Zoals het KLOKJE thuis tikt..

tikt het nergens!

Ik ben een grote zoektocht begonnen! Gisteren verkocht ik onze klok, een prachtige oude klok die we zes jaar geleden op Marktplaats kochten. Nu we gaan verhuizen pastte hij niet meer in de nieuwe inrichting en zette ik 'm dus op MP, met resultaat! Mag jij raden hoe vaak ik vandaag naar de schroef in de muur heb gekeken ;-).

Een nieuwe klok hebben we nog niet, maar ik weet nog niet zo goed wat ik wil. Nou ja, een klein beetje weet ik het wel. Ik wil geen oude klok meer. Maar koop ik een klok voor aan de muur? Of een kleintje voor op de foto plankjes? Ik heb al hier en daar gesnuffeld en tot nu toe vind ik alleen deze mooi:


Dit is wel een klok voor aan de muur. Groot genoeg en ook in het zwart, maar manlief vind 'm nog niet zo..

Deze vind ik ook mooi, maar heb ik nog niet aan manlief laten zien.

Deze vind ik echt te gek.. behalve de prijs.. 150 euro!

Deze vind ik geweldig, maar niet 'volwassen' genoeg. Op het hele uur komt Julia naar buiten en fluit Romeo een wijsje. ;-)

Manlief vond deze wel wat, maar nu zag ik dat ze deze in de ouderenwinkel ook verkopen.. Is het een oude-mensen-klok? Duidelijk is hij in ieder geval wel!

Nou, zoals je ziet.. we zijn er nog niet uit! Iemand een tip voor een mooie, strakke, basic klok?

Reacties

 1. Niet volwassen genoeg? Je mag toch helemaal zelf weten wat je aan de muur hangt, zolang je de muur maar netjes achterlaat als je weggaat.
  Wij hebben een klok van een glasplaat. Er staat op time is now. Elk uur wordt benoemd. Met Now!
  Blijkt dat er heel veel mensen niet kunnen klokkijken zonder cijfers. Ik heb al vijf andere klokken gekregen op verjaardagen en met Sinterklaas, met de opmerking dat ik nu een fatsoenlijke, normale klok op kon hangen. Mijn antwoord is dat zou ik kunnen doen, maar ik hou gewoon mijn eigen klok, die vind ik namelijk leuk.

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het lijkt zo'n eenvoudige keuze, een klok uitzoeken. Maar niets is minder waar.
  Ik ben zelf weg van de klok van Arne Jacobsen, maar als je 150 euro te duur vindt, dan vindt je die van Arne zeker te duur.
  Ik heb twee voorwaarden: hij mag niet tikken (behalve als het een pendule is :-)) en hij moet minutenaanduiding hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nummer 3 vind ik ook prachtig, mooi strak. Zelf heb ik 1 die automatisch veranderd als de klok weer een uur voor of achter uit gezet moet worden. Erg handig. De laatste lijkt me ook reuze handig. Het is maar net waar je hem hangt. Of die voor ouderen is dat weet ik niet, misschien handig voor vergeetachtige mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De eerste klok is erg mooi! Misschien dan een mooi schilderij om de leegte op de muur op te vullen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat betreft je te gekke klok met de absurde prijs: kan je niet zelf iets maken met een vierkant dinerbord en een klokmechanisme? Gatje boren in het bord en hoppa?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jeetje die van 150 euro vind ik duur. En het stelt eigenlijk niks voor die klok!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Helma,

  Een klok mis je pas, als je hem niet meer hebt!
  Bij reparatie keek ik ook op een lege muur ;-(

  Ik weet niet waar je de klok wilt hangen, maar ik heb een "mooie" houten klok in de kamer die we voor ons trouwen kregen.
  In de keuken heb ik een klok die ik wel eens bij de A.ldi heb gekocht, die je nooit gelijk hoeft te zetten (satelieten). Ideaal!!

  Groetjes,
  Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je weet dat hier verschillende klokken hangen en het gekke is, ik kijk altijd op de keukenklok en anders op de buitenklok, op vakantie keek ik telkens naar een schilderij voor mijn gevoel hoorde daar een klok, kijk eerst waar je hem hebben wilt misschien is de keuze dan ietsjes makkelijker...voor nood heb ik hier misschien nog wel een blauwe smurf klok liggen die is afschuwelijk vandaar dat die niet hangt en ook nooit komt te hangen hier in huis! Gekregen voor de rommelmarkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ah, ik vind Romea en Julia zo leuk. Maar idd, meer iets voor mijn dochter van 15. Heb je er inmiddels al eentje?

  http://thuisblijvenvakantie.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hmmm, jij hebt een andere smaak wat klokken betreft. Ik zou er geen een uitkiezen. Wij hebben heel lang geen klok aan de muur gehad. Mijn ouders wilden een mooie houten klok geven toen we gingen trouwen, maar ik zag toen geen mooie en ik wist ook niet waar ik hem wilde hebben.
  In de keuken heb ik op de magnetron een klok en in de kamer hadden we heel lang een klein stolpklokje op het dressoir.
  Nu hebben we een stationsklok aan de muur. Die hangt haaks op de muur zeg maar met aan weerskanten een klok. Ideaal, de kids kijken vaak door het raam even hoe laat het is en in de hele kamer kun je goed de tijd zien.
  Succes met het uitkiezen van een mooie klok. Ik vond dat erg moeilijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Die RVS van de ikea zijn heel goedkoop en passen in ieders interieur

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind de derde klok heel gaaf! Door de kleuren, subtiliteit en het hout past het helemaal bij het scandinavisch wonen stijltje waar ik zo dol op ben! Ik ga misschien wel kijken of ik zelf zoiets kan vinden, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heb je al een klok gevonden? Ik heb die laatste 'oude mensen klok' nu al een paar jaar en ik vind 'm supercool en handig omdat je gelijk altijd de datum erbij hebt.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!