Feest en Pinksteren

Afgelopen zaterdag was het zover: onze vrienden kwamen samen met hun dochtertje K. terug uit Zuid - Afrika. Sjonge, wat keken we hier naar uit zeg! We wonen dicht bij elkaar en ondanks dat we elkaar de deur niet plat lopen mistten we elkaar behoorlijk. Maar goed, 't was voor een goed doel!
Zaterdag kwamen ze dus terug. En we wachtten ze op, samen met nog 80 anderen. Het was fijn om ze weer te zien. We dronken met z'n allen koffie in een restaurant en vierden zo een klein feestje. Het echte welkomsfeestje komt nog.


Gisteren namen we de rustdag letterlijk. We rustten lekker uit. Wat overigens niet betekend dat we niet naar de kerk zijn geweest. Ik bedoel met rust: als gezin bij elkaar zijn, in alle rust. Een beetje lezen, met de lego spelen, een spelletje doen en vroeg naar bed om bij te tanken.


Vandaag, 2e pinksterdag, gingen we met z'n allen naar de ochtenddienst. We dronken thuis koffie, aten een broodje en stapten in de auto. De jongens wilden graag naar de waal van opa S. Opa S. was de opa van manlief. Helaas is hij overleden. Opa (en eerder ook oma) woonden in een appartement tegen de waaldijk, en keken zo de waal op. Een prachtig plekje!
Ik trok m'n winterjas nog maar een keer aan, want het was behoorlijk fris, en dat was maar goed ook! We keken naar de boten en naar de vissers die daar waren.


 


Daarna reden we een toeristische route en keken in Rhenen ook nog even bij de Rijn. Om 5 uur waren we weer thuis.


Vanavond wilde ik toch nog even wat doen. Op de één of andere manier voelt het niet fijn als ik een hele dag niets gedaan heb. Ik maakte de vriezer en daarna ook de koelkast schoon. Dat zijn echt van die klusjes die me tegen staan. Al met al was het sneller gedaan dan ik verwacht had, én zijn ze beide weer netjes. Fijn!


Nu wacht m'n computerwerk nog. Mails beantwoorden, meterstanden invoeren, marktplaatsadvertenties plaatsen enzovoorts.


Hoe was jouw dag?

Reacties

 1. Ik ben eerste pinksterdag naar de kerk geweest. Er was iemand die de dwarsfluit speelde en ik heb genoten van de mooie muziek.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook ik ben naar de kerk geweest, een hele fijne samenkomst gehad. De kleinkinderen halen we iedere zondag op om met ons mee te gaan, dit vinden ze geweldig. De ouders gaan niet naar een kerk.
  2e pinksterdag zijn we met de hele familie bij elkaar geweest en het was erg gezellig. Iedereen had wat te eten meegenomen.
  En ik heb het boek "recepten uit de tijd vd bijbel" wat ik van jou gekocht heb ook laten zien. Echt een interessant boek, vooral ook omdat de teksten erbij staan. Ze vonden het allemaal een erg mooi boek.

  Gr. Janny

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!