laatste weken ontzettend veel gewerkt, maar mag nu ook gaan genieten van welverdiende rust. 'Wanneer heeft u vakantie, mama?' vroeg één van de jongens. t' Is maar hoe je het bekijkt, of je hebt als moeder nooit vakantie, of altijd ;-). Zelf hoop ik vakantie te nemen als we een weekje op vakantie gaan. Natuurlijk moet er dan eten gekookt worden en een wasje gedraaid, maar óp vakantie gaat de versnelling wel wat lager hoor!
Maar zover is het nog niet. De normale huishoudelijke dingen had ik al gedaan toen de jongens uit logeren waren, dus kon ik vandaag mooi wat extra's doen!


Eerst maakte ik pindarotsjes en bakte ik 2 taarten. Manlief hoopt morgen jarig te zijn en ik wilde toch graag een deel van de taarten zelf bakken, nou dat is gelukt!
Maandag kocht ik al een klein appeltaartje bij AH die ik in de diepvries deed. (hmm.. maar goed dat ik dit schrijf.. die moet ik dus nog uithalen!) Morgen koop ik nog een abrikozenkruimelvlaai bij de HEMA voor 3,75 euro (aanbieding) en dan hebben we genoeg.

Ik zocht ook nog wat kleding uit in m'n kledingkast. De positiekleding kan er wel weer uit en opgeruimd worden. Ik deed gelijk nog wat shirts en een jurk weg. Zo, het begin van een grote opruimbeurt is er!

Omdat E. en A. beneden waren besloot ik ook nog maar een klusje beneden aan te pakken. E. en A. kunnen heel lief spelen maar elkaar soms ook behoorlijk dwars zitten. Het is dan beter als ik in de buurt ben zodat ik in kan grijpen voordat er 'klappen' vallen. De gangkast, waar de jassen in hangen en de schoenen in staan kon wel een beurtje gebruiken. Ik zocht eerst de jassen uit. Zie je wel.. m'n positiejas (winter!) hing er zelfs nog in! Ook een colbertje van manlief kwam ik tegen. Prachtig jasje, maar vies geworden door het vele dragen. Ik besloot om het zelf maar eens te wassen. Gewoon in de wasmachine. Als je 't niet probeert weet je niet of het lukt. Het jasje is al jaren oud, dus echt verknallen kon ik het niet. Ik koos voor een wolprogramma, 20 graden en 400 toeren centrifugeren. En... het jasje kwam er knap uit! Ik hing het natte jasje op een brede hanger aan het raam en trok het zo veel mogelijk glad. Daar hangt het nu nog, morgen zal ik het proberen wat bij te strijken, maar volgens mij heeft het de wasbeurt goed overleefd!

Na de jassen volgden de manden met jassen en tassen van de jongens. De oudste drie hebben hier allemaal een mand waarin ze hun jas, schooltas en evt. mutsen, sjaals en wanten in doen. De tassen haalde ik leeg en waste ik, samen met de gymtassen. Ook de jassen kwamen aan de beurt. De gymschoenen konden opgeschoven worden, alleen B. moet nieuwe schoenen.

Ook de schoenenkant werd niet vergeten. A. haalde alle schoenen uit de kast en zoog de planken af. Hij sorteerde zelfs de schoenen op grootte ;-). Na een sopje en wat schoenenuitzoekerij konden ze weer terug in de kast, ook een klusje voor A.


Ah, fijn! Dat ziet er weer knap uit! De gymschoenen van A. en de voetbalschoenen van B. zette ik nog snel even op MP (klik!). Wie weet kan ik er nog iemand blij mee maken!

Ik kookte op tijd eten. J. moest om half 6 de fles en dat in combinatie met eten koken is niet zo'n succes. Eigenlijk wilde ik iets eten om te vieren dat we allemaal vakantie hebben (behalve ik dan, haha) maar B. was nog bij opa en oma en E. en A. hadden bij opa en oma ook al ongezond gegeten dus besloot ik maar bij m'n oorspronkelijke plan te blijven: chili con carne! Tijdens het eten koken vroeg ik me af wat deze maaltijd nu zou kosten dus rekende ik het uit:

- 300 gram basmatirijst 0.83 euro
- 1 paprika 0,40 euro
- 1/2 courgette, 0,25 euro
- 1 bakje champignons 0.79
- 1/2 wortel, 0,20 euro
- 1 ui, 0,10 euro
- blikje tomatenpuree 0,15 euro
- kruiden (pit & pit), 0,30 euro (gokje, ik gebruikte een eetlepel)
- blik kapucijners 0.92 euro
- 300 gram gehakt, 1,89 euro
- kroepoek, 0.59 euro

Totaal: 6.42 euro

We aten er nu met z'n drieën van en hebben nog een grote pan over. Dit eten we maandag en is zeker nog genoeg voor 3 personen. Gemiddeld kostte deze maaltijd dus 1,07 euro per persoon. Als we pizza's hadden gehaald (gewoon bij de winkel) dan waren we zeker meer geld kwijt geweest! Toch leuk om het zo eens uit te rekenen.

Inmiddels is het alweer bedtijd. J. komt elke nacht minstens 1 keer maar vaak nog 2 keer om een fles. De nachten zijn dus maar kort, dus de tijd die we kunnen slapen moeten we zeker gebruiken! Welterusten!


Reacties

  1. Gefeliciteerd met de man zijn verjaardag. Lekker ziet de taart er uit, is het een appeltaart of peren?
    Geniet van de vakantie en kinderen kunnen best een beetje mee helpen, groot gelijk, jong geleerd is oud gedaan. Fijne dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Van harte gefeliciteerd. Heerlijk he die opruiming. Geeft mij altijd zo veel rust.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!