GROTE boodschappen en eetplan

Grote boodschappen, doe jij ze? Met 'grote boodschappen' bedoel ik de boodschappen die je maar één keer in de maand haal, of misschien maar één keer in de twee maanden.


Ik doe het sinds kort. Zodra ik het huishoudgeld overgemaakt hebt maak ik een boodschappenlijst voor de Aldi en koop dan alles wat ik nodig heb voor 4/5 weken tegelijk.
Vandaag was weer mijn 'grote boodschappen-dag'. Ik kocht er oa. dit voor de voorraad:
- 5 bussen limonadesiroop
- 1 fles bio sap (voor het weekend)
- vleeswaren
- 4 potten appelmoes
- 2 pakjes margarine
- 2 pakjes halvarine
- 2 keer vloeibare bak en braad
- zak macaroni
- 8 pakjes witbroodmix
- wattenstaafjes (hoop er langer mee te doen dan 4 weken ;-))
- 2 pakken theebiscuits
- 4 rollen beschuit
- 3 ontbijtkoeken


Het is nogal wat he.. en dit is nog niet alles hoor. Ik kocht ook wat dingen die ik deze week nog nodig hebt zoals melk, yoghurt, groenten e.d. Totaal toch wel weer een bedrag van bijna 70 euro.


Na de aldi ging ik gelijk maar even buurten bij de action. De billendoekjes waren zo goed als op, dus kocht ik ook 4 pakken. De action is echt zo'n winkel waar je niet te vaak naar binnen moet lopen, dus probeer ik niet zo vaak te gaan. Eén keer in de 4/5 weken lijkt me voldoende.


Voor deze week maakte ik ook een zo genoemd 'eetplan'.
Zondag: Champignonsoep van Williene (aanrader!)
Maandag: restje macaroni + spinazie, aardappels, vis (manlief kan niet tegen spinazie, dus eet ik dat als ik nog iets anders voor hem heb staan)
Dinsdag: Rode kool, aardappels, gehakt
Woensdag: Andijviestampot met kipshoarma

De planning voor de rest van de week:
Donderdag: broccoli, aardappels, schnitzel
Vrijdag: restjes
Zaterdag: patat
Zondag: Broccoli - courgette - champignonsoep van Williene en de jongens krijgen erwtensoep uit de diepvries


Voor volgende week heb ik sowieso hutspot en spitskool op menu staan. De rest volgt nog!

Reacties

 1. Ik heb dat ook een poos gedaan, alleen bestelde ik "de grote boodschappen" dan bij de albert heijn. Maar hier beviel het niet zo goed, dus we zijn er weer vanaf gestapt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe elke donderdag of vrijdag de boodschappen voor de hele week,ik ben dan rond 125 euro kwijt,netjes toch voor een gezin met 8 kids.

  Liefs yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik ga heel graag winkelen,en omdat we maar met 2zijn(man en ik,dochter heeft haar gezinnetje)koopt ik meestal vers bij de slager,groentjes uit de tuin of boer,patatjes bij de boer in grote hoeveelheid,heb daarvan graag mn voorraad,en vers brood bij de bakker en ook wel een stuk of 2in de diepvries,alsook appelmoes in de diepvries van eigen fruit en soep van eigen groentjes.zo heeft ieder zijn manier,heeigroeten debora

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik doe altijd boodschappen op de fiets, maar wij zijn maar samen, dus dat is makkelijk. 1x in de zoveel tijd gaat mijn man met de auto als er grote of zware dingen moeten worden gehaald. In ons dorp hebben we alle winkels, dus dat is wel makkelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik maak op dinsdagavond mijn menu tot aan de week erop dinsdag, daarna pak ik mijn boodschappenlijst en vul alle ingrediënten en de rest van de boodschappen in en koop dan voor 1 week tegelijk in. Ideaal, en echt het is volgens mij het goedkoopst, elke week rond € 100,- aan boodschappen voor 6 (bijna) volwassenen en een schoolkind. Doe dit nu al een paar jaar en ik vind het heel rustgevend dat ik alles van te voren in huis heb. Gr. Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik doe elke maandag de grote boodschappen. Ik heb niet echt boodschappen die ik maar één keer per maand doe.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. k heb eens per twee maanden een autorit. Wc-papier, schoonmaakspullen, zeep, shampoo, drinken, pasta, blik/ potten. Verder red ik het vers en het aanvullen makkelijk met de fiets. Zo twee keer per week fiets ik tien kilometer voor groente, fruit en brood. Een pak sap of melk in de laatste week, soms een zak pasta of meel. Meestal maak ik de rit naar duitsland, lekkerder, goedkoper, minder zout, minder vet, minder rode E-nummers.
  Gemiddeld geef ik aan alle boodschappen voor twee personen 40 euro per week uit. En daar zit dus echt alles in, een nieuwe trekker voor ramen lappen, eeen stapeltje vaatdoekjes, een nieuwe dweil, speciale reiniger voor de natuurstenen vloeren, tandpasta, ragertjes, wijn, vis, vlees, groente, fruit, broodbeleg. Ik denk dat het me vooral lukt omdat sommige artikelen in duitsland de helft goedkoper zijn. En omdat we domweg eten wat er die week aan groente en fruit in de aanbieding is. Bonen, vind ik niet lekker, maar een aantal weken per jaar gaan ze wel op tafel, want gevarieerd en in de aanbieding.

  Een vriendin van mij begrijpt helemaal niet dat wij ook twee maanden doen met wat ik koop. Ik koop rustig in het voren chips voor vijf keer film kijken met vrienden. En dan ligt het er gewoon tot het tijd is. Bij haar gaat de kast elke week praktisch leeg, of ze nu voor een week of twee koopt maakt niet uit. Hier is de kast mijn winkel, vandaag pasta, blikje tomaat, pasta, en dan vers en kruiden erbij. Die zak pasta gaat niet leeg.. Dus terug in de kast. Ik koop zes pakken pasta in twee maanden, dus eens per twee maanden zes zakken is ook genoeg.
  Petra

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!