Vakantiepret!

Ondanks onze drukke bezigheden in het nieuwe huis proberen we toch wat vakantiepret in te plannen, de jongens hebben tenslotte vakantie!


Zo zijn we een keer gaan zwemmen in het zwembad hier in Veenendaal. De jongens vermaken zich er uitstekend en het was niet druk dus hadden we alle ruimte.


Afgelopen donderdag zijn we naar vrienden op de camping geweest. Dit is inmiddels een hele traditie en dit jaar was het de 10e keer! Helemaal leuk was dat dit precies op de Nationale Dag van de Vriendschap viel. We aten lekker broodjes van de skottelbraai, kletsten uitgebreid bij en gingen 's middags naar het Modelspoormuseum in Sneek. Het museum huist in het prachtige stationsgebouw van Sneek. Dat was een leuk uitje! De kinderen (én volwassenen ;-)) keken hun ogen uit, zoveel treinen! Bij de balie stonden vitrine's met treinen en in het museum zelf waren prachtige banen. Helemaal compleet met kerkjes, huisjes, auto's, luchtballonnen, sinterklaas, enz.


Het museum is erg leuk voor kinderen omdat ze:
- een speurtocht konden doen. Heel leuk opgezet: bij elke vraag stond er in de vitrine een legopoppetje, zo wist je dat je daar moest zoeken naar het antwoord. Van de 20 vragen hadden we er 19 goed, dus hadden we een 9,5.
- Zelf de treinen kunnen laten rijden door op de groene knoppen te duwen.
- in de speelhoek konden spelen waar ze o.a. d.m.v. een hometrainer een trein konden laten rijden en een rit konden maken als machinist van een sneltrein.


Een toiletbezoek in het museum is gratis en in het kleine restaurantje kun je koffie kopen. De entree voor volwassenen is 5,50 euro, voor kinderen >3 jaar 3,50 euro.


Ondanks dat het museum niet heel groot is kun je er toch zo 2 uur verblijven zonder dat de kinderen het zat worden. De expositie 'Op de weg van Anne Frank' hebben we niet bekeken. Dat kostte 3 euro p.p. extra en we waren bang dat dit ook te lang zou duren voor de kinderen.


Na het museum kochten we lekker een ijsje en aten dit op het station op. Heerlijk!
Weer terug op de camping aten we paella en kleine pizzaatjes van de skottel. Wat is buiten eten toch fijn! (Ik weet niet hoe dat bij anderen gaat, maar over het algemeen eten onze kinderen beter buiten.)
Kortom, een heerlijke relaxdag! Bedankt G&A!


Maandag hopen we met z'n vijven naar het strand te gaan. Vrienden van ons zijn op vakantie en wij mogen zolang hun auto lenen. Het wordt prachtig weer, las ik, dus daar gaan we maar eens van genieten!


Wat is jullie vakantiepret?

Reacties

 1. Onze 3 jongens (kleuters) vonden dat ook een heel leuk museum!
  Fijne vakantiedagen nog toegewenst en veel succes met klussen & inpakken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk zo'n dagje uit! Geniet van de vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat klinkt als genieten. Echt vakantie, meer hoeft he niet te zijn voor kinderen toch. Fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat klinkt heel gezellig! Fijn dat het niet zo druk was in het zwembad ook. Dat scheelt enorm. Wij hebben ook wat leuke dagtrips gedaan met de kinderen en nu is mijn man weer aan het werk.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!