Soms zit het mee, en soms zit het tegen..

Wat dat toch is de laatste dagen, ik weet het niet. Het lijkt me vooral tegen te zitten. Of misschien zie ik het 'mee' niet genoeg? Dat zou natuurlijk ook kunnen ;-)


Vorige week kwam ik in de schuur en tot mijn grote schrik waren al m'n petunia plantjes opgevreten. Ja, echt.. gevreten. Ik wist wel dat er wat muizen in de schuur huisden, en we doen er ook wat aan, maar dat ze zo'n ravage aanrichten, nee, dat wist ik niet. De plantjes waren al zo'n 2 cm. groot en nu is er niets meer van over. Echt niets, helemaal geen groen.. alleen wat grond.. balen!


Wat die muizen verder betreft, die hebben ook al heel wat schade aangericht. Inmiddels zijn mijn skeelers in de kliko beland, de schaatsen van manlief, de waterspuiten van de jongens, enzovoorts enzovoorts.. helemaal aangevreten! Van een verfroller hadden we alleen het plastic binnenstuk nog maar over.. Maar goed, ruimt goed op zo. (om het maar even positief te bekijken..)


Gisteren fietste ik met B. naar school. We komen dan langs een school voor voortgezet onderwijs waar, uiteraard, ook veel jongeren fietsen. Meestal gaat het goed, al is het een eng stukje, maar gisteren kwam er een jongen op ons af fietsen. Handen los, oordopjes in en duidelijk in dromeland. Hij kwam steeds verder onze helft op en ik schreeuwde: 'KIJK UIT'. Ik stuurde naar rechts, waardoor B. weer met z'n wiel tegen de stoeprand aanreed. Blijkbaar hoorde hij me wel want hij maakte een enorme slinger en ontweek me net. Ik stond stil en keek achterom, maar hij fietste gewoon door. We waren geschrokken, maar geen pijntjes of schrammetjes ofzo. B. was erg verontwaardigd: 'hij zei niet eens sorry, mam..'


Gisteravond tijdens het eten koken sloeg de vlam in de pan. Dat is me nog nooit gebeurd! Maar goed, eens moet de eerste keer zijn he.. Het ging gelukkig allemaal goed en kreeg ik daarna nog even 'vlam in de pan' les van B. (hij heeft over de brandweer gewerkt)


Vanmorgen ging ik met A. naar de bieb. Ai, één boekje vergeten, nou ja, verlengen dan maar. Vervolgens moest ik in de hozende regen naar school om over te blijven. Na het eten regende het weer, dus moest ik 25 hyper kinderen 45 min. lang zien bezig te houden. Ik stuurde ze eerst naar buiten om 2 rondjes te rennen, vervolgens deed ik stoelendans en toen was het gelukkig even droog, nog 10 min. naar buiten! Maar o... ergens daartussen ben ik m'n energie kwijtgeraakt.. en ik heb 'm nog niet gevonden..


Zo, en nu is de klaagzang weer afgelopen en zeggen we HUP, je bed in, morgen weer een dag! (een positieve.. ik voel het!)

Reacties

 1. Een goeie nachtrust doet vaak wonderen.
  Ik hoop dat die pech reeks nou eens doorbroken wordt.
  Krijgen die muizen trouwens wel genoeg te eten? ;-)
  Als je ze nou gaat voeren dan blijven ze misschien van je spullen af, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Soms heb je echt van die dagen dat alles tegenzit.
  Hopelijk is deze bad-flow snel over!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oei, ja, zulke dingen slurpen de energie uit je lichaam! (en geest).
  Morgen een fijne dag toegewenst! En succes met de muizenbestrijding!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. amai,kunnen muizen zo'n schade aanrichten??zijn het geen ratten?
  bij een baalweek,baaldag jezelf eens verwennen met 1 kleinigheidje(knipoogje!)(gebakje,lekker badje,wandeling in de stilte,ruikertje bloemen...
  groeten debora

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Soms heb je van die dagen he! Hopen op morgen een betere dag! Kop op ;-)

  Lieve groet
  Alberta

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Experiment, cake in de broodbakmachine.

Tip: broodbakmix!

Zorgen voor meer rust.. afscheid!