Worteloogst

Van onze moestuin is dit jaar niet zoveel terecht gekomen. De sla, broccoli en andijvie schoten door of verdronken. De venkel blijft piepklein, net als de bieten die inmiddels al in de kliko liggen. Het blad was helemaal weggerot.


De wortels stonden er nog wel aardig bij, en daarom besloot ik ze vorige week met de jongens te oogsten. Gelukkig had ik er rekening mee gehouden dat het te weinig zou zijn, en er doperwten bijgekocht. Veel was het niet, maar het gaat om het idee he. De jongens hebben er heerlijk van gegeten!
Het is niet allemaal kommer en kwel hoor. De zonnebloemen doen het wel goed. De één gluurt inmiddels al over de schutting naar de buren. De aardbeienplantjes (klik) hebben inmiddels hun eerste bloemetjes en er zit een prachtige courgette aan de courgetteplant. Het kleine courgetteplantje staat er nog wel, maar wordt niets meer.
Verder staat er nog basilicum, peterselie en bieslook. Handig om in de tuin te hebben!


Volgend jaar
Vol enthousiasme begon ik dit jaar met het zaaien van allerlei plantjes. Uiteindelijk hebben we maar heel weinig te oogsten. Volgend jaar, bij leven, zaai ik alleen nog plantjes die de grote hitte hier op de stoep kunnen verdragen. We willen heel graag wat meer aardbeienplantjes en kijken of we op de één of andere manier een verticale tuin kunnen maken. Ook de zonnebloemen blijven. Niet zozeer voor de pitten, maar ik vind ze gewoon zo gezellig! Verder houden we de kruiden er ook in en misschien een muntplant in een pot. We kijken nog wel even, maar groenten.. nee, dat verwacht ik niet!

Reacties

 1. Bij mij gaan vandaag ook de AH mini's in de klikt. Die zijn nooit verder gekomen dan de vensterbank en dat wat de tuin wel gehaald heeft (sla, andijvie, peulen) is grotendeels verdroogd, verzopen of opgegeten door de slakken.
  Volgend jaar een nieuwe kans (DV).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Och wat jammer, hier gaan de bonen wel goed maar de wortelen wordt niks, andijvie moeten we snel opeten want dat groeit als kool en lekker is het. Prei groeit ook lekker. Volgend jaar beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Och wat jammer, hier gaan de bonen wel goed maar de wortelen wordt niks, andijvie moeten we snel opeten want dat groeit als kool en lekker is het. Prei groeit ook lekker. Volgend jaar beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw goede oogst! ;-) Maar fijn voor de jongens hoor om dit zo te zien.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!